Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La UE recolza la construcció d’instal·lacions de reciclatge de residus domèstics de Syndicat Bil Ta Garbi amb un préstec de 50 milions d’euros

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

10000000000000C00000008253F18DCELes instal·lacions de reciclatge de residus domèstics de Syndicat Mixte Bil Ta Garbi - Canopia a Baiona i Mendixka a Charritte-de-Bas - han rebut el suport de la Banc Europeu d'Inversions (BEI) en forma de préstec de 50 milions d’euros.

L'acord de préstec va ser signat el divendres 20 de setembre de 2013 a Baiona pel president del Syndicat Bil Ta Garbi, Alain Iriart i vicepresident del BEI, Philippe de Fontaine Vive, en presència del diputat europeu Alain Lamassoure, Pierre-André Durand, prefecte del departament dels Pirineus Atlàntics. .

Aquesta última quota de préstec, concedida en col·laboració amb els bancs BPCE i CASA, permetrà finalitzar la construcció de dues plantes de processament i reciclatge de residus domèstics a l’oest del departament dels Pirineus Atlàntics:

anunci
  • La instal·lació de Canopia a Baiona, que comprèn una planta de reciclatge de residus orgànics fermentables amb una capacitat de 80,000 t / any i un centre de classificació per a envasos domèstics reciclables (20,000 t / any), i;
  • la instal·lació de Mendixka a Charritte-de-Bas, que comprèn una planta de classificació i compostatge de residus domèstics residuals (20,000 t / any) i un abocador de residus residuals no reciclables (16,000 t / any).

A partir del 2014, aquests dos grans projectes beneficiaran a més de 265 000 habitants del departament dels Pirineus Atlàntics.

En un moment de reducció de les possibilitats de crèdit per a les autoritats locals, aquest préstec de llarga durada en condicions atractives possibilitat per la qualificació AAA del BEI s’ha demostrat decisiu per a la implementació dels plans regionals de gestió de residus de Syndicat Bil Ta Garbi i similars. Aquests compleixen els objectius de la UE sobre accions climàtiques i energies renovables recuperant l'energia dels residus i reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle, alhora que contribueixen al desenvolupament d'una economia sostenible fomentant el reciclatge. Aquests projectes també contribuiran a assolir els objectius de desenvolupament sostenible nacionals i departamentals reduint a la meitat l’eliminació de residus als abocadors.

A la cerimònia de signatura, el vicepresident del BEI, Philippe de Fontaine Vive, va dir: “Aquest vast projecte de processament de residus és essencial per al futur del País Basc francès. Forma part d’un programa mediambiental del qual els habitants dels diferents municipis seran els principals beneficiaris. El nostre deure és crear les condicions òptimes per finançar aquests projectes, que són factors clau per al desenvolupament econòmic sostenible al cor de les nostres regions. És així com construirem un futur per a la generació més jove ”.

anunci

Per al Syndicat Bil Ta Garbi, el suport del BEI demostra que els seus membres elegits van prendre les decisions correctes en el desenvolupament d’instal·lacions capaces d’afrontar reptes de gestió de residus de la llar, nacionals i locals i similars: “Amb les plantes de Canopia i Mendixka, la nostra regió podrà reciclar el 70% dels residus domèstics produïts pels seus més de 265,000 habitants. Aquestes dues instal·lacions estan totalment en línia amb els objectius de la UE, nacionals i departamentals. El suport del BEI i de la resta de socis financers i institucionals és un factor decisiu per construir aquestes dues instal·lacions i gestionar els nostres recursos de manera responsable, començant pel malbaratament ”, va dir Alain Iriart, president del Syndicat Bil Ta Garbi.

Sobre el BEI

El Banc Europeu d'Inversions és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea que pertany als seus estats membres. Fa que les finances a llarg termini disposin d’una inversió sòlida per contribuir als objectius polítics de la UE.

El 2013 ha estat un any decisiu per al suport del BEI a la inversió a França. Des del gener, l’augment de capital del banc li ha permès destinar almenys 7 milions d’euros a l’economia real a França mitjançant projectes d’acceleració del creixement i de creació d’ocupació.

Quant al Syndicat Bil Ta Garbi

Syndicat Bil Ta Garbi és una autoritat pública local responsable del processament i reciclatge de residus domèstics i similars. Comprèn 12 comunitats municipals i una gran conurbació que engloba 202 municipis amb més de 270,000 habitants en una gran part de l'oest del departament dels Pirineus Atlàntics. Processa més de 150,000 tones de residus cada any. En virtut de la seva funció de servei públic, porta a terme una política de gestió de residus basada principalment en la reducció, classificació i reciclatge de residus domèstics.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències