Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La UE fa una "important contribució" a la lluita mundial contra la pobresa

COMPARTIR:

publicat

on

post_2015Durant l’última dècada, gràcies al finançament de la UE, gairebé 14 milions d’alumnes van poder anar a l’escola primària, més de 46 milions de persones van rebre ajuts en efectiu o altres beneficis en espècie per garantir la seva seguretat alimentària i van assistir més de 7.5 milions de naixements especialitzats treballadors de la salut, salvant la vida de mares i nadons.

Aquests són només alguns dels nous resultats publicats avui per la Comissió Europea sobre com ha ajudat a reduir la pobresa mundial i donat suport als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), millorant la vida de milions de persones.

Els nous resultats, que cobreixen les activitats de la UE entre 2004 i 2012, arriben uns dies abans d’un esdeveniment especial de les Nacions Unides a Nova York que debatrà sobre com es pot accelerar el progrés en l’eradicació de la pobresa i com es podria configurar una agenda global completa per al desenvolupament després del 2015. José Manuel Barroso, president de la Comissió Europea, participarà a l’acte i estarà acompanyat del comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, i del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik.

El president de la Comissió, José Manuel Barroso, va dir: "El món ha avançat impressionantment en la lluita contra la pobresa i podem estar orgullosos de la gran contribució de la Unió Europea a aquest èxit. Crec fermament que és possible eradicar la pobresa en una generació. La meva visió és d’un món on tothom visqui amb dignitat i prosperitat, amb accés a aigua neta, sanejament i energia, així com a serveis d’educació i salut; un món on els drets humans fonamentals es respectin universalment i on el desenvolupament sigui sostenible. Invertir en una globalització justa i sostenible no és només el correcte. També és una qüestió de visió estratègica ".

El comissari Andris Piebalgs va dir: “La UE és el donant més generós del món i el nostre treball realment ha marcat la diferència en la vida de milions de persones. Seguirem fent tots els esforços possibles per garantir que els ODM es compleixin el 2015, sobretot mitjançant la implementació de la iniciativa de l’objectiu dels ODM de 1 milions d’euros que ja beneficia a gairebé 50 països socis. Aquest esdeveniment especial de l’ONU sobre els ODM és una oportunitat única per augmentar l’engranatge de l’acció mundial durant els propers dos anys i aconseguir que els ODM siguin un èxit. També espero que aquest esdeveniment orienti la comunitat internacional cap a un acord per a una agenda posterior al 2015 que hauria de fer front a l’eradicació de la pobresa i els reptes del desenvolupament sostenible. La UE està decidida a ajudar a garantir una vida digna per a tothom el 2030 i més enllà ”.

Alguns resultats clau dels programes de la Comissió Europea durant el període 2004-2012:

 • 7.7 milions de persones han rebut formació i formació tècnica i professional
 • 46.5 milions de persones han estat assistides mitjançant transferències socials per a la seguretat alimentària
 • 13.7 milions d’alumnes nous s’han matriculat a l’educació primària
 • S'han format 1.2 milions de professors de primària
 • S'han construït o renovat 37,000 escoles
 • S'han matriculat 300,000 noves dones a l'educació secundària
 • 18.3 milions de nens menors d’un any van ser immunitzats contra el xarampió
 • Més de 7.5 milions de naixements van assistir personal sanitari qualificat
 • Es van distribuir 18 milions de xarxes tractades amb insecticides
 • Més de 70 milions de persones s’han connectat a l’aigua potable millorada
 • 24.5 milions de persones han estat connectades a instal·lacions de sanejament
 • Més de 711 milions de votants han estat coberts per missions d'observació electoral
 • S’han mantingut, construït o rehabilitat 87,000 km de carreteres

Fons

anunci

L’any 2000, la comunitat internacional va acordar reduir la pobresa mundial i salvar milions de vides, definint vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) específics que s’han d’assolir el 2015. Abasten qüestions com la pobresa i la fam, l’educació, la igualtat de gènere, la salut , medi ambient i una associació global per al desenvolupament. La Unió Europea s’ha compromès a ajudar a assolir els ODM des de llavors i ha estat el líder en integrar-los en la seva política i pràctica de desenvolupament. El 2010, el president Barroso va anunciar una iniciativa europea especial sobre els ODM per valor de mil milions d’euros per ajudar els països a assolir els ODM més descontrolats: fam, salut materna, mortalitat infantil i accés a l’aigua i el sanejament. Avui, gairebé 50 països reben suport en virtut d’aquest compromís.

Al fulletó es pot trobar la llista completa dels principals resultats dels programes de la Comissió Europea i una visió general de les polítiques i activitats de la UE que contribueixen als vuit ODM. Contribució de la UE als objectius de desenvolupament del mil·lenni:

El 25 de setembre de 2013 està previst un esdeveniment especial de les Nacions Unides a Nova York per revisar els ODM i considerar maneres d’accelerar el progrés cap a la seva consecució. També mirarà cap endavant, més enllà del 2015, i discutirà el camí a seguir en un marc de desenvolupament mundial posterior al 2015 que combina coherentment l’eradicació total de la pobresa amb mesures específiques per impulsar la sostenibilitat global, que es reforcen mútuament.

Els debats sobre la configuració d’aquesta agenda global per al moment posterior al 2015 continuen. El setembre de 2012, el secretari general de l’ONU, Ban Ki-Moon, va formar un grup d’alt nivell de persones eminents sobre el desenvolupament posterior al 2015, del qual era membre el comissari Piebalgs. El grup va lliurar el seu informe Una nova associació global: eradicar la pobresa i transformar les economies mitjançant el desenvolupament sostenible A 30 maig 2013.

El febrer de 2012, la Comissió Europea ja havia exposat la seva pròpia posició sobre un marc de desenvolupament futur global, titulat "Una vida decent per a tothom: acabar amb la pobresa i donar al món un futur sostenible"

Per més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències