Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La UE fa una "important contribució" a la lluita mundial contra la pobresa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

post_2015Durant l’última dècada, gràcies al finançament de la UE, gairebé 14 milions d’alumnes van poder anar a l’escola primària, més de 46 milions de persones van rebre ajuts en efectiu o altres beneficis en espècie per garantir la seva seguretat alimentària i van assistir més de 7.5 milions de naixements especialitzats treballadors de la salut, salvant la vida de mares i nadons.

Aquests són només alguns dels nous resultats publicats avui per la Comissió Europea sobre com ha ajudat a reduir la pobresa mundial i donat suport als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), millorant la vida de milions de persones.

Els nous resultats, que cobreixen les activitats de la UE entre 2004 i 2012, arriben uns dies abans d’un esdeveniment especial de les Nacions Unides a Nova York que debatrà sobre com es pot accelerar el progrés en l’eradicació de la pobresa i com es podria configurar una agenda global completa per al desenvolupament després del 2015. José Manuel Barroso, president de la Comissió Europea, participarà a l’acte i estarà acompanyat del comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, i del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik.

anunci

El president de la Comissió, José Manuel Barroso, va dir: "El món ha avançat impressionantment en la lluita contra la pobresa i podem estar orgullosos de la gran contribució de la Unió Europea a aquest èxit. Crec fermament que és possible eradicar la pobresa en una generació. La meva visió és d’un món on tothom visqui amb dignitat i prosperitat, amb accés a aigua neta, sanejament i energia, així com a serveis d’educació i salut; un món on els drets humans fonamentals es respectin universalment i on el desenvolupament sigui sostenible. Invertir en una globalització justa i sostenible no és només el correcte. També és una qüestió de visió estratègica ".

El comissari Andris Piebalgs va dir: “La UE és el donant més generós del món i el nostre treball realment ha marcat la diferència en la vida de milions de persones. Seguirem fent tots els esforços possibles per garantir que els ODM es compleixin el 2015, sobretot mitjançant la implementació de la iniciativa de l’objectiu dels ODM de 1 milions d’euros que ja beneficia a gairebé 50 països socis. Aquest esdeveniment especial de l’ONU sobre els ODM és una oportunitat única per augmentar l’engranatge de l’acció mundial durant els propers dos anys i aconseguir que els ODM siguin un èxit. També espero que aquest esdeveniment orienti la comunitat internacional cap a un acord per a una agenda posterior al 2015 que hauria de fer front a l’eradicació de la pobresa i els reptes del desenvolupament sostenible. La UE està decidida a ajudar a garantir una vida digna per a tothom el 2030 i més enllà ”.

Alguns resultats clau dels programes de la Comissió Europea durant el període 2004-2012:

anunci
 • 7.7 milions de persones han rebut formació i formació tècnica i professional
 • 46.5 milions de persones han estat assistides mitjançant transferències socials per a la seguretat alimentària
 • 13.7 milions d’alumnes nous s’han matriculat a l’educació primària
 • S'han format 1.2 milions de professors de primària
 • S'han construït o renovat 37,000 escoles
 • S'han matriculat 300,000 noves dones a l'educació secundària
 • 18.3 milions de nens menors d’un any van ser immunitzats contra el xarampió
 • Més de 7.5 milions de naixements van assistir personal sanitari qualificat
 • Es van distribuir 18 milions de xarxes tractades amb insecticides
 • Més de 70 milions de persones s’han connectat a l’aigua potable millorada
 • 24.5 milions de persones han estat connectades a instal·lacions de sanejament
 • Més de 711 milions de votants han estat coberts per missions d'observació electoral
 • S’han mantingut, construït o rehabilitat 87,000 km de carreteres

Fons

L’any 2000, la comunitat internacional va acordar reduir la pobresa mundial i salvar milions de vides, definint vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) específics que s’han d’assolir el 2015. Abasten qüestions com la pobresa i la fam, l’educació, la igualtat de gènere, la salut , medi ambient i una associació global per al desenvolupament. La Unió Europea s’ha compromès a ajudar a assolir els ODM des de llavors i ha estat el líder en integrar-los en la seva política i pràctica de desenvolupament. El 2010, el president Barroso va anunciar una iniciativa europea especial sobre els ODM per valor de mil milions d’euros per ajudar els països a assolir els ODM més descontrolats: fam, salut materna, mortalitat infantil i accés a l’aigua i el sanejament. Avui, gairebé 50 països reben suport en virtut d’aquest compromís.

Al fulletó es pot trobar la llista completa dels principals resultats dels programes de la Comissió Europea i una visió general de les polítiques i activitats de la UE que contribueixen als vuit ODM. Contribució de la UE als objectius de desenvolupament del mil·lenni:

El 25 de setembre de 2013 està previst un esdeveniment especial de les Nacions Unides a Nova York per revisar els ODM i considerar maneres d’accelerar el progrés cap a la seva consecució. També mirarà cap endavant, més enllà del 2015, i discutirà el camí a seguir en un marc de desenvolupament mundial posterior al 2015 que combina coherentment l’eradicació total de la pobresa amb mesures específiques per impulsar la sostenibilitat global, que es reforcen mútuament.

Els debats sobre la configuració d’aquesta agenda global per al moment posterior al 2015 continuen. El setembre de 2012, el secretari general de l’ONU, Ban Ki-Moon, va formar un grup d’alt nivell de persones eminents sobre el desenvolupament posterior al 2015, del qual era membre el comissari Piebalgs. El grup va lliurar el seu informe Una nova associació global: eradicar la pobresa i transformar les economies mitjançant el desenvolupament sostenible A 30 maig 2013.

El febrer de 2012, la Comissió Europea ja havia exposat la seva pròpia posició sobre un marc de desenvolupament futur global, titulat "Una vida decent per a tothom: acabar amb la pobresa i donar al món un futur sostenible"

Per més informació, clica aquí aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències