Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Nova política agrícola aclareix obstacle clau: Agricultura eurodiputats aproven acord de reforma de la PAC

COMPARTIR:

publicat

on

Vaques a AlemanyaLa legislació per a la nova Política Agrària Comuna (PAC) va ser aprovada per la Comissió d'Agricultura i Desenvolupament Rural el 30 de setembre, després de l'acord informal de la setmana passada en converses entre el Parlament, el Consell i la Comissió.

"La votació d'avui dóna la forma definitiva a la política agrícola comuna reformada fins al 2020. Per primera vegada en la història del procés de reforma de la PAC, el comitè ha aconseguit canviar i millorar substancialment la normativa de la PAC. El resultat és una PAC més senzilla que és més rellevant per a la PAC. empreses, treballadors, la propera generació d'agricultors i zones rurals", va dir el president del Comitè d'Agricultura i líder de l'equip de negociació Paolo De Castro (S&D, IT).
La votació va confirmar l'acord informal de la setmana passada sobre qüestions que quedaven fora del primer acord (26 de juny) sobre la reforma de la PAC. La setmana passada, els eurodiputats van aconseguir un augment de la taxa de cofinançament del desenvolupament rural (és a dir, la contribució de la UE) per a les regions menys desenvolupades, les regions ultraperiferiques i les illes més petites de l'Egeu fins al 85%. El Consell també va acceptar una sol·licitud de l'equip de negociació del Parlament per incloure les zones rurals. assignacions de reurbanització per estat membre en un annex del Reglament de desenvolupament rural, que atorga a la Comissió la facultat de modificar aquest annex mitjançant actes delegats (és a dir, per iniciativa pròpia) en circumstàncies clarament definides.

Els pagaments directes bàsics o únics per superfície superiors a 150,000 € a les grans explotacions es reduiran almenys un 5%.

Al juny, els negociadors del Parlament, entre altres coses, van inserir una norma que els pagaments directes només es poden destinar als agricultors actius i van impulsar els "esforços ecològics", en aconseguir també el seu acord per destinar el 30% de la despesa total al desenvolupament rural per a mesures mediambientals. A més, van obtenir un règim obligatori a tota la UE per oferir als agricultors menors de 41 anys un 25% addicional en pagaments addicionals per a les seves primeres 25 a 90 hectàrees.

resultats de la votació
L'informe sobre el Reglament de pagaments directes de Luis Manuel Capoulas Santos (S&D, PT) ha estat aprovat amb 31 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions.

L'informe sobre el Reglament únic de l'OCM de Michel Dantin (PPE, FR) va ser adoptat amb 27 vots a favor, 14 en contra i 0 abstencions.

L'informe sobre el reglament de desenvolupament rural de Luis Manuel Capoulas Santos (S&D, PT) ha estat aprovat amb 35 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions.

anunci

L'informe sobre el Reglament horitzontal de Giovanni La Via (PPE, IT) va ser aprovat amb 35 vots a favor, 6 en contra i 0 abstencions.

Propers passos

La votació de la comissió encara ha de ser confirmada pel Parlament en el seu conjunt en una votació plenaria durant la sessió d'octubre o novembre.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències