Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Dia Europeu de les Llengües

COMPARTIR:

publicat

on

A la UE28 el 2011, el 83% dels alumnes de primària i secundària inferior1 i el 94% dels estudiants de programes generals de nivell secundari superior1 estudiaven anglès com a llengua estrangera. La segona llengua estrangera més estudiada tant a nivell primari i secundari inferior com a nivell secundari superior va ser el francès (19% d’alumnes de primària i secundària inferior i 23% de secundària superior), seguit de l’alemany (9% i 21%) i Espanyol (6% i 18%).

La importància de l’anglès com a llengua estrangera a la UE també es confirma entre els adults en edat laboral. A la UE28, l'anglès es va declarar el 2011 com la llengua estrangera més coneguda entre la població de 25 a 64 anys. Entre els que van declarar que l'anglès era la seva llengua estrangera més coneguda, el 20% va respondre que el parlava a un nivell competent2, 35% en un béEDL_Logo1 i un 45% a un nivell just. Tenint en compte totes les llengües, dos terços de la població total de 25 a 64 anys van declarar que coneixien almenys una llengua estrangera.

Amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra cada any el 26 de setembre, Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea, publica dades sobre l’aprenentatge d’idiomes dels alumnes de l’escola i les habilitats lingüístiques percebudes dels adults. Els objectius generals d’aquest esdeveniment són alertar el públic sobre la importància de l’aprenentatge d’idiomes, promoure la rica diversitat lingüística i cultural d’Europa i fomentar l’aprenentatge de llengües durant tota la vida dins i fora de l’escola.

Francès estudiat per més de la meitat dels alumnes de primària i secundària inferior a Luxemburg i Romania

El 2011, a nivell primari i secundari inferior, l’anglès era la llengua estrangera més estudiada, amb percentatges superiors al 90% d’alumnes a Malta i Àustria (ambdós el 100%), Espanya i Itàlia (ambdós el 99%), Grècia (97%) , Croàcia (95%), França (93%) i Polònia (91%). Entre els estats membres dels quals es disposa d’aquestes dades, el francès va ser estudiat per més de la meitat dels alumnes d’aquest nivell a Luxemburg (90%) i Romania (51%), mentre que l’alemany va estudiar més d’una quarta part a Luxemburg (100%). ), Croàcia (32%), Dinamarca (28%), Hongria i Eslovàquia (tots dos 27%).

L’alemany és la segona llengua més estudiada a secundària superior en deu estats membres

A l'educació secundària superior, l'anglès va continuar sent la llengua més estudiada, amb més del 90% dels alumnes de tots els estats membres, excepte Bulgària, Xipre, Hongria, Malta i Portugal. La segona llengua més estudiada a l’educació secundària superior era l’alemany en deu estats membres, el francès en nou, l’espanyol en quatre, el rus en tres i el suec i l’italià en un.

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències