Unió Europea confirma compromís amb el desenvolupament sostenible de Nicaragua

NicaraguaComissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs és visitar Nicaragua a 6 7 i octubre en el context de la creació de la nova programació de la cooperació entre la UE i Nicaragua per al període 2014-2020. Un dels objectius de la visita és enfortir les relacions bilaterals UE-Nicaragua i determinar la situació socioeconòmica del país.

La visita de Piebalgs tindrà lloc una setmana després de la signatura d'un acord entre la UE, el Banc Mundial i el govern nicaragüenc per a la implementació del Projecte de Suport al Sector Educatiu a Nicaragua (PROSEN). Aquest nou projecte, que beneficiarà als estudiants 551 000, és una de les accions més importants incloses en la programació de cooperació per al període 2007-2013. La UE aporta un total de 32 milions d'euros a PROSEN.

L'estratègia de cooperació de la UE per als pròxims anys, elaborada en col·laboració amb el govern nicaragüenc, se centrarà en l'educació, el desenvolupament econòmic i comercial i l'adaptació al canvi climàtic. La UE té previst assignar aproximadament 204 milions d'euros, pendents d'aprovació pel Parlament Europeu i el Consell Europeu.

El Comissari Piebalgs va dir: "Estic molt content que la meva primera visita al país es farà en el context d'un nou cicle de cooperació i que l'estratègia de cooperació s'ha establert amb la participació activa dels sectors públics i claus a Nicaragua. Junts anem a compartir el desafiament d'augmentar l'impacte de les nostres accions, centrant-se en els sectors on la població és més necessitades del nostre suport.

A més d'una possible reunió amb el president de Nicaragua, Daniel Ortega, Piebalgs té previst visitar el Laboratori Forense de la Policia Nacional, que estava equipat per la UE en el marc d'un projecte per millorar l'accés a la justícia criminal. Durant la seva visita, el comissari Piebalgs signarà l'acord de finançament per al projecte "Prevenció i control de la delinqüència organitzada i el tràfic de drogues '.

Un altre dels projectes que seran visitats pel Comissionat, la colonial i la Ruta dels Volcans, té un pressupost de més de 8 milions de € (7 milions de € de la UE) de suport a micro, petites i mitjanes empreses.

L'ordre del dia de la visita del Comissionat de Nicaragua inclou reunions bilaterals amb les autoritats d'alt nivell dels ministeris que serà l'aplicació de la nova programació de la cooperació per 2014 2020-juntament amb la UE.

Fons

Cooperació de la UE a Nicaragua

L'objectiu principal del Document d'Estratègia País (CSP) per a Nicaragua que abasta el període 2007-2013, amb una quantitat de 214 milions de €, és assegurar el desenvolupament sostenible del país, proporcionant suport financer a Nicaragua i intensificar el diàleg polític i la transferència de les millors pràctiques europees que garanteixin i enfortir aquest desenvolupament sostenible. La cohesió social i la integració regional són una part important d'aquesta estratègia.

Les àrees prioritàries per a la intervenció a Nicaragua en aquest període són:

  • La millora de la democràcia i el bon govern;
  • educació;
  • assumptes econòmics i comercials, i;
  • desenvolupament socioeconòmic en el medi rural.

Per més informació, feu clic aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *