Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Millorar la cooperació industrial amb Brasil: Guanyar-guanyar per a les empreses de tots dos costats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

250113_eu-brasil2El Brasil és un mercat clau per a les empreses europees: és el soci comercial més gran de la UE a Amèrica Llatina. El 2011, el comerç del Brasil amb la UE va representar el 37% del comerç total de la UE amb la regió i el 43% de les inversions de la UE a Amèrica Llatina es van destinar al Brasil. Però la riquesa d’oportunitats en aquesta economia vibrant i en creixement es veu obstaculitzada per una sèrie de reptes per a les empreses de la UE i del Brasil. Per tant, el vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, viatjarà avui a Brasília el 10 d'octubre per celebrar discussions que exploren oportunitats de cooperació industrial entre la UE i el Brasil. La UE intenta millorar encara més les oportunitats de negoci amb el Brasil durant una reunió d’un grup de treball dedicat entre la UE i el Brasil, establert com una forma pragmàtica d’examinar com reforçar encara més els importants llaços econòmics entre el Brasil i la UE. El grup, presidit pel vicepresident de la Comissió, Antonio Tajani, responsable d’indústria i emprenedoria, treballa en estret enllaç amb la comissària de Comerç Karel De Gucht i la comissària d’Investigació i Innovació, Máire Geoghegan-Quinn.

Durant el viatge de dos dies del 10 a l'11 d'octubre, es mantindran reunions amb membres del govern brasiler, inclosos el ministre de Desenvolupament, Indústria i Comerç Internacional, Fernando Pimentel; El ministre d'Educació, Aloizio Mercadante; El ministre d'Afers Exteriors, Luiz Alberto Figueiredo, i el ministre en funcions de petites i microempreses i de ciència, tecnologia i innovació.

Els camps estratègics que el grup de treball tracta de tractar són:

anunci
  • Reforçar els contactes entre les comunitats empresarials per tal de promoure un millor clima empresarial i més inversions;
  • explorar la cooperació industrial com a motor de creixement, especialment en els sectors innovadors i d'alta tecnologia; a més de potenciar els intercanvis en innovació industrial i enfortir la cooperació en recerca i desenvolupament;
  • simplificar l'entorn administratiu per tal de facilitar el negoci, i;
  • donant suport a microempreses, petites empreses i mitjanes empreses.

Per la seva banda, el Brasil proposa explorar diverses àrees concretes, on una cooperació augmentada podria beneficiar ambdues parts. Això inclou:

  • Especificacions tècniques i normatives, en particular sobre normalització i certificació, per tal de facilitar el comerç entre la UE i el Brasil;
  • recerca i inversió, inclosa la creació d'un programa d'intercanvi professional;
  • cooperar en clústers de recerca, innovació i tecnologia: compartir informació, eines i experiències per tal de promoure la cooperació en sectors clau com el petroli i el gas, les infraestructures i les energies renovables;
  • rellançar el suport a la internacionalització de les pimes en sectors específics i;
  • animant les naixents empreses de la UE a participar en un programa d’inici brasiler.

La UE és el soci comercial més important del Brasil

La UE és l’àrea número u d’exportacions i importacions del Brasil. Més del 18% de les exportacions del Brasil van a la UE i el 20% de les importacions brasileres provenen de la UE.

anunci

Les dades comercials indiquen un lleuger creixement dels fluxos comercials bilaterals globals amb el Brasil, de 75 milions d'euros el 2011 a 76.7 milions d'euros el 2012. El 2012, la UE també va registrar, per primera vegada, un superàvit comercial global de mercaderies amb Brasil de 2.2 euros bn; el 2011, el dèficit era de 3 milions d'euros. Les empreses de la UE van exportar béns per valor de 40 milions d’euros al Brasil, amb un augment del 10% respecte a l’any anterior. No obstant això, a causa de la crisi econòmica a la UE, les exportacions del Brasil a la UE van disminuir un 4.7% el 2012, passant de 39 milions d'euros el 2011 a 37 milions d'euros el 2012.

Béns comercialitzats

Al voltant del 90% de les exportacions de la UE al Brasil el 2012 eren productes manufacturats: automoció, avions, productes químics i altres maquinàries. L’equipament i la maquinària de transport van constituir el 49% de les exportacions i els productes químics van representar el 21%.

Els productes primaris com els aliments i les begudes i les matèries primeres (mongetes de soja, pastissos d’oli, mineral de ferro, cafè i cru) van representar més del 70% de les importacions de la UE procedents del Brasil. La categoria d'exportació més gran del Brasil a la UE són els materials bruts que representen el 35% de les exportacions del Brasil a la UE. El Brasil continua sent el proveïdor de productes agrícoles més important de la UE. La segona categoria d'exportació més important és la de productes alimentaris, que representaven el 28% de les exportacions del Brasil a la UE.

Comerç de serveis i inversions

La UE va tenir un superàvit de 5.7 milions d'euros en el comerç de serveis amb el Brasil, exportant 12.7 milions d'euros de serveis al Brasil el 2012, mentre que les importacions van ascendir a 7 milions d'euros.

El Brasil atreu el 40% de les inversions estrangeres directes (IED) de la UE cap a Amèrica Llatina. El 2011, 28 milions d'euros de la IED de la UE van anar al Brasil, una disminució respecte als 43.9 milions d'euros assolits el 2010.

La UE és també el principal inversor estranger al Brasil, amb més del 40% del total d’estocs d’IED del país el 2011: 238.9 milions d’euros, més del doble de les accions d’IED de la UE a la Xina.

La UE és el receptor més important de la IED brasilera. Els fluxos d'inversió directa brasilera a la UE van disminuir de 10.2 milions d'euros el 2010 a 3 mil milions d'euros el 2011.

La UE ha superat els Estats Units com el principal inversor del Brasil en els darrers anys, però la Xina també té importància com a inversor al Brasil, en línia amb la tendència general a Amèrica Llatina.

Més informació sobre el comerç entre la UE i el Brasil.

Barreres al comerç

El mercat brasiler està relativament altament protegit, amb una tarifa duanera aplicada de mitjana del 12%. I aquestes barreres augmenten: segons un informe recent, el 10è informe de la UE sobre mesures potencialment restrictives del comerç - des del maig del 2012 hi ha hagut un fort augment en l'ús de mesures restrictives del comerç aplicades pel Brasil, en particular els incentius fiscals relacionats amb les condicions del contingut local i els increments aranzelaris. De tots els països enquestats a l'informe, el Brasil també va representar més d'un terç de les restriccions relacionades amb la contractació pública. Aquestes restriccions poden forçar l’ús de béns nacionals i la reubicació de les empreses. El Brasil també continua protegint amb força algunes de les seves indústries nacionals de la competència exterior, en desavantatge dels seus consumidors i d'altres sectors industrials.

Per tant, la UE anima constantment el Brasil a reduir les barreres aranzelàries i no aranzelàries i també a mantenir un entorn regulador estable per als inversors i comerciants europeus.

Fons

Després del 6a Cimera Política UE-Brasil el gener de 2013, el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va decidir reforçar la cooperació entre el Brasil i la Unió Europea establint formalment un diàleg d'alt nivell en forma de grup de treball. Els grups pretenen analitzar de manera més sistemàtica les qüestions econòmiques bilaterals, incloses la competitivitat i la inversió, i els seus resultats constituiran la base per a la preparació de la 7a Cimera UE-Brasil, que se celebrarà el 2014.

L'objectiu del grup és explorar oportunitats de cooperació industrial entre la UE i el Brasil, en particular centrant-se en sectors i tecnologia innovadors i millorant l'entorn per a empreses i inversions. El Grup també té com a objectiu enfortir el comerç d’innovació industrial, investigació i desenvolupament i donar suport a les petites empreses.

Durant la mateixa reunió, BusinessEurope, CNI i EuroChambres van acordar llançar en paral·lel un grup de treball conjunt addicional per explorar opcions per avançar en l'agenda bilateral. Tots dos grups treballen estretament per desenvolupar sinergies i complementarietat.

Més informació sobre la cooperació empresarial UE-Brasil.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències