Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Opinió: El Regne Unit ha de donar suport als plans per donar forma a la futura política de la justícia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

catherinePer Catherine Feore

La Comissió Europea ha decidit fer un balanç dels avenços realitzats en el camp de la política de justícia i identificar les principals prioritats dels propers set anys. Amb aquesta finalitat, la Comissió organitza el Fòrum 'Assises de la Justice' del 21 al 22 de novembre, una conferència de dos dies que reunirà jutges, advocats, acadèmics, responsables polítics i representants de negocis de tota Europa. A l'agenda hi ha cinc documents de debat sobre dret civil, penal i administratiu europeu, així com documents sobre l'estat de dret i els drets fonamentals a la UE.

Des de 2010, la UE ha presentat més de 50 iniciatives en matèria de política de justícia. S'han pres mesures importants, inclosos els nous drets de la UE per a les víctimes de delictes, el reconeixement més senzill de les sentències que redueixen la burocràcia en disputes transfrontereres i, més recentment, noves propostes per garantir els drets d'accés dels advocats.

anunci

La secretària d’Interior del Regne Unit, Theresa May, va anunciar el 2012 que tenia “la intenció d’abandonar la majoria de formes de cooperació policial i de justícia europees” i es creu que el Regne Unit ho farà el 2014. Això pot semblar sorprenent per a aquells que consideren el Regne Unit com un ferm defensor del mercat únic: les empreses que operen en diferents jurisdiccions han de tenir la confiança per invertir i han de poder fer-ho amb cert grau de seguretat jurídica. Les empreses funcionen de manera més eficaç en altres països quan aquests països tenen processos legals justos, transparents, no corruptes, oportuns i administrats de manera eficient. El Regne Unit no hauria de donar suport activament a la cooperació en el camp de la justícia en lloc de defugir-la?

També és difícil entendre per què el Regne Unit no voldria normes que garanteixin que els ciutadans de la UE visquin en un àmbit de justícia, on puguin legítimament esperar que les seves vides, la seva seguretat i la seva seguretat estiguessin protegides contra el delicte i que es respectessin els seus drets fonamentals. ja sigui com a víctimes o acusats? Més de 300,000 ciutadans britànics treballen fora del Regne Unit, però, dins de la UE, més d’un milió de britànics han optat per retirar-se fora del Regne Unit però es queden a la UE. A més, milions de estiuejants britànics viatgen cada any a França, Espanya i altres destinacions de la UE; sens dubte, un marc bàsic de drets negociat sobre una base europea en lloc d’una sèrie d’acords bilaterals estat per estat és de l’interès del Regne Unit. ?

Algunes de les àrees descrites haurien de ser ben rebudes, sobretot per la comunitat empresarial. Pel que fa a la justícia civil i administrativa, la UE vol abordar la necessitat d'una execució eficient de les sentències, que actualment es veu com el "taló d'Aquil·les" de la cooperació judicial civil ". La credibilitat del dret de la UE depèn del resultat final del procés judicial, per exemple, de la recuperació dels diners deguts o del retorn ràpid d’un fill. Amb aquesta finalitat, cal establir procediments eficients i ràpids que compleixin els estàndards mínims establerts a nivell europeu. Aquestes normes haurien de garantir que els ciutadans i les empreses tinguin a la seva disposició mitjans eficaços per protegir els seus drets pendents de la seva execució (per exemple, congelació temporal d’actius, transparència dels actius del deutor).

anunci

En disposar d’un espai europeu de justícia, la UE pot reforçar els drets dels països de la UE en fòrums internacionals. Més que només el Regne Unit sol·licita un nivell bàsic de seguretat jurídica, una veu europea que representa més de 500 milions de consumidors té el poder d’establir estàndards que beneficiïn les empreses i els ciutadans de la UE. La decisió del govern argentí d’expropiar la participació majoritària que tenia l’empresa espanyola Repsol a YPF, el major productor de petroli de l’Argentina, va ser un clàssic de captació d’actius. Comissari Tajani va assenyalar aleshores que aquest senyal negatiu "perjudicaria greument l'entorn empresarial a l'Argentina [i crearia] inseguretat jurídica no només per a l'empresa espanyola Repsol, sinó també per a altres empreses de la UE". Tot i que és útil aquest tipus de “suasió moral” i l’amenaça d’introduir noves clàusules a l’acord comercial bilateral de la UE amb l’Argentina, quant serà més eficaç si la UE pogués treballar en fòrums mundials per prohibir la discriminació i una compensació adequada en cas d’això una mena d’esdeveniment que torni a tenir lloc?

Catherine Feore és la directora general d'Orpheus Public Affairs.

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències