Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Agost de 2013 en comparació amb juliol de 2013: preus productius industrials estables a la zona euro, un 0.1% més a la UE-28

COMPARTIR:

publicat

on

10000000000003D200000259DFAD194DA l'agost de 2013, en comparació amb juliol de 2013, els preus industrials del productor1 es van mantenir estables a la zona euro i van augmentar un 0.1% a la UE282, segons les estimacions d'Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. Al juliol, els preus van augmentar un 3% a la zona euro i un 0.2% a la UE-0.4.

A l'agost de 2013, en comparació amb l'agost de 2012, els preus de la producció industrial van caure un 0.8% a la zona euro i un 0.3% a la UE-28.

Comparació mensual

A l’agost de 2013, en comparació amb el juliol de 2013, els preus de la indústria total, excloent el sector energètic, van augmentar un 0.1% tant a la zona euro com a la UE-28. Els preus del sector energètic van augmentar un 0.2% a la zona euro i un 0.3% a la UE-28. A les dues zones, els béns de consum no duradors van augmentar un 0.2%, els béns d’equip i els béns de consum duradors es van mantenir estables i els béns intermedis van caure un 0.1%.

Entre els estats membres dels quals es disposa de dades, els augments més elevats es van registrar a Estònia (+ 1.7%), Dinamarca (+ 1.1%), Irlanda (+ 1.0%), Hongria i Finlàndia (tots dos + 0.6%) i el major disminueix a Bèlgica
(-1.4%), Romania (-0.6%), Lituània i Polònia (ambdues -0.2%).

Comparació anual

A l'agost de 2013, en comparació amb l'agost de 2012, els preus de la indústria total, excloent el sector energètic, van augmentar un 0.3% a la zona euro i un 0.5% a la UE28. Els preus del sector energètic van disminuir un 3.3% i un 2.6% respectivament. Els béns intermedis van caure un 1.0% a la zona euro i un 0.8% a la UE28. Els béns de consum durador van guanyar un 0.6% i un 0.4% respectivament. A les dues zones, els béns d'equip van augmentar un 0.6%. Els béns de consum no duradors van augmentar un 2.0% a la zona euro i un 2.1% a la UE28.

Entre els estats membres dels quals es disposa de dades, els augments més elevats de l’índex total es van observar a Estònia (+ 9.7%), Dinamarca (+ 3.2%), Irlanda (+ 3.0%) i el Regne Unit (+ 2.5%), i els majors descensos a Bulgària (-2.9%), Xipre (-2.7%), Lituània (-2.5%) i Itàlia (-2.3%).

anunci
  1. L'índex de preus al productor mostra (en la moneda nacional del país en qüestió) canvis en els preus de venda franco fàbrica de tots els productes venuts als mercats nacionals dels diferents països, excloses les importacions. Els índexs de la zona euro i de la UE fan referència a canvis generals de preus ponderats. Les xifres no s’ajusten. S’estima que hi ha observacions que falten dels últims mesos per part dels estats membres per al càlcul de la zona de l’euro i de la UE.

Els pesos dels estats membres a la UE i els agregats de la zona euro poden ser trobat aquí.

Podeu trobar dades més detallades a la base de dades d’estadístiques a curt termini Web d’Eurostat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències