Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

UE per discutir les prioritats futures per al desenvolupament de la cooperació amb el Carib

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20130404_01El comissari de desenvolupament Andris Piebalgs participarà demà (19 setembre) en un seminari a Guyana per discutir la futura cooperació al desenvolupament en el marc del 11th European Development Development Fund (EDF) (que s'executarà des de 2014-2020) per a la regió del Carib. Durant l’esdeveniment, que té lloc a 19 - 20 setembre, es preveu que el comissari confirmi que la UE està disposada a proporcionar milions de milions d’euros en el cas del proper FED en subvencions a les persones més vulnerables de la regió del Carib.

Abans del seminari, el comissari Piebalgs va dir: "El nostre compromís renovat demostra la necessitat d'organitzar recursos per a la cooperació al desenvolupament per adaptar-se millor a les necessitats específiques dels països de la regió. El nou enfocament, tal com s'estableix a l'Agenda per al canvi, serà dirigiu-vos a aquelles regions que encara lluiten per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, ajudant a garantir que cada euro que gastem arribi a aquells que més ho necessiten ".

Haití, com a únic país menys desenvolupat de la regió, rebrà més d’un XUX% d’aquests fons per recolzar la seva lluita cap a la reconstrucció i la lluita contra la pobresa. Tot i que s'han fet progressos cap a la reconstrucció del país després del terratrèmol de 40, encara cal fer molt. Sota el nou FED, a més de la cooperació en curs sobre seguretat alimentària, desenvolupament urbà i reforç de les reformes de l’administració estatal, l’educació serà una nova àrea de suport.

anunci

Durant la visita, el comissari Piebalgs es reunirà amb el president de Guyana, el seu Excel·lent Donald Ramotar, així com el secretari general de la Comunitat del Carib (CARICOM) i el Fòrum del Carib dels Estats ACP (CARIFORUM) Ambaixador Irwin LaRoque. També celebrarà una reunió amb organitzacions de la societat civil i visitarà un projecte finançat per la UE que recolzi les defenses marítimes i la reducció i mitigació del canvi climàtic.

Fons

Regió del Carib sota el FED 11th

anunci

15 Caribbean ACP states (amb l'excepció de les Bahames) rebran assignacions bilaterals en virtut del FED 11th. A més, tots aquests països continuaran sent elegibles per beneficiar-se de programes regionals.

L'Agenda per al Canvi (el pla de la Comissió per reorientar la seva ajuda per prioritzar els països i sectors que més ho necessiten) demana una concentració de recursos a les regions i països més necessitats i on cal fer esforços addicionals per assolir els Objectius de desenvolupament del mil·lenni fet.

Mentre que el finançament bilateral d'alguns països es reduirà a causa de les orientacions de l’Agenda per al Canvi, la UE proposa augmentar significativament les dotacions per als programes regionals del Carib, sota els quals els principals àmbits de la cooperació seran: la integració regional i el comerç, la seguretat i el canvi climàtic i el medi ambient.

Durant els set anys següents, la UE vol canalitzar més suport a nivell regional a través del recentment llançat Fons d'Inversió del Carib, que és un nou mecanisme per combinar préstecs i subvencions. La barreja pot ser un instrument clau per ampliar els recursos disponibles, catalitzar inversions i donar suport al sector privat. Els projectes d’infraestructures a gran escala (per exemple, en el sector energètic) poden ser eficaços si es persegueixen a nivell regional, ja que diversos països del Carib tenen una població limitada.

Detalls de la visita

L'objectiu principal de la visita és celebrar un seminari de programació regional per tal de debatre per primera vegada les prioritats regionals i bilaterals amb els països socis de la regió i obtenir el seu acord per triar els sectors prioritaris per a la cooperació.

El seminari estarà obert pel comissari, que es dirigirà al plenari juntament amb el president de Guyanese Ramotar i el secretari general de CARICOM / CARIFORUM, i després es reunirà amb totes les delegacions del país per discutir les prioritats de la cooperació bilateral per a cadascuna d'elles. També es discutiran les prioritats del programa regional de 2014-2020 amb les autoritats competents de CARICOM / CARIFORUM.

Després del seminari, el comissari es reunirà amb representants de la societat civil del Carib i visitarà un projecte finançat per la UE, el projecte de restauració de manglars de Guyana. L’objectiu d’aquest projecte és construir i reparar defenses marítimes (com ara parets, terraplens de terra, manglars i esculls de sorra), que han estat durant molt de temps una prioritat per a les operacions de desenvolupament de la UE al país. La costa guyanesa es troba per sota del nivell del mar i, per tant, sempre exposada a les inundacions d'aigua de mar. Per tant, les defenses marítimes adequades són vitals per preservar les poblacions humanes i les activitats econòmiques a les zones amenaçades.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències