Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Gibraltar: Comissió Europea envia una missió tècnica d'investigació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

gibraltarrunwayEn 25 de setembre, la Comissió Europea enviarà una missió tècnica d'investigació a La Línea (Espanya) i Gibraltar (Regne Unit).

Per què la Comissió va a les fronteres?

S'han expressat preocupacions pels ciutadans, els membres del Parlament Europeu i el Govern de Gibraltar pel que fa als controls fronterers, en particular els supòsits temps d'espera excessius. Les autoritats espanyoles han expressat la seva preocupació pel que fa a un augment en el contraban de tabac des de Gibraltar a Espanya.

Per aclarir aquesta situació, la Comissió envia una missió tècnica d'investigació per avaluar la situació a ambdós costats de la frontera. Les autoritats espanyoles i britàniques han col·laborat amb la Comissió en l'organització de la visita.

Que participarà en la missió?

Els experts dels serveis de la Comissió Europea per a Afers d'Interior, Unió de Duanes, la Justícia i l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF).

En quines àrees seran avaluades?

anunci

La missió tècnica cobrirà l'aspecte dels controls fronterers i controls duaners, inclòs el contraban.

La delegació es veurà en les instal·lacions i els controls efectuats a l'entrada i sortida de persones i béns en ambdós costats de la frontera, així com qüestions relacionades amb el presumpte contraban.

S'examinaran els aspectes de medi ambient?

No per aquesta missió. La Comissió està avaluant en paral·lel a les imputacions d'Espanya en relació amb l'abocament de blocs de formigó, les activitats de presa de combustible a la badia de Gibraltar i la re-polit en el context del projecte Eastside.

Com pot la Comissió presentar els resultats de la missió?

La Comissió realitzarà una avaluació sobre la base de la informació obtinguda durant la visita i la informació que ja s'ha proporcionat. A partir d'aquesta avaluació, la Comissió decidirà si és necessària una acció addicional. No hi ha cap termini legal per a la Comissió per completar aquesta avaluació.

Ha organitzat la Comissió missions similars en el passat?

serveis de la Comissió han portat a terme prèviament tècnica missions d'investigació d'altres estats membres en resposta a les queixes dels ciutadans, encara que principalment a les fronteres interiors (Dinamarca, Suècia i Països Baixos). Les avaluacions periòdiques de les fronteres exteriors (i altres àmbits del patrimoni de Schengen) es duen a terme pels Estats membres, juntament amb experts de la Comissió en el marc del mecanisme d'avaluació de Schengen. El Consell i el Parlament Europeu han arribat a un acord per revisar el sistema actual. El mecanisme revisat serà coordinat per la Comissió en cooperació amb els Estats membres a partir de la segona meitat del 2014.

Quin és l'estatut de Gibraltar dins de la UE?

Gibraltar té un estatus únic a la UE. Gibraltar es troba a la UE des de 1973 com a membre del Regne Unit (en virtut de l’art 355 del TFUE). La legislació de la UE és aplicable a Gibraltar. Tanmateix, la seva pertinença és diferent a la del Regne Unit, ja que Gibraltar està exclosa de 4 àrees de la política de la UE: Unió duanera, Política comercial comuna, Política agrícola comuna, Política pesquera comuna i requisit de gravar l’IVA. Tampoc Gibraltar forma part de l’espai Schengen. Per tant, es demana a Espanya que faci controls sobre les persones i les mercaderies. Tanmateix, aquests controls han de respectar plenament la legislació de la UE i han de ser proporcionals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències