Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Fracking: Les autoritats locals i regionals requereixen avaluacions d'impacte ambiental obligatòries

COMPARTIR:

publicat

on

Url36El Comitè de les Regions (CDR) ha demanat a la UE que introdueixi amb urgència les avaluacions obligatòries d'impacte ambiental (EIA) per a tots els projectes de gasos de petroli i petroli.

En una opinió presentada per Cllr Brian Meaney (IE / EA) i adoptada pel CdR, l'assemblea va advertir que calia una regulació per mitigar els possibles perills ambientals de l'exploració de gasos i esquistos de pessic i garantir la protecció de la salut dels ciutadans.

Mentre Europa continua buscant formes alternatives d’energia com a part dels seus esforços per ser més sostenible i reduir la dependència de les importacions. Algunes empreses de la UE han considerat el fracking, el procés de perforació o injecció de fluid a terra per extreure gas o petroli d’esquist, amb l’esperança d’emular les experiències als Estats Units. El Comitè de les Regions, però, va advertir que, a més dels greus danys ambientals i per a la salut que pot causar aquesta activitat, juntament amb altres energies de carboni, simplement no és sostenible a llarg termini. Cllr Meaney va dir: "Encara hi ha massa preguntes relacionades amb l'extracció de gas i petroli d'esquist que plantegen qüestions i reptes importants, especialment per a les autoritats locals. La UE ha d'establir garanties per protegir la salut dels ciutadans i reduir l'impacte sobre la medi ambient mitjançant la regulació urgent de la indústria. Tampoc cal oblidar que això no és un remei a les nostres necessitats energètiques en el futur ".

Apropar la regulació i deixar que el govern local decideixi  

El CDR demana amb urgència a la UE que estableixi una regulació i un control ajustats, amb límits d’exploració i explotació fins que s’aconsegueixi un acord legislatiu. Les EIA obligatòries s'han d’introduir i dur a terme, cosa que contribuirà a reduir la contaminació d’aire i d’aigua associada sovint a la perforació de gasos de pissarra i oli. La introducció dels EIA obligatoris també milloraria la transparència obligant les empreses, per exemple, a declarar el contingut químic utilitzat durant el procés. Tenint en compte els possibles perills, el Comitè també demana que se'ls doni a les autoritats locals i regionals el dret de decidir si aquesta activitat té lloc a la seva regió, especialment en àrees sensibles o en els casos en què considerin que això podria impedir els seus esforços per assolir els objectius de gasos d’efecte hivernacle. .

No és la resposta als problemes energètics d’Europa  

Contrarestant les afirmacions dels partidaris del fracking, el CDR argumenta que l'explotació del gas i del petroli d'esquist "no revertirà la tendència contínua de disminució de la producció nacional i augment de la dependència de les importacions". El Comitè també qüestiona les implicacions més àmplies que tindrà el fracking en termes d'alliberament de gasos d'efecte hivernacle, inclòs el metà, a l'atmosfera, cosa que contribuirà a un major canvi climàtic. A més, oferir suport al gas i al petroli d’esquist podria minar els esforços de la UE per passar a una societat eficient en recursos i dificultar els acords internacionals sobre el clima, com l’objectiu de desenvolupament de les Nacions Unides que promou la sostenibilitat ambiental.

anunci

El CdR afirma que respecta plenament el dret dels estats membres a triar entre les diverses fonts d’energia que tenen a l’abast, però que només s’hauria de considerar amb atenció l’ús de gas i petroli d’esquist com a solució a curt termini i l’opinió subratlla que no pot ser un objectiu polític en si mateix ... no s'ha de promoure com una alternativa per al futur energètic europeu ". Meaney va reforçar aquesta preocupació: "Cal revisar adequadament el gas d'esquist, però també hem de centrar els nostres esforços per reduir la nostra dependència dels combustibles fòssils. L'IPCC va publicar un informe la setmana passada que demostra que ja no podem introduir més carboni a la nostra atmosfera. s'hauria de concentrar en la inversió en recerca i desenvolupament en energies renovables, alhora que avaluaria els riscos de l'extracció de gasos d'esquist ".

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències