Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Opinió: El Regne Unit ha de donar suport als plans per donar forma a la futura política de la justícia de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

catherinePer Catherine Feore

La Comissió Europea ha decidit fer un balanç dels avenços realitzats en el camp de la política de justícia i identificar les principals prioritats dels propers set anys. Amb aquesta finalitat, la Comissió organitza el Fòrum 'Assises de la Justice' del 21 al 22 de novembre, una conferència de dos dies que reunirà jutges, advocats, acadèmics, responsables polítics i representants de negocis de tota Europa. A l'agenda hi ha cinc documents de debat sobre dret civil, penal i administratiu europeu, així com documents sobre l'estat de dret i els drets fonamentals a la UE.

Des de 2010, la UE ha presentat més de 50 iniciatives en matèria de política de justícia. S'han pres mesures importants, inclosos els nous drets de la UE per a les víctimes de delictes, el reconeixement més senzill de les sentències que redueixen la burocràcia en disputes transfrontereres i, més recentment, noves propostes per garantir els drets d'accés dels advocats.

La secretària d’Interior del Regne Unit, Theresa May, va anunciar el 2012 que tenia “la intenció d’abandonar la majoria de formes de cooperació policial i de justícia europees” i es creu que el Regne Unit ho farà el 2014. Això pot semblar sorprenent per a aquells que consideren el Regne Unit com un ferm defensor del mercat únic: les empreses que operen en diferents jurisdiccions han de tenir la confiança per invertir i han de poder fer-ho amb cert grau de seguretat jurídica. Les empreses funcionen de manera més eficaç en altres països quan aquests països tenen processos legals justos, transparents, no corruptes, oportuns i administrats de manera eficient. El Regne Unit no hauria de donar suport activament a la cooperació en el camp de la justícia en lloc de defugir-la?

També és difícil entendre per què el Regne Unit no voldria normes que garanteixin que els ciutadans de la UE visquin en un àmbit de justícia, on puguin legítimament esperar que les seves vides, la seva seguretat i la seva seguretat estiguessin protegides contra el delicte i que es respectessin els seus drets fonamentals. ja sigui com a víctimes o acusats? Més de 300,000 ciutadans britànics treballen fora del Regne Unit, però, dins de la UE, més d’un milió de britànics han optat per retirar-se fora del Regne Unit però es queden a la UE. A més, milions de estiuejants britànics viatgen cada any a França, Espanya i altres destinacions de la UE; sens dubte, un marc bàsic de drets negociat sobre una base europea en lloc d’una sèrie d’acords bilaterals estat per estat és de l’interès del Regne Unit. ?

Algunes de les àrees descrites haurien de ser ben rebudes, sobretot per la comunitat empresarial. Pel que fa a la justícia civil i administrativa, la UE vol abordar la necessitat d'una execució eficient de les sentències, que actualment es veu com el "taló d'Aquil·les" de la cooperació judicial civil ". La credibilitat del dret de la UE depèn del resultat final del procés judicial, per exemple, de la recuperació dels diners deguts o del retorn ràpid d’un fill. Amb aquesta finalitat, cal establir procediments eficients i ràpids que compleixin els estàndards mínims establerts a nivell europeu. Aquestes normes haurien de garantir que els ciutadans i les empreses tinguin a la seva disposició mitjans eficaços per protegir els seus drets pendents de la seva execució (per exemple, congelació temporal d’actius, transparència dels actius del deutor).

En disposar d’un espai europeu de justícia, la UE pot reforçar els drets dels països de la UE en fòrums internacionals. Més que només el Regne Unit sol·licita un nivell bàsic de seguretat jurídica, una veu europea que representa més de 500 milions de consumidors té el poder d’establir estàndards que beneficiïn les empreses i els ciutadans de la UE. La decisió del govern argentí d’expropiar la participació majoritària que tenia l’empresa espanyola Repsol a YPF, el major productor de petroli de l’Argentina, va ser un clàssic de captació d’actius. Comissari Tajani va assenyalar aleshores que aquest senyal negatiu "perjudicaria greument l'entorn empresarial a l'Argentina [i crearia] inseguretat jurídica no només per a l'empresa espanyola Repsol, sinó també per a altres empreses de la UE". Tot i que és útil aquest tipus de “suasió moral” i l’amenaça d’introduir noves clàusules a l’acord comercial bilateral de la UE amb l’Argentina, quant serà més eficaç si la UE pogués treballar en fòrums mundials per prohibir la discriminació i una compensació adequada en cas d’això una mena d’esdeveniment que torni a tenir lloc?

anunci

Catherine Feore és la directora general d'Orpheus Public Affairs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències