Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

L’enquesta sobre aspectes rellevants de l’habilitat de l’adult necessita millorar l’educació i la formació

COMPARTIR:

publicat

on

Un de cada cinc adults a Europa té poces habilitats en alfabetització i numeració, i fins i tot un títol universitari en la mateixa matèria no garanteix el mateix nivell de competències en diferents països, segons la primera enquesta internacional completa d’habilitats per a adults publicada avui per l’OCDE. i la Comissió Europea. L’enquesta avalua les habilitats TIC en alfabetització, numeració i resolució de problemes d’adults de 16 a 65 anys en 17 estats membres: Bèlgica (Flandes), República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Xipre, Països Baixos , Àustria, Polònia, República Eslovaca, Espanya, Suècia i el Regne Unit (Anglaterra / Irlanda del Nord), així com a Austràlia, Canadà, Japó, República de Corea, Noruega i els Estats Units. Les conclusions subratllen la necessitat d’orientar la inversió a millorar l’educació i la formació per augmentar les competències i l’ocupabilitat als països europeus.

L’enquesta, també coneguda com a Programa per a l’avaluació internacional de les competències dels adults (PIAAC), va ser llançada per la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut Androulla Vassiliou i la secretària de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), Genera Ángel Gurría.

"L'Enquesta sobre habilitats per a adults assenyala debilitats en els nostres sistemes d'educació i formació que s'han d'abordar si volem dotar les persones de les habilitats d'alt nivell que necessiten per tenir èxit a la vida. No és acceptable que una cinquena part de la nostra població només tingui nivells baixos de competències. Hem de solucionar aquest problema. No hi ha dreceres. A nivell nacional i europeu hem d'invertir de manera més eficient en una millor educació i una millor formació ".

anunci

Aquesta visió es va fer ressò del comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, que va demanar que el finançament de les reformes educatives i laborals fos una prioritat. "Exhorto els estats membres a fer un millor ús del Fons Social Europeu per invertir en competències i formació, tant per a joves aturats com per a l'aprenentatge permanent de treballadors de mitjana edat i majors", ha comentat.

Les conclusions principals de l'enquesta són que:

  • El 20% de la població en edat laboral de la UE té poces habilitats d’alfabetització i numeració: la xifra és més elevada entre els aturats que probablement es veuran atrapats en una “trampa de baixes competències” perquè fan poc o cap aprenentatge per a adults;
  • El 25% dels adults no tenen les habilitats digitals necessàries per utilitzar eficaçment les TIC (abordar-ho és un dels objectius de la nova Comissió Obertura de l'educació iniciativa);
  • hi ha diferències sorprenents entre els països en matèria de competències proporcionades a través de l'educació formal: els estudiants que abandonen l'escola recent amb una qualificació de secundària superior en alguns estats membres tenen competències similars o millors que els graduats en estudis superiors d'altres, i;
  • les polítiques d'aprenentatge permanent han de tenir com a objectiu mantenir les habilitats al llarg del temps, ateses les diferències entre generacions revelades per l'enquesta i els importants beneficis econòmics i socials de les competències superiors.

Diferències entre estats membres

anunci

L'evidència de les dades recollides per l'OCDE mostra diferències significatives entre els estats membres. A continuació es donen exemples:

Un adult de cada cinc té poces habilitats d’alfabetització o numeració a Irlanda, França, Polònia i el Regne Unit. Això arriba a gairebé un adult de cada tres a Espanya i Itàlia.

Més del 40% de la població adulta dels Països Baixos, Finlàndia i Suècia té altes habilitats de resolució de problemes en entorns TIC, mentre que gairebé un de cada cinc adults no té experiència informàtica a Espanya, Itàlia, Xipre, Polònia i Eslovàquia.

Les puntuacions d’alfabetització de recent graduats d’ensenyament secundari superior als Països Baixos i Finlàndia són més properes o millors que les dels graduats en educació superior a Irlanda, Espanya, Itàlia, Xipre i el Regne Unit (Anglaterra / Irlanda del Nord).

A Bèlgica (Flandes), Espanya, França i Finlàndia, el nivell d’alfabetització i alfabetització entre els joves de 25 a 34 anys és significativament millor que la generació de 55 a 65 anys.

Propers passos

Els resultats de l'enquesta i les seves implicacions per a l'educació i la formació es discutiran amb els estats membres per ajudar a identificar accions per solucionar els punts febles. El nou programa Erasmus + per a educació, formació i jovent donarà suport a projectes destinats a desenvolupar i millorar les competències dels adults. L’enquesta també pot ajudar els estats membres a definir les prioritats a finançar a partir del Fons Social Europeu 2014-2020, que és una font clau d’inversió en competències i formació i també pot millorar l’accés a la formació de grups vulnerables.

Fons

L’Enquesta de competències en adults avalua directament les habilitats d’uns 5 adults de 000 a 16 anys a cada país participant, que representen la població en edat de treballar. Les habilitats provades són alfabetització, numeració i resolució de problemes en entorns rics en tecnologia. L'enquesta també pregunta sobre l'ús de les TIC a la feina i a la vida quotidiana, les habilitats genèriques necessàries a la feina, si les habilitats i la qualificació coincideixen amb els requisits laborals i les preguntes sobre educació, treball i antecedents socioeconòmics.

L'enquesta es va realitzar el 2011/2012 a 23 països, entre ells 17 estats membres, que representen més del 80% de la població de la UE-28.

La Comissió Europea i l'OCDE han signat recentment un nou acord de cooperació per treballar més junts en tres àrees: estratègies de competències, anàlisis de països i enquestes internacionals.

La Comissió i l’OCDE llançaran una nova eina d’avaluació en línia d’educació i habilitats a finals de tardor. Això permetrà a les persones provar les seves habilitats i comparar les seves pròpies capacitats en un context internacional.

Aquesta tarda, Andreas Schleicher, subdirector de la Direcció d’Educació i Competències de l’OCDE, i Xavier Prats Monné, subdirector general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, organitzaran una sessió informativa per a les parts interessades en educació i formació sobre les implicacions de Elaboració de polítiques europees. La sessió informativa tindrà lloc de 14:30 a 16:00 a l’auditori de l’edifici Madou de la Commission, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Els mitjans de comunicació acreditats són benvinguts.

Per més informació, feu clic aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

"La dama no és per reduir-se" - Lagarde

publicat

on

Parafrasejant a la difunta primera ministra i monetarista britànica Margaret Thatcher, en una frase que és poc probable que hagi pronunciat, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha anunciat avui que "la dama no és per reduir el volum".

Basant-se en una avaluació conjunta de les condicions de finançament i les perspectives d'inflació, el consell rector del banc central ha decidit que les compres d'actius nets en el marc del programa de compra d'emergència per pandèmia (PEPP) poden continuar, però a un ritme més moderat.  

El consistori també va acordar mantenir els tipus d'interès tal com són, i va dir que espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors fins que vegi la inflació que arribi al dos per cent, però permetent un període transitori en què la inflació pugi augmentar moderadament. per sobre del seu objectiu.

anunci

Perspectives d'inflació

Lagarde va reconèixer que la gent de molts països de la zona euro està experimentant augments de preus, però va dir que quan el banc "mira sota la pell de la inflació" la seva perspectiva els fa creure que serà un 1.5% al ​​final de l'horitzó projectat.

Lagarde va destacar l'impacte dels preus de l'energia, però també va assenyalar la pujada de preus a causa dels colls d'ampolla de la cadena de subministrament relacionats amb l'obertura de l'economia de nou. El banc preveu que això serà en gran mesura de caràcter temporal, però reconeix que podria comportar una pressió alcista sobre els preus si es manté durant més temps del previst. 

anunci

Quant als salaris, Lagarde va dir que el BCE encara no havia vist evidències d'un augment significatiu dels preus, però hi estarà atent mentre les negociacions tindran lloc a la tardor. En qualsevol cas, espera que el creixement salarial sigui moderat i gradual.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències