Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els ciutadans, els interessats i els polítics debaten el futur dels drets socials de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

imatge a pujarEl dilluns 30 de setembre s’obrirà una segona ronda de debats en línia interactius en directe, aquesta vegada sobre drets socials, entre ciutadans, empreses, organitzacions i responsables polítics en el marc de Mes mercat únic (Vegeu IP / 13 / 847). Aquesta és una oportunitat per als ciutadans i les parts interessades de fer propostes per al futur de la UE i de debatre aquestes propostes en línia, en temps real, amb altres ciutadans, parts interessades, funcionaris i líders i experts de tota Europa. La Comissió torna a accedir al web per implicar els ciutadans i els grups de la societat civil en la seva agenda política. El fòrum en línia ofereix als grups d'interès una línia de comunicació única i immediata als responsables polítics de Brussel·les. Durant tot el mes del mercat únic, el fòrum acull successius debats sobre quatre temes: llocs de treball, drets socials, bancs i comerç electrònic, en els 24 idiomes de la UE.

El comissari del Mercat i Serveis Interns, Michel Barnier, va dir: "A principis d'aquesta setmana vam tenir un fascinant primer debat en línia sobre les oportunitats laborals al mercat únic. Vaig escoltar clarament el missatge de molts joves que els preocupa ser arrossegats a una successió de pràctiques no remunerades sense perspectives d’un lloc de treball permanent i remunerat. És un problema que hem d’afrontar. Hem de protegir els treballadors del mercat únic, i aquest és també el tema a debatre la segona setmana del mes del mercat únic. Moltes d’aquestes proteccions existeixen, com ara normes mínimes de seguretat i salut, però sé que a la gent els preocupa que s’abusin de les normes existents, que condueixen, per exemple, a percebre un turisme de benestar o un abocament social. De debò, em prenc molt seriosament aquestes preocupacions i espero debatre-les amb els ciutadans setmana ".

Els debats s’estendran de dilluns a dimecres (30 de setembre-2 d’octubre) sobre 35 idees en 17 països de la UE que van des de la llibertat de rebre atenció mèdica en qualsevol estat membre fins a una iniciativa que faciliti els fluxos d’informació entre les institucions de seguretat social dels estats membres . Aquest debat sobre els drets socials té lloc en un moment en què les fronteres entre el sector privat i el públic es difuminen cada vegada més pel que fa a la prestació de serveis socials essencials, mentre que una plantilla més mòbil significa que alguns poden experimentar confusió quant a les seves pensions, atenció sanitària i prestacions a mesura que passar de fronteres a la UE. Durant els propers dies de debat, persones, organitzacions i empreses sobre el terreny tindran l’oportunitat de posar de manifest quins obstacles queden i presentar els seus suggeriments d’actuacions a nivell europeu.

Fons

El mes del mercat únic té lloc en línia aquí en el transcurs de quatre setmanes successives, amb un tema de política diferent explorat cada setmana:

  • 23 25-setembre, de llocs de treball: Com trobar feina, crear una empresa, o aconseguir títols reconeguts a Europa?
  • 30 2 setembre-octubre, dels drets socials: El que hi ha drets de protecció social en el mercat únic de la UE, en termes de pensions, assistència sanitària, serveis públics ...?
  • 7 9-octubre, sobre els bancs: Què més es podria fer per protegir els dipòsits, a prevenir una altra crisi financera, i assegureu-vos que els bancs inverteixen en l'economia real per fomentar el creixement?
  • 14 16-octubre, sobre el comerç electrònic: És fàcil de vendre productes en línia, o comprar ells i obtenir els va lliurar a través de fronteres com a client? Com són les persones protegides compartir dades a les xarxes socials?

El Mes del mercat únic ofereix als "internautes" europeus una oportunitat única per comentar, desafiar i perfeccionar les noves idees de polítiques que es presenten en línia des de la base. Ofereix als participants diverses maneres d’interactuar amb els responsables polítics. Ells poden:

  • Votar i fer comentaris sobre les presentacions de política de les persones, les organitzacions i les empreses;
  • pregunta i debat amb comissaris, eurodiputats, experts de la UE i personalitats nacionals a través de xats de vídeo en directe, i;
  • cinc participants seran convidats a un debat final amb el Comissari Michel Barnier en Euronews en 23 d'octubre al Parlament Europeu a Estrasburg.

Encara es poden enviar idees a la plataforma en línia. Ja hi ha hagut prop de 400 idees enviades per persones interessades i persones. Aquestes idees es van obrir a debat el 23 de setembre per a les idees sobre llocs de treball i s’obriran el 30 de setembre per a les idees sobre drets socials, el 7 d’octubre per a les idees sobre els bancs i el 14 d’octubre per a les idees sobre comerç electrònic.

anunci

moderadors independents resumiran els resultats d'aquests debats - les idees que els participants pensen que poden canviar Europa. També s'escriuran en un informe final que serà publicat i pot alimentar el treball del matí de la UE.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències