Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les ciutats i regions d’Europa debatran sobre la implementació de la política de cohesió i la inversió social per al creixement al plenari del CDR

COMPARTIR:

publicat

on

Durant la 103a edició del Comitè de les Regions (CDR). sessió plenària Els dies 8 i 9 d'octubre, el president del CdR, Ramón Luis Valcárcel, comptarà amb la presidenta de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, Danuta Hübner, per debatre sobre l'estat de les negociacions sobre les normes dels fons estructurals. També aprofitaran l'ocasió per repassar els principals reptes que planteja la fase de programació 2014-2020.

Els membres del CDR debatran i adoptaran la seva posició sobre una millor despesa dels fons estructurals (opinió redactat pel president de la Comunitat Autònoma de Galícia Alberto Núñez Feijóo (ES/PPE)) que aclareix com coordinar millor la inversió de la UE, nacional i regional per al creixement i millorar l'eficàcia dels programes cofinançats mitjançant una descentralització adequada de la seva gestió operativa. Les qüestions pressupostàries i de governança també es tractaran sobre la base d'un opinió on El projecte de pressupost de la UE 2014, que presentarà el president de l'Agència d'Enllaç flamenc-europea Luc Van den Brande (BE/EPP). La necessitat de superar el dèficit estructural creixent de la UE, l'impacte sobre les autoritats locals i regionals dels procediments actuals per a l'adopció dels pressupostos anuals de la UE i les necessitats financeres per a accions clau en àmbits prioritaris com l'ocupació juvenil, seran al centre de les discussions.

Els representants de les regions i ciutats de la UE també presentaran les seves recomanacions per aprofitar al màxim la inversió social per al creixement i la cohesió sobre la base d'un opinió per l'alcalde de Rotterdam, Ahmed Aboutaleb (NL/PSE), sobre el paquet d'inversió social de la UE. Els membres del CDR discutiran, en particular, el paper dels ens locals i regionals en les estratègies d'inclusió activa en l'educació, la formació professional, l'habitatge social, l'ocupació juvenil i la lluita contra la pobresa, alhora que aclariran el finançament i l'ús rellevants dels pressupostos socials.

La liberalització dels ferrocarrils de la UE

Els membres del CdR adoptaran la seva posició sobre els plans de la UE per obrir encara més els ferrocarrils europeus a la competència, un dossier que és alhora políticament sensible i tècnicament complex. Els debats tindran lloc a partir de l'opinió sobre El quart paquet ferroviari preparat per Pascal Mangin (FR/EPP), membre del Consell Regional d'Alsàcia. Segons el ponent, la implicació de les regions és crucial per a l'èxit de la reforma. Demana un paper més fort de les autoritats regionals en la governança del mercat ferroviari, més flexibilitat en l'adjudicació de contractes de transport públic, alhora que garanteix que els actuals proveïdors de serveis ferroviaris comparteixen la informació necessària per definir els requisits per a noves licitacions.

Medi ambient: gas d'esquist i residus plàstics

L'extracció de gas d'esquist és àmpliament disputada a tot Europa i per tant projecte de dictamen ser presentat per Brian Meaney (IE/EA), conseller de l'Autoritat Regional del Comtat de Clare i Mid-West, no és sorprenent que està demostrant ser tan polèmic amb 65 esmenes presentades. L'esborrany de dictamen argumenta que les autoritats locals i regionals han de tenir la facultat d'excloure les zones sensibles de possibles activitats de desenvolupament i se'ls ha de donar l'autonomia per prohibir o autoritzar el desenvolupament al seu territori.

anunci

La gestió dels residus plàstics és el focus d'un opinió by Linda Gillham (Regne Unit/EA), membre del Consell Municipal de Runnymede. La producció de residus plàstics continua creixent: l'any 1950 només es produïen 1.5 milions de tones anuals a nivell mundial, en comparació amb els 60 milions de tones anuals del 2008 només a Europa, de les quals una mica més del 50% es va enviar a l'abocador. L'opinió revisa l'impacte i les accions necessàries per respondre a aquest problema i demana una prohibició absoluta de l'abocament de plàstics i residus altament combustibles per al 2020.

JORNADES DE PORTES OBERTES 2013: Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, del 7 al 10 d'octubre

El ple tindrà lloc a la mateixa hora que el XI JORNADES DE PORTES OBERTES – Setmana Europea de les Regions i Ciutats que tindrà lloc del 7 al 10 d'octubre a Brussel·les. Aquest esdeveniment clau anual per a les regions de la UE reunirà uns 6 participants, inclosos responsables polítics, polítics i experts de tots els nivells de govern, per debatre els problemes més urgents als quals s'enfronta la política regional de la UE avui. L'esdeveniment arriba en un moment crític en què s'estan ultimant reformes fonamentals a la política de cohesió de la UE.

El 103è ple se celebrarà al Parlament Europeu i els debats s'emetran en directe a www.cor.europa.eu.

 Més informació:

·         Programa de mitjans del ple
·         agenda de la sessió plenària
·         Dictàmens plens
·         OPEN DAYS 2013

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències