Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Compartint fronteres, cada vegada més a prop: Celebració de la cooperació territorial europea

COMPARTIR:

publicat

on

ue_comm_300x289El valor per a les comunitats, les regions i els estats membres dels projectes i programes transfronterers, transnacionals i interregionals de la Política regional de la UE es troba en el punt de mira d’aquesta setmana. La campanya, prevista per al Dia de la Cooperació Europea el setembre de 21, arriba en un moment crític.

La cooperació territorial europea (ETC) compta amb una part relativament petita de la política regional de la UE. Però si l’acord actual sobre el finançament de la política regional per a 2014-2020 és aprovat pel Parlament Europeu i el Consell, el seu pressupost augmentarà fins a 8.9 milions d’euros. Segons les noves reformes de la política regional, que actualment es troba en les últimes fases de la negociació, els programes d'ETC també estaran més centrats en les inversions que creen les condicions adequades per al creixement futur.

El comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: "Aquests programes i projectes de cooperació acosten els ciutadans europeus, compartint idees a través de les fronteres i trobant solucions a problemes compartits. Tenim centenars de projectes d'ETC a les regions de la UE i als estats membres i en algunes regions veïnes fora de estan millorant activament la vida quotidiana dels ciutadans europeus a través de les fronteres, creant llocs de treball, protegint el medi ambient, reforçant els serveis sanitaris i invertint en infraestructures de transport i energia. Espero que es confirmi el finançament proposat, per reforçar la bona feina que fan i garantir el seu impuls continuat en el futur ".

Aquesta setmana es veuran nombrosos programes de la UE que s'uneixen a 21st setembre i els seus voltants per mostrar els resultats i els beneficis de la cooperació entre regions entre fronteres. L’amplitud de la cooperació territorial europea és, en si mateixa, un èxit. S’estén des de projectes basats en la comunitat que enllacen les persones d’Irlanda del Nord i la regió fronterera d’Irlanda, fins a activitats conjuntes que suposen comunitats com l’Àustria i l’Eslovènia, a les estratègies més àmplies de transport o ambientals que s’uneixen als estats membres de la UE i regions, com als Balcans. Per segon any, es duran a terme més de 100 events als països de 30, per tal de sensibilitzar sobre l'impacte positiu de la cooperació a través de la política regional de la UE.

El setembre de 19, el comissari Hahn estarà present Twitter per debatre el valor de la política regional de la UE a través de les fronteres de 14: 00-15: 00. Les preguntes ja es poden publicar a través d’un missatge de Twitter, que esmenta #EUChat i #ecday to @JHahnEU.

Fons

La cooperació territorial europea és un objectiu fonamental de la política regional de la UE. Es recomana a les regions i ciutats de diferents estats membres treballar junts i aprendre els uns dels altres mitjançant programes, projectes i xarxes comunes. Els principals tipus de programes de cooperació són:

anunci
  1. Programes de cooperació transfronterera al llarg de les fronteres internes de la UE.
  2. Programes de cooperació transnacional cobreixen grans àrees de cooperació, per exemple a través de les estratègies macroregionals del Danubi i del Mar Bàltic.
  3. Programa de cooperació interregional Els programes de xarxa (INTERREG IVC) i 3 (Urbact II, INTERACT II i ESPON) cobreixen tots els estats membres de 28. Proporcionen un marc per intercanviar experiències entre organismes regionals i locals de diferents països.

La campanya del Dia de la CE està coordinada pel programa INTERACT amb el suport de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Comitè de les Regions.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències