Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Europeus de l'Empresa de Promoció Premis 2013: Prometedor projectes per posar en marxa nous negocis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

web-imatge-2013-finalHi ha moltes i diverses maneres de crear noves empreses i llocs de treball molt necessaris. Algunes iniciatives destacades per promoure l’emprenedoria van competir recentment en concursos nacionals per tenir l’oportunitat de representar el seu país al Premis Europeus de Promoció Empresarial 2013. D’entre diversos centenars de candidats, dinou projectes van ser seleccionats en sis categories, inclosa la nova categoria “Donar suport al desenvolupament de mercats ecològics i eficiència de recursos”. El programa de premis va rebre participacions de 26 països de la UE, inclosos Croàcia, un nou estat membre de la UE, així com de Turquia i Sèrbia. El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, anunciarà els guanyadors de cadascuna de les sis categories a l'Assemblea de les Pimes el 25 de novembre de 2013 a Vilnius, Lituània. Un projecte també rebrà el prestigiós Gran Premi del Jurat.

Un jurat d’alt nivell que representa empreses, governs i acadèmics va revisar les 53 participacions guanyadores nacionals per establir la llista preseleccionada d’aquest any. Els projectes preseleccionats provenien de Bèlgica (2 projectes), Xipre, Dinamarca (2 projectes), Finlàndia, França, Irlanda (2 projectes), Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, Sèrbia (2 projectes), Eslovàquia, Turquia i Regne Unit i es detallen a continuació segons la categoria en què van competir.

Categoria 1: Promoure l’esperit emprenedor

anunci

Potencia el teu talent (BYT) (Bèlgica) és un projecte per promoure l’esperit emprenedor, centrat en les escoles i altres organitzacions juvenils del centre de Brussel·les. Mitjançant una àmplia gamma de programes i activitats originals, anima els estudiants de tots els nivells a descobrir l’emprenedoria, l’entorn empresarial, les seves pròpies habilitats i qualitats empresarials, i a tenir un paper actiu en el seu propi projecte per assolir l’èxit social i professional. BYT va formar directament 8,316 estudiants entre finals del 2008 i abril del 2013.

L' Programa de premis per a empreses empresarials (Irlanda) ofereix als estudiants l’oportunitat d’adquirir habilitats empresarials i empresarials en un escenari pràctic de la vida real on estableixen i dirigeixen les seves pròpies miniempreses durant sis mesos o més. Les juntes empresarials de la ciutat i el comtat, una xarxa d’agències de suport al sector de les petites empreses amb el suport del govern, van establir anualment una competència nacional a diferents nivells a les escoles secundàries. Les xifres participants han crescut interanualment i ara superen els 17.

Una iniciativa duta a terme per Oficina de desenvolupament econòmic del municipi de Wrocław (Polònia) va implicar la producció i la representació d’una obra titulada “El conte de fades sobre Janek, l’empresari i els seus necis germans”. Com a resultat, els estudiants de primària van aprendre a identificar els trets de caràcter associats a l’emprenedoria, van entendre el significat de la inversió i les conseqüències de caure en un deute excessiu. A més del públic en directe, 60 alumnes de 000 escoles de tot el país van veure l’actuació en línia.

anunci

L' La meva ciutat entitat d'aprenentatge és una ciutat en miniatura a Finlàndia, construïda a partir d'elements de paret mòbil, que inclou almenys 15 empreses locals i regionals diferents i serveis públics a Finlàndia. En qualsevol moment, aproximadament 70 alumnes treballen a la ciutat i reben salaris. També actuen com a consumidors i ciutadans. MyCity, patrocinat pel Ministeri d’Educació i Cultura de Finish, opera a vuit municipis diferents. 24 estudiants de sisè de primària i 000 professors han visitat els llocs.

Les empreses propietat de dones continuen sent una minoria a Sèrbia, que només representen el 26% de totes les pimes. Per tant, moltes dones recorren al Associació de Dones Empresàries de Sèrbia (ABW), ja que ha reconegut la necessitat de crear organitzacions locals per promoure dones emprenedores, així com fomentar i donar suport a la formalització i registre oficial de noves associacions d’empresàries. La iniciativa connecta dones emprenedores de tota Sèrbia, enfortint les associacions locals i establint i consolidant la capacitat de les associacions de nova creació. L’any passat, s’han creat tres noves associacions de dones empresàries a Novi Pazar, Subotica i Zajecar.

El fons de beneficència de la Premier League Es va crear el programa (Regne Unit) per ajudar a ensenyar als joves d’entre 11 i 19 anys els principis bàsics de l’empresa i el treball per compte propi. 135 estudiants van participar en els seus primers dos anys, i més de 000 van obtenir, com a resultat, títols d'entrada a la universitat. Basat en un curs de deu setmanes, el programa ajuda els joves a entendre els principis empresarials mitjançant una gran varietat d’oportunitats d’aprenentatge interactiu, tant a l’aula com als estadis de futbol. S'han establert programes PLEA en 1 clubs, que han participat amb més de 500 joves.

Categoria 2: Invertir en habilitats

Vkstfabrikkerne (The Growth Factories, Dinamarca) és un programa d'incubació d'empreses llançat el gener del 2010. El projecte consta de deu vivers d'empreses, distribuïts geogràficament per tota la regió de Zelanda. Els incubats participen en un "programa de creixement" personalitzat de 1.5 a 3 anys que consisteix en mentoria, activitats en xarxa i un curs educatiu, en cooperació amb una universitat regional. Com a resultat, ja s'han creat 54 llocs de treball addicionals a la regió i s'esperen altres 300 en els propers tres anys.

Senior Enterprise (Irlanda) està dissenyat específicament per fomentar una major implicació de les persones de 50 anys o més amb l'empresa i per conscienciar sobre el seu potencial per iniciar un negoci, adquirir o invertir en un negoci iniciat per algú altre o convertir-se en mentor voluntari. Com a resultat, gairebé 1 000 persones que reben algun suport de Senior Enterprise a Irlanda, el Regne Unit i França, han creat noves empreses.

El propòsit d' Assoliment Junior (JA) Sèrbia és educar i inspirar als joves a valorar la lliure empresa i entendre els negocis i l'economia. JA Sèrbia permet al sector privat assumir un paper actiu en la preparació i la inspiració dels joves de Sèrbia perquè esdevinguin membres contribuents de la societat i educin els joves en els camps de l’emprenedoria, l’alfabetització financera i els negocis. Des del 2005, JA Sèrbia ha atès més de 30 estudiants que van ser guiats per 000 professors formats per JAS en més de 500 escoles de Sèrbia. Durant el curs escolar 200/2011, 12 estudiants van participar en els programes de JA Sèrbia, amb el suport de 8 professors de 021 escoles secundàries i 485 escoles primàries de 156 municipis.

Categoria 3: Millora de l’entorn empresarial

L’acord d’inici de Bèlgica ajuda a emprenedors aspirants i existents. Els empresaris signen un acord inicial amb la ciutat de Gant per redactar un pla de negoci, demanar assessorament professional i orientació especialitzada, seguir cursos de formació i desenvolupament i continuar una activitat empresarial independent durant almenys tres anys. Els empresaris poden rebre un suport màxim de 5 € per a formació, orientació professional i inversió. Un dels objectius més importants de l’acord és augmentar la taxa d’èxit de les empreses inicials durant els seus primers anys i evitar fallades. Fins ara, un total de 000 acords inicials han rebut una recomanació positiva per part del comitè d’avaluació, amb 171 d’aquests aprovats.

Incredibol!, El projecte d’Innovació Creativa de Bolonya dóna suport a les professions creatives d’Emília-Romanya mitjançant aportacions en efectiu, espais de treball i una xarxa de socis públics i privats que presten serveis als seus guanyadors. Incredibol! interactua i millora el sector de les empreses culturals i creatives locals (ICC) i ha reunit 243 idees de disseny impressionants de tota la regió. En total, els seus 32 projectes guanyadors van poder aprofitar premis en efectiu per un import total de 20 €, més de 000 hores de formació i el suport professional de 500 consultors.

Think Small First va ser desenvolupat per Cambra de comerç i indústria letona (LCCI) per treure Letònia de la crisi econòmica. La iniciativa va ajudar les microempreses promovent la creació d’un tipus impositiu especial i un sistema simplificat de comptabilitat tributària, introduint un programa de microcrèdits; i consolidar i posar a disposició d'informació sobre el llançament d'un negoci. Mitjançant el suport del Ministeri d'Economia, el Parlament letó va donar suport a la Llei tributària de les microempreses. Com a resultat d'aquesta iniciativa, un total de 28 empreses han utilitzat el sistema de comptes tributaris simplificat.

Garanties d’inversions i empreses (INVEGA), fundada pel govern lituà, proporciona garanties a les institucions de crèdit per préstecs contractats per representants de pimes per a la posada en marxa o expansió d’empreses. A més, INVEGA compensa les pimes amb el 50% dels interessos pagats i també administra diverses mesures d’enginyeria financera. Actualment, també s’estan implementant dues mesures de capital risc amb càrrec al Fons INVEGA. Aquestes mesures faciliten que les pimes obtinguin el finançament molt necessari. Des de 2001, INVEGA ha proporcionat 3 garanties a les entitats de crèdit per a préstecs comercials a les pimes.

Categoria 4: Suport a la internacionalització empresarial

La iniciativa regional, Relleus internacionals, empra experts en països per desenvolupar empreses a Xampanya-Ardenes per a l’exportació (França). Aquesta iniciativa té com a objectiu donar suport tècnic i financer a les empreses a nivell local, permetent-los implementar una estratègia de desenvolupament comercial a llarg termini. Set de cada deu pimes que treballen amb relés internacionals han assegurat ràpidament el negoci i, per tant, han augmentat la seva competitivitat. Els relés internacionals han permès a aproximadament 100 empreses de la regió de Xampanya-Ardenes implementar una activitat d’exportació eficaç.

La indústria del calçat portuguesa exporta més del 95% de la seva producció als mercats internacionals. El APICCAPS, una associació empresarial nacional, amb el suport del Programa Compete, ha pres diverses mesures per promoure el calçat portuguès. La seva campanya actual va ajudar a promoure al voltant de 120 pimes en esdeveniments professionals a nivell mundial i va ajudar a desenvolupar un símbol de campanya per a les sabates portugueses amb el lema Calçats portuguesos: dissenyats pel futur. La imatge busca establir sabates portugueses tan sofisticades i innovadores. Com a resultat d’aquesta estratègia, les exportacions de calçat han crescut més d’un 20% en els darrers dos anys.

Categoria 5: Donar suport al desenvolupament de mercats ecològics i eficiència de recursos

Green Dot (Xipre) Public Co Ltd és una iniciativa formada per la Cambra de Comerç i Indústria de Xipre per atendre la gestió dels envasos segons els principis de responsabilitat del productor. Green Dot Cyprus va començar la recollida del reciclatge domèstic a Xipre el 2007 i ha crescut fins a cobrir el 85% de la població en cinc anys. Els xipriotes han respost positivament al servei i la taxa global de reciclatge s'ha duplicat en el període 2006 - 2012. L'organització ha creat més de 200 nous llocs de treball ecològics i ha permès a les empreses locals de reciclatge créixer i millorar la seva sostenibilitat a llarg termini.

Objectius clau de l ' Ciutat de Gürsu El projecte (Turquia) consisteix a augmentar l’ús d’energia verda per prevenir la contaminació ambiental causada per l’ús de combustibles fòssils, per estalviar energia que s’utilitza per als serveis municipals i per ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat. Des que va començar la iniciativa, s'han configurat, provat i aplicat quatre aplicacions innovadores. Es va desenvolupar una planta d'energia solar fotovoltaica i Gürsu és coneguda per l'ús d'energia solar neta a totes les seves àrees de servei. Des que va començar el projecte, Gürsu ha obtingut el 40% de les seves necessitats elèctriques del sol durant els cinc mesos d’hivern i el 100% en els set mesos d’estiu.

Categoria 6: Emprenedoria responsable i inclusiva

Emprenedoria a Dinamarca recopila i transmet coneixement, estableix xarxes i col·laboració entre organitzacions empresarials i laborals i ofereix activitats de desenvolupament de competències. L’objectiu del projecte és millorar la creació, la supervivència i el creixement d’empreses propietat de persones de diferents orígens ètnics. El projecte va facilitar una associació entre sis municipis, les regions daneses, el Ministeri d'Ocupació i el Ministeri d'Empreses i Creixement de Dinamarca i consta de sis unitats locals i un centre d'informació nacional.

AV mobilita sro (Eslovàquia): és un taller protegit especialitzat en la integració de persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida. Centrat inicialment en la reparació de vehicles, ara coordina altres tallers protegits que formen part del Projecte Škoda Handy Disabled Persons a Bratislava, Prešov, Banská Bystrica i Žilina. L’esquema ha facilitat la integració fluida de les persones amb discapacitat a la societat mitjançant la posada a disposició de vehicles a preus especials i mitjançant la formació teòrica i pràctica completa dels sol·licitants que busquen una llicència per conduir un cotxe. El 2009, el taller va rebre un premi del Ministeri de Treball, Afers Socials i Família de la República Eslovaca per la integració de les persones amb discapacitat en el lloc de treball.

Sobre els premis

Des del 2006, els Premis Europeus de Promoció d’Empreses han premiat l’excel·lència en la promoció de l’emprenedoria i la petita empresa a nivell nacional, regional i local. Durant aquest temps han entrat més de 2 500 projectes i han donat suport a la creació de més de 10 000 noves empreses. Els objectius dels premis són crear una major consciència del paper que tenen els empresaris a la societat europea i animar i inspirar els possibles emprenedors. Això s’aconsegueix identificant i reconeixent activitats i iniciatives d’èxit per promoure l’empresa i l’emprenedoria, i després mostrar i compartir exemples de les millors polítiques i pràctiques d’emprenedoria.

Per obtenir més informació sobre els Premis Europeus de la promoció de l'empresa, visiteu el , Seguiu els premis a Twitter a Englishfrancèsespanyolitalià or alemany o visiteu els premis oficials Pàgina de Facebook.

Mireu un vídeo del guanyador de l'any passat, Oustet

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències