Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Medi ambient: la Setmana de la Mobilitat preveu un aire més net a través del transport urbà alternatiu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

DoTheRightMix_logo-RGB _-_ petitS'espera que més de les ciutats i ciutats europees de 2,000 participin a la 12th edició de European Mobility Week, que comença avui (setembre de 16). Aquest any, la setmana s’executa fins al setembre de 22 sota el lema "Aire net, és el teu pas!". La campanya fa conscienciar sobre l'impacte del transport en la qualitat de l'aire local i anima els ciutadans a millorar la seva salut i benestar canviant el seu comportament diari de mobilitat.

Janez Potočnik, comissari de Medi Ambient, va dir: "Aquest any ens centrem en l'impacte de les nostres opcions diàries sobre l'aire i la nostra salut. Les ciutats tenen un paper important a l'hora de millorar les opcions de transport. Mitjançant la sensibilització i l’oferta d’alternatives més ecològiques, les ciutats poden esdevenir llocs més atractius per viure la gent. Quan es tracta d'aire net, és el teu moviment! "

El comissari de Transports i Mobilitat, Siim Kallas, va dir: "La Setmana Europea de la Mobilitat d'aquest any i les seves activitats Fer La bona combinació la campanya ens recorda que tots tenim un paper a jugar en la lluita contra la contaminació atmosfèrica urbana. Canviar hàbits, per exemple, desplaçant-se en bicicleta en lloc d’agafar el cotxe o optar pel transport públic, pot millorar la nostra qualitat de vida ".

anunci

L'edició de 2013 té lloc en un moment en què els responsables polítics de la UE revisen la política aèria amb vista a llançar una estratègia revisada més endavant l'any. La pobra qualitat de l'aire continua tenint un impacte important en la salut dels ciutadans europeus, provocant complicacions respiratòries i cardíaques, morts prematures i menor esperança de vida. La contaminació atmosfèrica també afecta el medi ambient, resultant en acidificació, pèrdua de biodiversitat, esgotament de la capa d'ozó i canvi climàtic.

El trànsit urbà és una font creixent de contaminació de l’aire, sobretot quan es tracta de partícules i diòxid de nitrogen. Les autoritats locals sovint tenen la responsabilitat de desenvolupar estratègies de transport urbà que satisfacin la demanda de mobilitat, protegeixen el medi ambient, millorin la qualitat de l’aire i facin de la ciutat un lloc millor per viure.

Amb el lema "Aire net, és el vostre pas!", La Setmana Europea de la Mobilitat subratlla que tots tenim un paper a jugar i que fins i tot petits canvis, com ara oferir més opcions perquè les persones puguin transportar públicament, comparteixin viatges, viatgin per La bicicleta, en lloc de portar el cotxe o simplement caminar, pot millorar la qualitat de vida de les ciutats i ciutats europees.

anunci

Fons

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya anual sobre mobilitat urbana sostenible, organitzada amb el suport de la Comissió Europea. La campanya, que va des de 16-22 setembre cada any, té com a objectiu animar les autoritats locals europees a introduir i promoure mesures de transport sostenibles i convidar els ciutadans a provar alternatives al cotxe privat.

El viatge de la Setmana Europea de la Mobilitat va començar a 1998 amb els francesos "In Town Without My Car!" dia. Aquesta iniciativa continua funcionant al setembre de cada any per animar els pobles a tancar els carrers amb vehicles motoritzats durant un dia. Això permet als ciutadans veure un costat diferent als seus pobles i ciutats, fomentant l’ús de modes de transport sostenibles i sensibilitzant sobre els impactes ambientals de l’elecció modal dels ciutadans. L'èxit d'aquesta iniciativa francesa va suposar el llançament de la Setmana Europea de la Mobilitat a 2002.

Des de llavors, l'impacte de la Setmana Europea de la Mobilitat ha crescut a tot Europa ia tot el món. En 2012, 2158 ciutats que representa 147.6 milions de ciutadans registrats per a la campanya. han posat en marxa un total de mesures permanents 7717, centrant-se principalment en la infraestructura per a ciclistes i vianants, per calmar el trànsit, la millora de l'accessibilitat del transport i la sensibilització sobre els hàbits de transport sostenible.

S'ha convidat a les autoritats locals europees a inscriure's al programa Carta Europea de la Mobilitat Setmana i publicar els seus programes. Les ciutats que planifiquen una setmana completa d’esdeveniments del 16 al 22 de setembre, introduint mesures permanents i establint un dia sense cotxes, també poden sol·licitar el Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat i unir-se a les files dels guardonats anteriors Zagreb (Croàcia), Bolonya ( Itàlia), Gävle (Suècia) i Budapest (Hongria).

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències