Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els fons de la UE per diversificar l'economia rural només ofereixen una relació qualitat-preu limitada, segons els auditors de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

200213603-001Els estats membres sovint estaven motivats per la necessitat de gastar el pressupost assignat més que per una avaluació de la idoneïtat dels propis projectes de diversificació. En alguns estats membres, es van finançar tots els projectes elegibles on es disposava d’un pressupost suficient, independentment de com s’avalués el projecte en termes d’eficàcia i eficiència. Només més endavant en el període en què el finançament va ser reduït, es van rebutjar els millors projectes.

La despesa de desenvolupament rural de la UE per a la diversificació de l’economia rural està destinada a abordar problemes identificats a les zones rurals com la despoblació, l’escassetat d’oportunitats econòmiques i l’atur. Proporciona finançament a persones i empreses rurals per a projectes que ajudin a donar suport al creixement, l’ocupació i el desenvolupament sostenible. La despesa prevista de la UE per a aquestes mesures va ser de 5 milions d'euros per al període 2007-2013 i 2 milions d'euros també es van destinar als fons nacionals dels estats membres. L’auditoria va cobrir les responsabilitats de la Comissió i sis estats membres (República Txeca, França - Aquitània, Itàlia - Campània, Polònia, Suècia (Västra Gotland) i Regne Unit - Anglaterra (Yorkshire i Humber).

La prioritat general de la creació d’ocupació no es va orientar adequadament. Els mètodes de seguiment i avaluació existents no van permetre determinar la imatge real dels llocs de treball creats i mantinguts per aquestes mesures. La mostra de projectes auditats va mostrar que només van tenir un èxit moderat en generar l’ocupació que pretenien.

anunci

En molts casos, els auditors de la UE van trobar que els projectes haurien tirat endavant fins i tot sense finançament de la UE, cosa que donaria lloc a un ús ineficient dels fons limitats de la UE. Els controls dels estats membres sobre la raonabilitat dels costos dels projectes no van reduir prou el risc de despeses excessives. A més, es van identificar exemples de càrrega administrativa excessiva i retards en el pagament.

"El fet que els estats membres i les regions auditats no hagin especificat clarament què volen aconseguir indica una estratègia que es basa en la demanda i no en l'objectiu. En termes pràctics, això va provocar situacions en què gairebé qualsevol tipus de projecte es podria acomodar d'acord amb els objectius marcats ", va dir Jan Kinšt, membre de l'ECA responsable de l'informe.

L’AEC va avaluar si les mesures es van dissenyar i implementar de manera que contribueixin eficaçment al creixement i a l’ocupació i si es van triar els projectes més efectius i eficients per al finançament. A més, el Tribunal va avaluar si la informació de seguiment i avaluació disponible proporcionava informació fiable, completa i oportuna sobre els resultats de les mesures.

anunci

L’auditoria va demostrar que, en general, la Comissió i els estats membres han aconseguit, només en una mesura limitada, la relació qualitat-preu mitjançant les mesures de diversificació de l’economia rural, ja que l’ajuda no es va dirigir sistemàticament als projectes que eren més propensos a assolir finalitat de les mesures.

Això es va deure a la manca de necessitats clares d’intervenció o d’objectius específics establerts en els programes de desenvolupament rural (PDR), amplis criteris d’elegibilitat adoptats que no limitaven els projectes a aquells amb més probabilitats d’assolir criteris de diversificació i selecció que no van triar els més projectes efectius o no s’han aplicat en absolut. Massa sovint, i particularment a l’inici del període de programació, la selecció de projectes va ser motivada més per la necessitat de gastar el pressupost assignat que per la qualitat dels propis projectes. En alguns estats membres, es van finançar tots els projectes elegibles on es disposava d’un pressupost suficient, independentment de com s’avalués el projecte.

Per tant, l'ECA va recomanar que:

En els seus programes de desenvolupament rural, els estats membres haurien d’identificar clarament com i per què la intervenció pública per a inversions en activitats no agrícoles ajudarà a solucionar, per exemple, les falles del mercat relacionades amb les barreres a l’ocupació i al creixement. Els estats membres haurien de fixar objectius específics i mesurables en relació amb aquestes necessitats. La Comissió hauria d’aprovar només aquells PDR que presentin estratègies exhaustives i fonamentades amb una justificació clara que mostrin com la intervenció política contribuirà als objectius estratègics de crear condicions de creixement i oportunitats d’ocupació.

Els estats membres haurien d’establir i aplicar de manera coherent criteris per garantir la selecció dels projectes més eficaços i sostenibles respecte als objectius específics dels estats membres. La Comissió hauria de garantir que aquests criteris s'apliquin correctament i contínuament, no només en casos d'escassetat pressupostària.

La Comissió i els estats membres haurien de promoure l'adopció de les millors pràctiques per mitigar els riscos de pes mort i desplaçament. La Comissió hauria d'animar els estats membres a adoptar la pràctica segons la qual la despesa en inversions només seria elegible a partir de la data d'aprovació de la subvenció.

La Comissió hauria d'assegurar-se que els estats membres tinguin sistemes eficaços per fer controls sobre la raonabilitat dels costos.

La Comissió i els estats membres han d’assegurar-se que durant el proper període de programació s’obté informació rellevant i fiable per facilitar la gestió i el seguiment de la mesura i demostrar fins a quin punt l’ajut donat contribueix a l’assoliment de les prioritats de la UE. Els objectius per a la creació d’ocupació haurien de ser realistes i el nombre de llocs de treball creats s’hauria de controlar amb precisió, les mesures s’haurien de gestionar millor durant tot el període de programació i, sobretot, si es fa evident que no s’assoliran els objectius fixats.

La Comissió i els estats membres haurien d’augmentar els seus esforços per reduir la càrrega administrativa i garantir que els pagaments es facin en un termini raonable.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències