Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió Europea, Lituània Presidència de la UE i de la IRU es comprometen a cooperar en la creació de creixement

COMPARTIR:

publicat

on

IRUUE3ban.eEls debats a la tercera conferència de transport per carretera IRU / UE del 3 de setembre es van centrar en millorar encara més l’eficiència en el transport per carretera. Hi va haver acord que solucions efectives als reptes actuals ajudaran a estimular el creixement. Els participants també van demanar que tots els signataris respectessin plenament els acords internacionals de facilitació del comerç, com el Conveni TIR de les Nacions Unides.

El 3rd Conferència IRU / UE sobre transport per carretera , 'El mercat del transport per carretera: competitivitat i associació. Transformar els reptes en solucions efectives per al creixement ' celebrada el 16 de setembre a Vílnius, Lituània va reunir uns 200 líders polítics, de transports i comercials dels 28 estats membres i representants de molts estats del partenariat oriental. La conferència, organitzada conjuntament per la Presidència lituana del Consell de la Unió Europea, la Comissió Europea i la Unió Internacional del Transport per Carretera, es va centrar en els principals reptes que afronta la indústria del transport per carretera i en com transformar aquests reptes en solucions efectives per al creixement. mitjançant una acció coordinada a nivell polític i industrial, i va demanar que tots els signants del Conveni TIR de l'ONU respectessin plenament les seves obligacions en virtut de l'acord.

Entre els ponents principals es va incloure el ministre de Transports lituà Rimantas Sinkevičius, el vicepresident de la Comissió Europea responsable del transport, Siim Kallas, el president de la IRU, Janusz Lacny, i el director general de DG MOVE, Matthias Ruete, entre d'altres.

Hi va haver un ampli consens entre els participants a la conferència que l’establiment d’una cooperació i associacions més importants serà essencial per afrontar els reptes en curs que s’enfronta el sector i, per tant, estimular el creixement a la UE, així com garantir un sector del transport per carretera encara més eficient. Els participants van afirmar així, per tal de proporcionar el creixement econòmic i les necessitats de mobilitat social i mediambientalment sostenible de totes les empreses i ciutadans de la UE;

  • la importància del transport comercial per carretera com a eina de producció vital per afavorir el creixement;
  • el desig de millorar contínuament la seguretat viària i la seguretat de la cadena de transports mitjançant formació d’alta qualitat, sistemes d’informació i aplicació d’alta qualitat a tot Europa;
  • la necessitat imperativa d'un creuament eficaç de les fronteres exteriors i, per tant, de garantir que es respectin plenament tots els convenis internacionals relacionats;
  • la necessitat de millorar contínuament els fluxos de trànsit i garantir una mobilitat sostenible mitjançant el millor ús de la infraestructura existent, omplint els enllaços que falten, així com concloure sense demora acords internacionals de transport de passatgers.

Amb l’objectiu d’aconseguir un sector de transport per carretera de la UE més eficient per donar suport a les necessitats de creixement i mobilitat, la Conferència va abordar els punts següents:

  • exercir pressió sobre els signants dels tractats i convenis de facilitació del comerç internacional per garantir que els signants compleixin plenament les seves obligacions internacionals per tal que el comerç prosperi, cosa que afavoreix el creixement i la prosperitat sostinguts;
  • centrar-se en modificar les regles de pesos i dimensions adequades per permetre millores aerodinàmiques, d'eficiència i millores de la seguretat viària per a vehicles i equipaments, i per promoure connexions eficients entre modes;
  • assegurar unes condicions socials adequades al sector del transport per carretera i la implementació de règims d’inspecció més harmonitzats i coordinats en relació, per exemple, a l’adequació de la carretera, així com a un tractament més harmonitzat de les infraccions, inclòs el nivell de multes;
  • proporcionar suport per a un ús incrementat del transport col·lectiu de passatgers, en particular per autobusos, autocars i taxis.

Rimantas Sinkevičius, president del Consell de Transports de la UE i ministre de Transports, República de Lituània dit; "Que els països vulguin tenir una política logística i de transport duradora i fiable a través de les fronteres internacionals i va convidar els participants a desenvolupar mecanismes més eficaços i racionalitzats per al transport per carretera internacional i la facilitació del comerç".

El vicepresident de la Comissió Europea, Sr. Kallas, va destacar: "Cada vegada es transporten més mercaderies a la carretera entre la UE i els nostres veïns. Aquest és un bon i saludable signe d'una integració més estreta dels nostres mercats respectius. Donarà suport al creixement econòmic benefici de tothom ".

anunci

El president de la IRU, Janusz Lacny, va dir: "Cal recordar que el transport comercial per carretera és l'únic mode de transport que proporciona servei porta a porta i que complementa la resta de modes i, per tant, celebro el reconeixement de la necessitat de col·laboracions encara més estretes amb el transport per carretera sectorial per afrontar els reptes actuals. Només puc subratllar com aquestes cooperacions estretes són necessàries per impugnar, per exemple, les decisions unilaterals preses pels països per canviar el seu compliment dels acords internacionals, com el Conveni TIR de les Nacions Unides. Només treballant junts podem garantir que es puguin aturar les mesures preses per les persones i evitar així que es redueixi el comerç i el desenvolupament econòmic internacional. Finalment, s’ha de dir que l’IRU espera que l’augment de la cooperació eviti situacions en què l’augment de les restriccions i els costos o la limitació de possibilitats d’innovació per als operadors de transport per carretera redueixin la competitivitat i redueixin la viabilitat econòmica de les nombroses i petites empreses de transport per carretera. ”

descarregar presentacions de conferències, discursos i imatges.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències