Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió celebra el suport del Parlament Europeu a regles més estrictes sobre la fatiga de la tripulació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

av-safeDesprés de la votació del Parlament Europeu al ple del 9 d'octubre, el vicepresident Kallas va dir: "Estic satisfet amb aquesta votació que obre el camí a noves normes més estrictes a nivell de la UE sobre la fatiga dels pilots. Aportarà una millor protecció dels passatgers i unes condicions laborals més segures. per a la tripulació. Aquesta és una victòria pel sentit comú ".

L’objectiu d’aquesta nova legislació per modernitzar els alts estàndards europeus de seguretat aèria és aclarir i millorar la normativa vigent sobre limitacions de temps de vol i servei (conegudes com a limitacions de temps de vol o FTL), tenint en compte les darreres evidències científiques i tècniques.

La proposta inclou més de 30 disposicions destinades a millorar la protecció de la tripulació contra la fatiga, oferint-los unes condicions de treball més segures i millors. Inclouen qüestions importants com el descans durant el vol per a la tripulació de cabina i els límits estrictes en vols nocturns, en espera i reserva.

anunci

La nova legislació inclou:

  • La reducció del temps de vol a la nit en 45 minuts (màxim 11h en lloc de 11h45);
  • la reducció del nombre màxim d'hores de vol de 1,300 a 1,000 en 12 mesos consecutius;
  • l'augment del descans setmanal en 12 hores (2 dies en lloc d'1½ dia) dues vegades al mes;
  • la concessió de fins a cinc dies de descans a casa seva en cas de creuament significatiu de zona horària (en lloc de dos dies actualment, o fins i tot menys en alguns estats membres), i;
  • una reducció important del temps màxim de treball (standby + temps de vol) en cas de standby a l'aeroport (16h en lloc de 26-28h en alguns estats membres).

Les normes de seguretat FTL s’entenen sense perjudici de la legislació nacional i de la UE aplicable, incloses les normes sobre temps de treball, seguretat i salut en el treball o els convenis col·lectius de treball (CLA) existents i futurs. A més, la relació entre seguretat i normes socials es basa en el principi que s’aplica la norma més protectora.

En donar suport a l’esborrany del reglament, el Parlament Europeu va confirmar l’opinió de la majoria de professionals de la seguretat aèria a favor d’un enfocament integral i ben equilibrat que aporti millores de seguretat als assistents de vol i als pilots del sector aeri europeu, en benefici dels passatgers. .

anunci

El projecte de reglament de la Comissió va rebre un vot positiu a la reunió del comitè de l’EASA el 12 de juliol de 2013 i es va presentar al Parlament Europeu per a un examen de tres mesos.

Propers passos

Ara la Comissió promulgarà formalment el Reglament. Es pot esperar que entri en vigor a finals del 2013 i serà plenament aplicable dos anys després.

Hi haurà una avaluació contínua del nou règim FTL, dirigit per EASA juntament amb els estats membres i que inclourà parts interessades i experiència científica, que es basarà en dades operatives reals, per controlar l’eficàcia del sistema. El primer informe periòdic de l’EASA sobre els resultats del programa de seguiment s’ha de presentar com a màxim tres anys després de la data d’aplicació de les normes.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències