Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Agenda digital: la Comissió suspèn la proposta del regulador txec sobre els recursos en els mercats de terminacions fixes

COMPARTIR:

publicat

on

bg-logo-CTULa Comissió Europea ha suspès a proposta del regulador de telecomunicacions Txeca (CTU), relativa a les mesures reguladores dels mercats de terminació fix, ja que té serioses preocupacions sobre l'abast de l'obligació d'accés proposta pel que fa als operadors de xarxes alternatives.

En la seva proposta, la CTU imposa una nova regulació dels preus dels operadors alternatius fixos, però sense imposar sobre ells una obligació d'accés corresponent. La Comissió està particularment preocupat que aquests operadors podrien després ser capaç d'eludir la regulació dels preus al negar-se a facilitar l'accés als seus competidors. Això podria portar als consumidors els impedeix fer trucades a les xarxes dels operadors alternatius.

La vicepresidenta de l'Agenda Digital de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Els consumidors no haurien de córrer el risc de no poder fer trucades allà on vulguin. Per això, on tenim una situació de monopoli com en els mercats de terminació fixa, hem de garantir l'accés a les xarxes a tots els operadors, inclosos els operadors alternatius. "

Segons les normes de telecomunicacions de la UE, l’obligació d’accés requereix que un operador interconnecti la seva xarxa amb la de qualsevol altre operador. La proposta de ČTÚ suggereix que només els titulars tindran aquesta obligació, però no els operadors de xarxa alternatius. No obstant això, s'ha constatat que tots els operadors posseeixen un poder de mercat significatiu als seus respectius mercats.

Ara, el regulador txec té tres mesos de treball amb la Comissió Europea i el Cos de reguladors europeus de telecomunicacions (ORECE) Per trobar una solució a aquest cas. Mentrestant, se suspèn l'execució de la proposta.

Fons

A 29 August 2013, la Comissió va registrar una notificació de l'autoritat nacional de reglamentació txeca (ČTÚ), relativa als mercats de terminació de les trucades en xarxes telefòniques públiques individuals que es van proporcionar en un lloc fix a la República Txeca.

anunci

La decisió de la Comissió d'obrir una investigació en profunditat inicia un procediment anomenat "segona fase" en virtut de l'article 7a de la Directiva europea de Telecomunicacions (MEMO / 11 / 321).

remeis regulatoris suggerits per la CTU en els operadors de xarxa alternatives inclouen una nova obligació de control de preus, i mantenen les obligacions de transparència i no discriminació, però sense que prescriuen una obligació d'accés. Aquests remeis intenten abordar diversos errors del mercat, com ara la imposició de taxes excessives en un mercat en el qual cada operador fix té una posició de monopoli. les taxes de terminació fixes són les taxes que cobren els operadors fixos per oferir trucades d'altres xarxes fixes o mòbils.

Article 7 de la Directiva Marc de Telecomunicacions requereix reguladors nacionals de telecomunicacions a notificar a la Comissió, ORECE (Organisme de Reguladors Europeus de Comunicacions Electròniques) i reguladors de telecomunicacions a altres països de la UE, de les mesures que projectin introduir per fer front a la manca de competència efectiva en els mercats en qüestió.

Les normes permeten a la Comissió adoptar noves mesures d'harmonització en forma de recomanacions o decisions (obligatòries), si existeixen divergències en els enfocaments reguladors dels reguladors nacionals, inclosos els remeis, que persisteixen a tota la UE a llarg termini.

La carta de la Comissió enviada al regulador txec és disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències