Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Economia Coalició Europea va llançar Sharing

COMPARTIR:

publicat

on

European-Sharing-Economy-CoalitionLa Coalició Europea per a l'Economia Compartida es va posar en marxa en una audiència pública al Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) el 25 de setembre.  El llançament de la Coalició va seguir una invitació de la Comissió Europea per discutir la importància d'abordar el model d'economia compartida per a la Unió Europea.

L'economia compartida i la UE tenen objectius comuns: augmentar l'eficiència dels recursos, crear llocs de treball i prosperitat, fomentar la participació de la comunitat i avançar en la innovació social. La Coalició Europea per a l'Economia Col·laborativa veu en aquesta una gran oportunitat per combinar esforços al voltant de prioritats conjuntes i integrar una Europa més forta i resilient per assolir els objectius de la UE 2020.

La Coalició és la primera xarxa paneuropea que forja una veu unificada, defensa i supervisa el progrés cap a la política nacional i de la UE que:

 1. Integrar l'economia col·laborativa
  Mitjançant una campanya per conscienciar i millorar la visibilitat.
 2. Mantenir l'economia col·laborativa
  En defensar una regulació justa i sensata, garantir que l'economia compartida esdevingui una prioritat política a nivell europeu.
 3. Ampliar l'economia col·laborativa
  Fomentant el lideratge i l'intercanvi de bones pràctiques, amb l'objectiu d'escalabilitat i transferibilitat als estats membres.
 4. Finançar l'economia col·laborativa
  Recaptant finançament de la UE per posar en marxa projectes pilot i plataformes rellevants a tot Europa, sobretot a les ciutats.

L'objectiu de la Coalició és reunir en una massa crítica les organitzacions més actives a nivell europeu i defensar les polítiques europees que posin molt més èmfasi en la compartició i la col·laboració, com a motor d'una economia europea més pròspera, sostenible i competitiva. . La Coalició explorarà les sinergies amb les polítiques i els programes de la UE i com els responsables de les decisions de la UE i altres parts interessades poden treballar junts per fer que l'economia compartida sigui un èxit en benefici dels estats membres, les empreses, els consumidors i les comunitats locals de la UE.

"La narrativa de l'economia compartida s'emmarca normalment com a bottom-up, acció de base. Totes les organitzacions d'economia compartida que proliferan a Europa se centren en una petita peça d'un trencaclosques molt més gran i un canvi considerable mai no vindrà d'un grup desconnectat i d'una escena inicial fragmentada al llarg de la cadena de valor. Tanmateix, si aquestes organitzacions uneixen forces per compartir una agenda convincent, una visió inspiradora a llarg termini i coordinar el seu enfocament polític de la UE, podrien obrir el camí per a la De dalt a baix condicions marc necessàries per ampliar l'economia compartida a Europa", va explicar Marco Torregrossa, director general d'Euro Freelancers a l'acte d'audiència pública.

L'absència de mesures reguladores genera incertesa que pot inhibir les inversions i el desenvolupament del sector. Les organitzacions d'economia compartida han de relacionar-se aviat amb els reguladors europeus, especialment la Comissió Europea, per dissenyar regles i polítiques adequades, ja que el mercat està prenent forma ràpidament. Aquest és especialment el cas tenint en compte l'estratègia UE 2020 que proposa que: "el consum de béns i serveis s'ha de fer d'acord amb un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu i també ha d'incidir en la creació d'ocupació, la productivitat i la cohesió econòmica, social i territorial. ". L'objectiu principal hauria de ser que la UE reconegui l'economia compartida com una estratègia global que guia tot el seu pensament polític en els diferents sectors.

Inspirant-se en el Resolució 87 de ciutats compartibles, adoptada per la Conferència d'Alcaldes dels Estats Units, la Coalició advoca perquè els responsables polítics europeus donin suport a l'economia compartida de les maneres següents:

anunci
 • Encoratjar la UE a convertir-se en un dels primers adoptants dels serveis compartits donant suport als usuaris i proveïdors amb les eines que poden facilitar el creixement de l'economia compartida.
 • Estudis d'avaluació d'impacte de la Comissió i anàlisi del cicle de vida sobre compartir actius a la UE per identificar oportunitats i ajudar a crear mètodes més estandarditzats per mesurar els beneficis de l'economia compartida per al sector públic i privat, sobretot a les ciutats.
 • Establir xarxes amb líders de les ciutats (p. ex. a través del Pacte dels Alcaldes de la UE o el Associació Europea d'Innovació en Ciutats Intel·ligents) per crear capacitat, difondre informació i idees sobre models d'èxit per a l'economia compartida.
 • Crear grups de treball locals per revisar i abordar les normatives que puguin dificultar la participació en l'Economia Col·laborativa, aglutinant residents i barris, redefinint els serveis públics, la innovació i el compromís cívic.
 • Regular l'economia compartida sector per sector, incorporant el feedback de les empreses compartidores i els usuaris finals, i implicant un ampli conjunt de parts interessades en les consultes.
 • Facilitar la transferència de solucions de bones pràctiques entre els Estats membres i incentivar les inversions públiques (ajuts, subvencions) per a projectes i iniciatives pilot sobre l'economia compartida.
 • Promulgar un sistema europeu de contractació pública que afavoreixi les empreses de l'economia compartida.
 • Introduir requisits obligatoris en els instruments del marc legal existents per als productes compartibles (per exemple, mínims, reciclabilitat, reutilització, actualització i durabilitat).
 • Promoure la creació d'un programa de premis per als millors conceptes d'economia compartida per facilitar la penetració del mercat.
 • Donar suport al desenvolupament d'un clúster regional d'economia compartida a la UE (per exemple, amb la cooperació entre instituts de recerca, empreses emergents, financers i usuaris finals) per accelerar el procés d'innovació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències