Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La societat civil insta els prenedors de decisions per intensificar les mesures per fer front a les desigualtats en salut

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EPHAAmb motiu de dos grans informes recents que revisen les tendències i els progressos en les desigualtats en matèria de salut a Europa, per part de la Comissió Europea i l’Oficina Regional de l’OMS per a Europa, Aliança Europea de Salut Pública (EPHA) i els seus socis demanen accions urgents i concertades entre tots els actors rellevants per tancar l’enorme, persistent i creixent fraccionament sanitari entre els més rics i els més pobres de les nostres societats. Tot i que aquesta qüestió ha estat una de les prioritats de les agendes polítiques dels darrers deu anys, només s’han aconseguit escassos progressos i, en molts casos, les desigualtats han anat creixent, en part per les conseqüències d’actuacions polítiques deliberades en resposta a la crisi econòmica.

Les llacunes en l’esperança de vida tant per a homes com per a dones es van reduir durant l’última dècada, principalment a causa de la disminució de la mortalitat infantil, però encara queda una diferència significativa entre el temps de vida de la gent i la part dels anys viscuts en la salut (esperança de vida saludable) ). De fet, les darreres xifres ho demostren hi ha el doble d’anys perduts a causa de la mala salut o la mort prematura als països de renda baixa i mitjana que als països de renda alta d’Europa.

"Per què algú ha de patir només perquè ha nascut i ha viscut al costat" equivocat "d'Europa?", Va preguntar Joanne Vincenten, secretària general de l'Aliança Europea de Seguretat Infantil. "L'augment de les desigualtats en les condicions de vida es veu a tot arreu, fins i tot en societats més benestants. Prenguem l'exemple de Bèlgica, on Medicins du Monde informa del fet alarmant que avui, al segle XXI, només el 6% dels nens gitanos que viuen a Brussel·les, la capital d’Europa, estan vacunats. I des del nostre propi treball, les lesions i els accidents infantils ja generen la major desigualtat per a la salut dels nens i la creixent divisió econòmica probablement farà que empitjori," va afegir la senyora Vincenten.

anunci

Tots dos informes sobre les desigualtats en salut arriben a temps per transmetre els missatges clau de la 4a Conferència Anual de l'EPHABrave New World: creixement i benestar inclusius o interessos creats i generació perduda?" que va destacar que "els decisors europeus (fins ara) no han pogut assegurar que les persones que viuen a Europa, la seva salut i el seu benestar estiguin suficientment protegides i promogudes, i que una bona governança econòmica i democràtica és l'eina per abordar-la ".

Aquesta crida de la comunitat de salut pública, els agents socials i la gent comuna contrasta amb la seva urgència amb la manca d’atenció suficient a aquestes qüestions al discurs de l’Estat de la Unió Europea. presentada pel president Barroso l'11 de setembre, pocs mesos després la Cimera dels Ciutadans, per primera vegada en els 60 anys des de la creació de la UE, va aconseguir canalitzar les veus i les preocupacions dels europeus en demandes urgents i concretes dirigides als líders de la UE, inclòs el senyor Barroso. No és sorprenent, per tant, que es plantegin serioses qüestions sobre la capacitat de l’actual lideratge polític a la UE per escoltar i abordar les qüestions de la ment de les persones que viuen a Europa i la consegüent erosió de la confiança a Europa, les seves institucions i el seu lideratge. .

"Després de la crisi, la despesa pública en serveis de salut s'ha reduït significativament als estats membres. Les reduccions de la disponibilitat i l’abast de l’assistència sanitària tenen conseqüències de gènere, perquè les dones utilitzen aquests serveis en una mesura superior a la dels homes. A més, poden afectar la divisió de gènere del treball remunerat remunerat en desavantatge de les dones, per la qual cosa les dones es veuen obligades a cobrir la manca de serveis. Aquesta tendència té impactes no només en termes de salut i desigualtats en salut, sinó també en tendències a llarg termini en relació amb la igualtat i el benestar de gènere ”, va dir Cécile Gréboval, secretària general del Lobby Europeu de Dones.

anunci

Des de l’aparició de la crisi econòmica financera i posterior, un terratrèmol de terribles conseqüències socials i sanitàries ha sacsejat les societats europees que posen en dubte els nostres drets i valors fonamentals, drets com l’accés als serveis sanitaris i medicaments o el nostre dret a l’aigua i al sanejament, no per esmentar l’impacte en els suïcidis, la salut mental, les famílies i els nens i la dignitat de les persones que estan sent empeses a la pobresa, l’exclusió i la incapacitat de participar en processos democràtics que afecten les seves condicions de vida. Com suggereix un estudi recent (4), és més probable que els punts de vista i les preferències dels europeus rics siguin reflectits i lluitats pels partits polítics que els dels ciutadans més pobres.

"Si volem ser seriosos i trencar aquest estancament en curs per tancar la bretxa injustificable i prevenible en l'estat de salut entre els nostres membres més rics i els més pobres de la societat, aquest és el moment de la vaga. La situació econòmica actual hauria de ser una oportunitat per al canvi i per visions audaces, no per la inactivitat i més del mateix joc ”, va dir la secretària general de l'EPHA, Monika Kosińska. "Sabem quines són les causes fonamentals que provoquen les desigualtats en salut i hem d'exigir el lideratge i el compromís dels nostres responsables polítics per transformar bones paraules en accions difícils, bon govern i progrés econòmic inclusiu. Sabem el problema, les causes i les les solucions: la veritable qüestió és el fracàs polític de fer allò que es necessita ", va concloure Kosińska.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències