Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Millora de la protecció transfronterera del consumidor: la Comissió vol les vostres opinions

COMPARTIR:

publicat

on

Regal manual a EuroscheinenEls 500 milions de ciutadans europeus haurien d’obtenir els mateixos beneficis dels seus drets dels consumidors si compren a casa, en un altre país de la Unió Europea o en línia a Europa. Avui, la Comissió Europea ha iniciat una consulta amb els consumidors, les organitzacions de protecció dels consumidors i les empreses per veure la millor manera de reforçar la protecció dels consumidors a les fronteres.

El comissari de política de consumidors, Neven Mimica, va dir: "Millorar l'aplicació efectiva dels drets dels consumidors és una de les meves prioritats. Avui tota Europa és el nostre carrer principal. Vull escoltar als consumidors, als propietaris de botigues i a les empreses com podem reforçar la protecció, especialment a través de les fronteres. , sense augmentar la paperassa. "

La revisió alimentarà el treball continuat i obert de la Comissió per millorar la xarxa paneuropea d’òrgans de protecció del consumidor. Aquesta xarxa té un paper fonamental per garantir que les persones de tota la UE gaudeixin de la igualtat de drets, independentment d’on es facin les compres o de qui es facin. La consulta és oberta fins al 31 de gener de 2014 i és accessible en línia.

Les preguntes específiques de la consulta pública

La consulta busca informació sobre qüestions com:

  • Quins mitjans d’investigació i d’intervenció necessiten les autoritats nacionals d’aplicació per cooperar millor per fer front a les infraccions de les lleis del consumidor que afecten diversos països?
  • Quines sancions són necessàries per dissuadir millor les pràctiques infractores?
  • Com poden els responsables de la tramitació actuar amb més eficiència i proporcionar una resposta de control més sòlida per combatre les males pràctiques que es produeixen àmpliament a la UE o que són perpetrades pel mateix comerciant que opera en diversos estats membres?

Tenint en compte les limitacions actuals de finançament públic, una pregunta clau en aquesta consulta és si -i com- un possible enfocament més coordinat a nivell de la UE podria ajudar a agrupar recursos i experiència i aconseguir respostes conjuntes efectives per combatre pràctiques infractores que perjudiquen els consumidors i les empreses a la UE. A nivell pràctic, la revisió hauria d’ajudar a desenvolupar millors indicadors, identificar oportunitats per compartir dades i conduir a una millora de les metodologies d’aplicació.

Fons

anunci

El Reglament de Cooperació a la Protecció del Consumidor (CPC) de la UE1 vincula les autoritats nacionals de consumidors en una xarxa paneuropea d'aplicació Aquesta xarxa tracta els incompliments de la legislació comunitària que implica almenys dos països de la UE. Un exemple concret és un comerciant de venda a distància d’un país que s’acosta a clients d’altres països per pràctiques comercials il·legals i agressives. Des que va entrar en vigor el Reglament CPC, el 2007, una autoritat nacional del país de la UE on es perjudiquen els interessos dels consumidors pot demanar al seu homòleg de l’estat membre on es troba el comerciant i demanar mesures per aturar la infracció. Les autoritats policials també poden alertar-se mútuament de les males pràctiques que hagin detectat i que es puguin estendre a altres països.

Cada vegada més, els operadors que competeixen en el mateix sector adopten tècniques de màrqueting similars i, per tant, les males pràctiques associades s'estenen àmpliament a tota la UE. A més, amb els nous canals de venda que es desenvolupen en línia i al comerç mòbil, la mala praxi potencial també es pot estendre més ràpidament i afectar un gran nombre de consumidors a la UE (més del 50% dels consumidors afirmen que és més probable que es trobin amb pràctiques comercials il·legals a la UE). Internet2).

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències