Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Tabac: advertències més grans

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

fumar nou

El 8 d’octubre, el Parlament va aprovar un projecte de llei per fer els productes del tabac menys atractius per als joves: l’esborrany estableix que tots els paquets haurien de portar una advertència sanitària que cobreixi el 65% de la seva superfície, que s’ha de prohibir la fruita, els sabors de mentol i els paquets petits, i els cigarrets electrònics s’han de regular, però com a medicaments només si reclamen propietats curatives o preventives.

"Sabem que són nens, no adults, els que comencen a fumar. I, malgrat la tendència a la baixa en la majoria dels estats membres de fumadors adults, les xifres de l'Organització Mundial de la Salut mostren tendències ascendents preocupants en diversos estats membres de fumadors joves", va dir. ponent Linda McAvan (S&D, Regne Unit). "Hem d'aturar les empreses de tabac dirigides a joves amb una gran quantitat de productes artificials i hem d'assegurar-nos que els paquets de cigarrets tinguin advertències efectives. Al Canadà, es van introduir grans advertiments pictòrics el 2001 i el fumador juvenil es va reduir a la meitat".

anunci

Advertiments de salut: dos terços del paquet, davant i darrere

La legislació actual exigeix ​​que les advertències sanitàries cobreixin com a mínim el 30% de la superfície de la part davantera del paquet i el 40% de la part posterior. Els eurodiputats volen augmentar això fins al 65%. La marca ha d’aparèixer a la part inferior del paquet.

Es prohibirien els paquets de menys de 20 cigarrets. No obstant això, els eurodiputats van rebutjar la sol·licitud de prohibició dels cigarrets prims.

anunci

E-cigarrets

Els cigarrets electrònics s’han de regular, però no estar subjectes a les mateixes normes que els medicaments tret que es presentin com a propietats curatives o preventives. Els que no es facin aquestes afirmacions no haurien de contenir més de 30 mg / ml de nicotina, haurien de contenir advertències sanitàries i no es podrien vendre a ningú menor de 18 anys.

Els fabricants i els importadors també haurien de proporcionar a les autoritats competents una llista de tots els ingredients que contenen. Finalment, els cigarrets electrònics estarien subjectes a les mateixes restriccions publicitàries que els productes del tabac.

Additius llistats, sabors prohibits

Els eurodiputats s’oposen a l’ús d’additius i aromes en els productes del tabac que faran que el producte sigui més atractiu donant-li un sabor característic. Estarien autoritzats els additius essencials per produir tabac, com el sucre, així com altres substàncies que figuren explícitament en concentracions declarades. Per obtenir una autorització per a un additiu, els fabricants haurien de sol·licitar-se a la Comissió Europea.

Combatre el comerç il·legal

Per reduir el nombre de productes il·legals del tabac al mercat, els estats membres haurien de garantir que els paquets individuals i els envasos de transport s’identifiquin amb una marca que permeti rastrejar-los, segons els eurodiputats.

700,000 morts a l'any a la UE

Dotze anys després de l’entrada en vigor de la directiva actual, el tabaquisme continua sent la principal causa de mort prevenible i cada any unes 700,000 persones pateixen malalties relacionades amb el tabaquisme. Al llarg dels anys, les mesures preses per desincentivar el tabaquisme han ajudat a reduir la proporció de ciutadans de la UE que fumen del 40% a la UE15 el 2002 al 28% a la UE 27 el 2012.

Propers passos

McAvan va rebre el mandat de negociar un acord en primera lectura amb els ministres de la UE. Aquest mandat es va aprovar per 620 vots a favor, 43 i 14 abstencions.

Un cop la legislació sigui aprovada pel Consell i el Parlament, els estats membres de la UE disposaran de 18 mesos per traduir la directiva a les seves lleis nacionals, a partir de la data en què entri en vigor. El termini per eliminar els sabors en general és de tres anys, amb cinc anys addicionals per al mentol (vuit anys en total). Els productes del tabac que no compleixin la directiva es toleraran al mercat durant 24 mesos i els cigarrets electrònics durant 36 mesos.

Anna van densky

 

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències