Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els viatgers de ferrocarril dret a la devolució parcial en el preu del bitllet de tren en cas de retard significatiu, tot i que siguin atribuïbles a força major

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgesEls transportistes no poden basar-se en normes de dret internacional que els exonereixen en cas de força major de pagar una indemnització per la pèrdua soferta com a conseqüència de la demora per evitar la seva obligació de devolució.

La regulació dels drets i obligacions dels viatgers ferroviaris1 preveu que la responsabilitat de les empreses ferroviàries en cas de retard es regeixi per les Normes uniformes sobre el contracte de transport internacional de passatgers i equipatges per ferrocarril.2, subjecte a les disposicions aplicables del reglament.

D'acord amb les Regles uniformes, que formen part del dret internacional i es reprodueixen a l'annex de la normativa, el transportista ferroviari és responsable davant del passatger de les pèrdues o danys derivats del fet que, per motius de funcionament tardà tren, el seu viatge no es pot continuar o la continuació del viatge no es pot exigir raonablement el mateix dia. No obstant això, el transportista està exempt de responsabilitat quan el retard sigui imputable a la força major, és a dir, entre altres circumstàncies que no estiguin relacionades amb el funcionament del ferrocarril que el transportista no podia evitar.

anunci

La regulació estableix que un passatger que pateixi un retard d’una hora o més pot sol·licitar a l’empresa ferroviària un reemborsament parcial del preu pagat pel bitllet. La quantitat d’aquesta indemnització és almenys 25% d’aquest preu en cas d’un retard entre 60 i 119 minuts i 50% en cas de retard de 120 minuts o més. La regulació no prevé cap excepció a aquest dret a la indemnització quan el retard sigui atribuïble a la força major.

En aquest context, el Verwaltungsgerichtshof (Tribunal d’Administració d’Àustria) ha demanat al Tribunal de Justícia si una empresa ferroviària pot ser donada de baixa de l’obligació de pagar una indemnització quan el retard sigui imputable a la força major. El Tribunal Administratiu està obligat a pronunciar-se sobre una acció intervinguda pel transportista ferroviari austríac ÖBB-Personenverkehr AG contra la decisió de la comissió austríaca de control de la xarxa ferroviària que l'hagi de suprimir de les seves condicions generals una disposició que exclogui qualsevol dret a una indemnització en cas de força major .

En la seva sentència avui, el Tribunal considera, en primer lloc, que el propi reglament no eximeix a les empreses ferroviàries de l’obligació de pagar una indemnització quan el retard sigui imputable a la força major.

anunci

El Tribunal assenyala llavors que les Regles uniformes, que exoneren el transportista de la seva obligació de pagar una indemnització en casos de força major, només es refereixen al dret dels passatgers a rebre una indemnització per danys o pèrdues resultants del retard o de la cancel·lació d'un tren. D'altra banda, la indemnització que preveu la normativa, calculada sobre la base del preu del bitllet, té un propòsit molt diferent, que consisteix a compensar al passatger per la contraprestació proporcionada per un servei no subministrat d'acord amb el transport. contractar. També es tracta d’una compensació per tipus fix estàndard, a diferència de la que preveu el sistema de responsabilitat establert per les Regles uniformes, que requereix una valoració individualitzada dels danys soferts. A més, atès que aquests dos sistemes de responsabilitat són bastant diferents, a més de rebre una compensació de tipus fix, els passatgers també poden presentar una reclamació de compensació segons les Regles uniformes.

En aquestes circumstàncies, el Tribunal conclou que els motius d'exempció de responsabilitat de la companyia aèria segons les Regles uniformes no són aplicables en el context del sistema de responsabilitat civil establert per la normativa. En aquest sentit, el Tribunal assenyala que els treballs preparatoris del reglament indiquen de manera inequívoca que el legislador de la UE va voler estendre l’obligació de pagar una indemnització als casos en què els transportistes estan exempts de la seva responsabilitat de pagar una indemnització segons les Regles uniformes.

El Tribunal també rebutja l’argument que les normes relatives a la força major establertes en les disposicions sobre els drets dels passatgers que viatgen per altres modes de transport, com l’avió, el vaixell, l’autobús i l’entrenador, són aplicables per analogia. Atès que els diferents modes de transport no són intercanviables pel que fa a les condicions del seu ús, la situació de les empreses que operen en diferents sectors del transport no és comparable.

En aquestes circumstàncies, el Tribunal considera que una empresa ferroviària no pot incloure en les seves condicions generals de transport una clàusula sota la qual estigui exempta de la seva obligació de pagar una indemnització en cas de retard quan el retard sigui imputable a força major.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències