Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Seguretat aèria: Comitè Parlament vot posa en risc les mesures clau per millorar la seguretat de l'aviació

COMPARTIR:

publicat

on

avió d’aterratgeDesprés de la votació del 30 de setembre del Comitè de Transports per rebutjar propostes per millorar la protecció de la tripulació contra la fatiga, el vicepresident Siim Kallas va dir: "Aquesta votació posa en risc mesures clau per millorar la seguretat de l'aviació. La seguretat és la primera prioritat de la UE i l'únic objectiu La fatiga pilot és un tema molt greu i és per això que ja existeixen normes de la UE fortes. Aquesta proposta fa un pas més en reunir les millors pràctiques de seguretat de tots els estats membres i les darreres evidències científiques. Amb aquestes normes, volem consolidar la posició d’Europa com el lloc més segur per volar. Per fer-ho, necessitem un debat basat en fets, no basat en històries d’ensurt enganyoses i afirmacions falses. Esperem un debat transparent amb els membres del Parlament abans de la votació al Ple . "

L’objectiu d’aquesta nova legislació per modernitzar els alts estàndards europeus de seguretat aèria és aclarir i millorar la normativa vigent sobre limitacions de temps de vol i servei (conegudes com a limitacions de temps de vol o FTL), tenint en compte les darreres evidències científiques i tècniques.

La proposta inclou més de 30 disposicions destinades a millorar la protecció de la tripulació contra la fatiga, sense deteriorar les seves condicions laborals. Inclouen qüestions importants com el descans durant el vol per a la tripulació de cabina, vols nocturns i servei i reserva a l'aeroport.

El rebuig del projecte de reglament de la Comissió sobre FTL tindria efectes negatius sobre la seguretat, ja que no s’adoptarien una sèrie de millores clares en la protecció de la tripulació contra la fatiga. En aquest cas, tornaríem a les antigues regles.

A continuació es mostren 10 exemples clau de millores concretes de seguretat que es perdran si no es pot adoptar la nova regulació sobre la fatiga de la tripulació:

  • El servei de vol nocturn es reduirà fins a les 11h45 en lloc de les 11h del nou reglament. Només un estat membre de la UE ha establert límits inferiors segons la legislació nacional (11h15); enlloc no hi ha el límit inferior a les 11h. A més, es consideraran més vols durant el dia i estaran subjectes a períodes de treball més llargs.
  • L'espera a casa ja no es limitarà a 6 hores si es combina amb el temps màxim de vol. S’aplicaran els límits establerts per la legislació nacional o decidirà la companyia aèria. L'espera pot augmentar fins a 24 hores, inclosos a Alemanya, França i Bèlgica. Després d'aquestes 24 hores, els pilots encara poden volar al temps màxim de vol.
  • La combinació d'espera a l'aeroport amb el servei de vol no es podrà limitar a les 16 hores. Seran 20 o 26 hores, o fins i tot sense límit en alguns estats membres.
  • El temps total de vol en 12 mesos consecutius no es limitarà a 1000 hores sinó a 1300 hores.
  • No hi haurà augment del descans setmanal en 12 hores dues vegades al mes.
  • El pas horari no es compensarà amb fins a 5 dies de descans a la base; en canvi, passaran dos dies o menys fins i tot en alguns estats membres.
  • La tripulació de vol i de cabina no tindrà dret per llei a un descans horitzontal durant el vol a la majoria d’estats membres. Les normes nacionals actuals permeten a les companyies aèries oferir només seients econòmics per descansar.
  • No es proporcionarà cap descans addicional per als horaris que interrompin els rellotges corporals dels membres de la tripulació (com ara els inicis d'hora i els vols nocturns).
  • Les companyies aèries no hauran d’assegurar-se que els membres de la tripulació rebin una formació inicial i continuada sobre el control de la fatiga, on les tripulacions aprendran, entre altres coses, com planificar millor el seu son. L’entrenament en el control de la fatiga ajudaria a reduir els casos de fatiga.
  • Les autoritats nacionals de control tindran menys accés a la informació sobre com les línies aèries específiques gestionen la fatiga dels membres de la tripulació.

Les normes de seguretat FTL s’entenen sense perjudici de la legislació nacional i de la UE aplicable, incloses les normes sobre temps de treball, seguretat i salut en el treball o els convenis col·lectius de treball (CLA) existents i futurs. A més, la relació entre seguretat i normes socials es basa en el principi que s’aplica la norma més protectora.

En rebutjar l’avantprojecte de reglament, el Comitè de Transports del Parlament Europeu no va seguir l’opinió de la majoria de professionals de la seguretat aèria a favor d’un enfocament integral i ben equilibrat que aportés millores de seguretat als assistents de vol i als pilots del sector aeri europeu. benefici dels passatgers.

anunci

El projecte de reglament de la Comissió va rebre un vot positiu a la reunió del comitè de l’EASA el 12 de juliol de 2013 i es va presentar al Parlament Europeu per a un examen de tres mesos.

Propers passos

La proposta de rebuig serà examinada pel ple del Parlament Europeu a l'octubre.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències