Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió Europea pren mesures decisives contra els màxims legals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

legals-altsEl 17 de setembre, la Comissió Europea va proposar reforçar la capacitat de la Unió Europea de respondre als "màxims legals": noves substàncies psicoactives utilitzades com a alternatives a les drogues il·lícites com la cocaïna i l'èxtasi. Segons les normes proposades avui per la Comissió, les substàncies psicoactives nocives es retiraran ràpidament del mercat, sense posar en perill els seus diversos usos legítims industrials i comercials. Les propostes segueixen les advertències de l'Agència de Drogues de la UE (l'OEDT) i de l'Europol sobre l'amplitud del problema i un informe del 2011 que va trobar que cal reforçar el mecanisme actual de la UE per fer front a les noves substàncies psicoactives (IP / 11 / 1236).

La proposta d'avui ha estat presentada pel vicepresident Reding, en associació amb el vicepresident Tajani i el comissari Borg.

"'Els màxims legals són un problema creixent a Europa i són els joves els que tenen més risc. Amb un mercat intern sense fronteres, necessitem normes comunes de la UE per fer front a aquest problema", va dir la vicepresidenta Viviane Reding. "Avui proposem una legislació forta de la UE sobre noves substàncies psicoactives perquè la UE pugui proporcionar una resposta més ràpida i eficaç, inclosa la capacitat d'eliminar immediatament substàncies nocives del mercat de manera temporal".

anunci

Les noves substàncies psicoactives són un problema creixent. El nombre de noves substàncies psicoactives detectades a la UE s’ha triplicat entre el 2009 i el 2012. Fins al 2013, s’ha notificat més d’una substància nova cada setmana. És un problema que requereix una resposta europea. Les substàncies estan cada vegada més disponibles a Internet i s’estenen ràpidament entre els països de la UE: el 80% de les noves substàncies psicoactives es detecten a més d’un país de la UE.

La generació jove té més risc: a Eurobaròmetre 2011 sobre "Les actituds dels joves sobre les drogues" mostra que, de mitjana, el 5% dels joves de la UE han utilitzat aquestes substàncies almenys una vegada a la vida, amb un pic del 16% a Irlanda i prop del 10% a Polònia, Letònia i el Regne Unit. Aquestes substàncies suposen riscos importants per a la salut pública i per a la societat en general (vegeu l’annex 2).

El consum de noves substàncies psicoactives pot ser fatal. Per exemple, la substància 5-IT hauria matat 24 persones en quatre països de la UE, en només cinc mesos, entre abril i agost de 2012. 4-MA, una substància que imita l'anfetamina, es va associar a 21 morts a quatre països de la UE el 2010- 2012 només.

anunci

La resposta d’Europa ha de ser forta i decisiva. El sistema actual, establert el 2005, de detecció i prohibició d’aquests nous medicaments ja no és adequat per al propòsit. La proposta de la Comissió millorarà i accelerarà la capacitat de la Unió per combatre les noves substàncies psicoactives mitjançant la previsió de:

  • Un procediment més ràpid: actualment es necessita un mínim de dos anys per prohibir una substància a la UE. En el futur, la Unió podrà actuar en només deu mesos (vegeu l’annex 10). En casos especialment greus, el procediment serà més curt, ja que també es podrà retirar substàncies immediatament del mercat durant un any. Aquesta mesura garantirà que la substància ja no estigui disponible per als consumidors mentre s’està realitzant una avaluació completa del risc. Segons el sistema actual, no són possibles mesures temporals i la Comissió ha d’esperar a que es completi un informe d’avaluació del risc complet abans de fer una proposta de restricció d’una substància.
  • Un sistema més proporcionat: el nou sistema permetrà un enfocament graduat on les substàncies que presentin un risc moderat estaran subjectes a restriccions del mercat dels consumidors i les substàncies que presentin un risc elevat a restriccions plenes del mercat. Només les substàncies més nocives, que comporten greus riscos per a la salut dels consumidors, se sotmetran a disposicions legals penals, com en el cas de les drogues il·lícites. Segons el sistema actual, les opcions de la Unió són binàries: ja no prenen mesures a nivell de la UE o imposen restriccions plenes de mercat i sancions penals. Aquesta manca d'opcions significa que, actualment, la Unió no pren mesures en relació amb algunes substàncies nocives. Amb el nou sistema, la Unió podrà abordar més casos i tractar-los de manera més proporcional, adaptant la seva resposta als riscos implicats i tenint en compte els usos legítims comercials i industrials.

Les propostes de la Comissió han de ser adoptades ara pel Parlament Europeu i pels estats membres del Consell de la Unió Europea per convertir-se en llei.

Fons

L' Estratègia de la UE contra les drogues 2013-2020 establir les prioritats de la política de drogues de la UE. Identifica l’aparició i la ràpida difusió de noves substàncies psicoactives com un nou repte que cal abordar enèrgicament, fins i tot mitjançant el reforç de la legislació existent de la UE.

En els darrers anys, a la UE es va detectar de mitjana una nova substància psicoactiva cada setmana i s’espera que les xifres augmentin en els propers anys. Des de 1997, els estats membres han detectat més de 300 substàncies i el seu nombre es va triplicar entre el 2009 i el 2012 (de 24 el 2009 a 73 el 2012).

Segons l'instrument existent de la UE, decisió del Consell 2005/387 / JAI, la Comissió pot proposar als estats membres que les noves drogues siguin sotmeses a mesures penals. Gràcies a aquest mecanisme, 9 substàncies han estat sotmeses a mesures de restricció i sancions penals. Més recentment, el 2010, la Comissió va proposar i assolir una prohibició a tota la UE de la droga mefedrona semblant a l'èxtasi (MEMO / 10 / 646) i a principis de 2013 sobre el medicament similar a l’anfetamina 4-MA (IP / 13 / 75). El juny de 2013, la Comissió també va proposar prohibir la droga sintètica "5-IT" (IP / 13 / 604).

Un informe del 2011 va trobar que el sistema actual ha lluitat per mantenir-se al dia amb el gran nombre de substàncies noves que apareixen al mercat. Es triga dos anys a sotmetre una única substància a mesures restrictives. Els delinqüents poden eludir les mesures de control mitjançant canvis limitats a l’estructura química de la substància que no atenuen els greus efectes nocius. A més, la naturalesa binària del sistema actual, les mesures penals o la manca d’acció, dificulten la capacitat d’actuació de la Unió. No té una gamma d’opcions efectives per a mesures de control que permetin accions ràpides i específiques.

Les propostes d’avui responen a les advertències persistents del Centre Europeu de Control de Drogues i Drogodependències (OEDT) i de l’Europol. També responen a les trucades del Parlament Europeu i dels estats membres (vegeu Conclusions del Consell de 2011) per actualitzar la Decisió 2005/387 del Consell.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències