Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

BEI dóna suport a la modernització dels ferrocarrils polonesos amb préstec EUR235m

COMPARTIR:

publicat

on

banc-inversió-europeuEl Banc Europeu d'Inversions (BEI) presta 235 milions d'euros a PKP Polskie Linie Kolejowe SA (PLK) per a la millora de 92.5 km d'una línia ferroviària electrificada existent de Varsòvia a Radom. Aquesta és una continuació de l'èxit de la cooperació del BEI amb PLK. Incloent l'operació actual, el Banc ha concedit nou préstecs a PLK per un total d'1.65 milions d'euros per finançar projectes de modernització del ferrocarril a Polònia.

Gràcies al préstec del BEI, s'introduiran una sèrie de millores en aquest tram, com ara la construcció d'una segona via entre Warka i Radom, la millora del subministrament elèctric existent i la substitució dels sistemes de senyalització i telecomunicacions. La línia modernitzada permetrà la introducció de trens que circulin a una velocitat màxima de 160 km/h per a trens de viatgers i 120 km/h per a trens de mercaderies. A més, s'implementaran mesures addicionals de mitigació ambiental (per exemple, barreres acústiques, millor drenatge, pas d'animals), que reduiran els impactes negatius existents durant el funcionament. També augmentarà la seguretat de la línia, ja que es milloraran 50 passos a nivell. Aquestes obres de modernització s'hauran de començar aquest any i es preveu que finalitzin a finals del 2017.

“El BEI promou fermament solucions de transport sostenible. Per tant, acollim especialment aquest acord amb PLK, perquè el projecte donarà lloc a una millor qualitat dels serveis ferroviaris, així com ajudarà a reduir els costos d'explotació dels vehicles i els temps de trajecte. Això hauria de fomentar el canvi d'altres modes de transport a la regió densament poblada de Mazovia", va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

El suport del Banc proporciona un alt valor econòmic afegit a PLK posant a disposició recursos financers disponibles a llarg termini a un cost menor finançament.

“El préstec del BEI dóna suport al nostre programa d'inversió creixent, que recaptarà fins a 5.5 milions de PLN aquest any i 9 milions de PLN el 2014. PLK utilitza fons de totes les fonts disponibles per millorar l'estat de les vies ferroviàries poloneses i millorar el paper dels ferrocarrils en el sistema de transport del país. La nostra cooperació amb el BEI també posa l'accent en la posició de PLK com a soci comercial fiable", va afegir el president de PLK, Remigiusz Paszkiewicz.

El BEI és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Ofereix finançament a llarg termini per a inversions sòlides per contribuir als objectius polítics de la UE.

El 2012, el finançament del BEI a Polònia va ascendir a 4.4 milions d'euros, un 15% dels quals es va destinar a projectes ferroviaris i de transport urbà. El Banc ha donat suport a les inversions ferroviàries a Polònia durant 23 anys: el primer préstec signat amb una contrapart polonesa va ser per a un projecte ferroviari. El Banc dóna suport a la millora tant de la infraestructura (amb PLK) com del material mòbil (amb les empreses operadores).

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències