Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Quarterly Review posa en relleu la fragilitat de la recuperació econòmica i la persistent divergència dins de la UEM

COMPARTIR:

publicat

on

Comissió EuropeaPot ser que una recuperació econòmica fràgil comenci a agafar força a la Unió Europea, però hi ha divergències persistents entre països, especialment dins de la zona de l’euro, segons l’última revisió trimestral d’ocupació i situació social de la Comissió Europea. La revisió també subratlla que el mercat laboral i les condicions socials continuen sent crítiques i que el creixement inclusiu requerirà més inversions estratègiques i reformes estructurals.

La Comissió ha abordat aquestes divergències amb l'edició d'abril 2012 paquet d'ocupació, Recomanacions específiques per país per afrontar els mercats laborals segmentats, instar a reformes fiscals favorables a l’ocupació, garantir serveis d’ocupació públics més efectius i adaptar l’educació i la formació a les necessitats dels empresaris, garantia juvenil, Equips d'acció per ajudar els estats membres per reorientar la despesa dels fons estructurals de la UE sobre l'atur i les mesures de la joventut per facilitar la lliure circulació dels treballadors, com la reforma de la xarxa de recerca de feina EURES. Aquestes mesures es complementaran amb el desenvolupament de la dimensió social de la Unió Econòmica i Monetària (UEM) per un millor seguiment i avaluació de les possibilitats d'ocupació i els desequilibris socials, objecte d'una comunicació adoptada per la Comissió el 2 octubre.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "No hi ha espai per a la complaença: massa persones pateixen les greus conseqüències socials de la crisi i hem d'intensificar la inversió social i el suport a la creació d'ocupació. Una recuperació sostenible requereix avançar més en la reforma de la Unió Econòmica i Monetària, incloent una atenció més gran als problemes socials i laborals i una coordinació més estreta de les polítiques socials i d’ocupació. Hem de ser capaços de detectar i abordar els principals reptes socials i laborals al principi, en lloc de permetre aprofundir les disparitats a Europa ".

Encara que hi ha signes d'una tímida recuperació, la Revisió Trimestral destaca que el mercat de treball i les condicions socials segueixen sent un gran repte:

  1. Les taxes d'atur juvenil han assolit nivells sense precedents, amb una mitjana de 23% per al conjunt de la UE i que arriben a 63% a Grècia.
  2. atur de llarga durada ha augmentat en la majoria dels estats membres, i va aconseguir el seu nivell més alt a la UE en el seu conjunt. atur estructural i desajustos entre l'oferta i la demanda, tant de la qualitat i quantitat de treball han estat creixent.
  3. La destrucció neta d’ocupació ha coincidit amb feines més precàries: les feines a temps parcial, especialment les involuntàries, han anat augmentant fins i tot si la quota de contractes temporals ha caigut a la UE, ja que suportava el pes de la contracció.
  4. La pobresa s'ha incrementat a la UE des de 2007. Els ingressos de les famílies estan disminuint i el 24.2% de la població de la UE ja està en risc de pobresa o exclusió. Els nens són particularment afectats, ja que l'atur i les famílies sense feina han augmentat, juntament amb la pobresa laboral.

Una major inversió social i les reformes necessàries

polítiques actives del mercat laboral, com ara subsidis a la contractació, la reducció d'impostos de baixa remuneració del treball, suport a la recerca de treball personalitzat i la formació són essencials en aquesta etapa d'una incipient recuperació per ajudar a moure a les persones en llocs de treball i evitar l'atur de llarga durada o els que l'educació d'acabat de renunciar a la recerca de feina. Com més persones al mercat laboral, més contribueixen als pressupostos equilibrats i més llars són capaços de passar, que permet una recuperació contínua en la producció econòmica.

un esforç especial s'ha de fer per implementar el garantia juvenil, que va ser adoptada pel Consell de Ministres de la UE l'abril de 2013 i aprovada pel 27 / 28 Consell Europeu de juny. Per a molts països, això requerirà reformes estructurals, com el reforç dels serveis públics d'ocupació, l'establiment d'associacions sòlides entre les autoritats públiques encarregades d'ocupació i l'educació, i una major inversió en programes de formació i d'aprenentatge. Els estats membres es deuen a presentar el seu pla nacional d'aplicació Garantia juvenil en els pròxims mesos.

anunci

A més, els estats membres haurien de continuar modernitzant els seus sistemes de benestar nacionals per augmentar l’eficiència dels recursos disponibles i aconseguir el màxim impacte en termes d’inclusió social i econòmica. Els sistemes de protecció social han de respondre a les necessitats de les persones en moments crítics de la seva vida. La Comissió va proporcionar orientacions per millorar la seva inversió social Paquet d'Inversió Social De febrer 2013, que incloïa recomanacions específiques per fer front a la pobresa infantil i la manca d'habitatge (IP / 13 / 125, MEMO / 13 / 117, MEMO / 13 / 118).

La divergència a l'eurozona soscava la UEM

L'últim Informe Trimestral subratlla la persistència de divergències entre els països, especialment dins de la zona de l'euro:

  1. Les taxes d'atur al Sud i perifèria de la zona de l'euro van arribar una mitjana de 17.3% en 2012, 7.1 contra% al nord i el nucli de la zona euro.
  2. La taxa mitjana de joves no en ocupació, educació o formació (NEET) va assolir el 22.4% al sud i la perifèria, enfront del 11.4% al nord i al nucli.
  3. La pobresa ha augmentat en dos terços dels estats membres, però no en el terç restant.

divergències socials i econòmiques plantegen un repte important per a la UEM. mercat de treball pobre i el rendiment social no només afecta els estats membres directament afectats, sinó que també s'estén cap als països obtenen millors resultats mitjançant la reducció de la demanda agregada, menor productivitat i majors taxes d'interès vinculats a la inestabilitat política i van erosionar la confiança en l'euro i la UE.

Una UME robusta amb una dimensió social requereix un millor control i avaluació de possibles desequilibris potencials en l'ocupació i les situacions socials dels estats membres. Això podria ajuntar-se a una major coordinació de les polítiques d'ocupació i socials per garantir una resposta ràpida i eficaç a aquests reptes, en interès de la UEM en general. La Recomanació de Garantia per a Joves i l'acord per iniciar una Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil amb un pressupost de € 6 mil milions són exemples d'aquesta acció col·lectiva centrada en superar un important repte social i d'ocupació que afecta desproporcionadament a algunes parts de la UEM.

Aquestes qüestions s'aborden en la Comunicació sobre la dimensió social de la UEM aprovat per la Comissió de 2 Octubre - veure IP / 13 / 893).

Revisió trimestral d'ocupació i situació social

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències