Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

temporada turística fort dóna a Europa un impuls econòmic i llocs de treball molt necessaris

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Dia mundial del turisme-assaig i parlaTot i la crisi econòmica, Europa continua sent una de les destinacions preferides. Les arribades de turistes internacionals a Europa van créixer un 5% durant el primer semestre del 2013, amb els millors resultats registrats a l’Europa central i oriental (+ 9%) i al sud i mediterrani (+ 6%)1. Durant els primers sis mesos de l'any, Espanya va seguir sent la destinació més popular, seguida d'Itàlia, França, Àustria, Alemanya, Grècia i el Regne Unit, però països de l'est com Lituània, Eslovàquia i Letònia també van registrar un creixement substancial.

A més, actualment hi ha desenes de milers de llocs de treball disponibles al sector turístic a tot Europa, cosa que podria proporcionar un cert alleujament als més de 26 milions d’europeus que no tenen feina actualment. Les feines del sector turístic són especialment atractives per a la força de treball jove, que té una taxa d’atur del 23.5% (arribant a una taxa d’atur impressionant del 50% en algunes zones). Tot i que existeixen llocs de treball al sector turístic, sovint és difícil fer coincidir possibles empresaris amb treballadors qualificats a tot Europa. Per tal d’afavorir l’ocupació i la mobilitat en el sector turístic, la Comissió Europea ha establert EURES, el primer portal paneuropeu d’ocupació que actualment té moltes oportunitats en el sector del turisme. El portal permetrà aviat buscar competències més específiques per al turisme.

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, va dir: “Avui celebrem el Dia Mundial del Turisme. En aquesta ocasió, estic molt content de tenir bones xifres per informar sobre la primera part de la temporada de turisme d’aquest any, sobretot perquè vénen en el moment en què la majoria de països membres de la UE tenen dificultats econòmiques i d’atur elevats. El turisme sempre ha estat molt important a la meva agenda, ja que dóna feina a prop de 20 milions de persones i té enllaços amb altres sectors clau, com la cultura, l'alimentació, la moda, la construcció i el transport. Hauríem de continuar trobant maneres de fer florir el sector turístic europeu. La nostra iniciativa de simplificació de visats, que té com a objectiu atraure més turistes de les economies emergents, és un bon exemple de com podem treballar junts per eliminar les barreres polítiques i administratives per impulsar el creixement econòmic ".

anunci

Més informació sobre els resultats de la temporada turística 2013.

Missatge en vídeo del vicepresident Tajani sobre la importància d'Eures per al turisme.

Intèrprets d’estrelles a totes les regions d’Europa

anunci

Entre els països mediterranis, Espanya va encapçalar el 2013: va comptar amb 34 milions de turistes entre gener i juliol i va augmentar un 4% les arribades internacionals respecte a l'any passat2. El turisme a Grècia ha crescut un 9.2% i ha acollit uns 7 milions de turistes en set mesos. Malta (+10%) i Portugal (+8%) també van registrar un creixement saludable. Al nord d'Europa, els resultats també van ser bons però més modestos (+3%), excepte el Regne Unit, que va registrar un augment del 4% en arribades després dels Jocs Olímpics d'estiu de Londres de l'any 2012. França es va beneficiar d’un augment de visitants internacionals durant la temporada estival, cosa que va compensar la disminució del nombre de turistes locals.

Els intèrprets estrelles a Europa central i oriental van ser Eslovàquia (+19%), Letònia (+11%) i Lituània (+9%). Els resultats prometedors també provenen del nou estat membre de la UE: Croàcia. El país ha registrat un augment del 5.4% en arribades i un increment del 3.3% en les nits passades en comparació amb les xifres del 2012. Només al mes d'agost, les arribades registrades a Croàcia van superar les xifres de l'any passat un 10%. Les xifres menys satisfactòries provenen de Xipre, on les arribades de turistes van disminuir un 5.8% durant el període gener-juliol de 2013.

Aquestes noves xifres del Baròmetre Mundial del Turisme de l’OMT, juntament amb les dades de les Oficines Nacionals de Turisme i Estadístiques, confirmen els resultats de l’enquesta Flash Eurobaròmetre Actitudes of Europeans to Tourism (IP / 13 / 200) i aneu junt amb els resultats del hivern primavera temporades, que van mostrar tendències turístiques positives a principis d’any.

Els aeroports europeus també registren un augment del trànsit

Els indicadors clau de la indústria aeronàutica també confirmen l'èxit de la tendència: els viatges per rutes europees van créixer a un ritme lleugerament més ràpid el 2013 en comparació amb l'any anterior. Per exemple, prop de 2 milions de visitants estrangers van volar a l’aeroport principal de Grècia durant la temporada d’estiu, un impuls per al país mediterrani que es basa en el turisme per ajudar-se a sortir d’una crisi econòmica. Malta també va registrar el millor mes de l’aeroport de la història: només a l’agost, 500,000 passatgers3 va passar per l'aeroport internacional de l'illa.

El futur: simplificar els visats per atraure encara més turistes

Amb l'objectiu de desenvolupar encara més el potencial turístic europeu, la Comissió Europea prepara una revisió del Codi de visats abans de finals d'aquest any. El seu objectiu és simplificar i millorar els procediments de visat, en particular per als turistes procedents d’economies emergents com la Xina i Rússia, tot garantint un nivell adequat de seguretat a la UE. En els darrers quatre anys, el nombre de visitants russos i xinesos a la UE s'ha duplicat i els fluxos procedents de l'Índia també augmenten ràpidament. Tot i això, molts viatgers potencials de països fora de la UE s’enfronten a obstacles de visat quan decideixen vacances a Europa. La nova iniciativa té com a objectiu eliminar el feixuc processament de visats i atraure encara més turistes estrangers a les muntanyes, ciutats i costes d’Europa.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències