Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Cobertura 100% bàsica de banda ampla assolida a tota Europa: la propera parada, banda ampla ràpida per a tothom

COMPARTIR:

publicat

on

imatgeAra totes les llars de la UE poden tenir una connexió bàsica de banda ampla, gràcies a la disponibilitat de banda ampla per satèl·lit a escala europea. Les connexions per satèl·lit ja estan disponibles als 28 països, cosa que significa que tots els europeus poden subscriure’s per satèl·lit, inclosos els tres milions de persones que encara no estan cobertes per xarxes de banda ampla fixes i mòbils.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va acollir amb satisfacció la fita assolida per un dels principals objectius de l'Agenda digital per a Europa: "El meu lema és Cada digital europeu, ara cada europeu realment té l'oportunitat. Tenim moltes coses a fer per millorar les xarxes i igualar les oportunitats, però l’oportunitat hi és.

"Gràcies a la cobertura addicional que proporciona la banda ampla per satèl·lit, hem aconseguit l'objectiu de banda ampla per a tothom del 2013. Aquest és un gran resultat per als ciutadans europeus".

Com arribem al 100% de cobertura?
FIX (ADSL, VDSL, cable, fibra, coure) 96.1%
M MOBBIL (2G, 3G, 4G) 99.4%
SATÈL·LIT 100%

A finals de 2012, el 99.4% de les llars de la UE tenien accés a cobertura bàsica de banda ampla fixa o mòbil; inclòs el 96.1% de les llars de les zones rurals. Però el 0.6% final (o aproximadament 3 milions de ciutadans) incloïa moltes famílies i empreses en zones rurals i aïllades on el desplegament de banda ampla fixa o mòbil és més feixuc i car.

Kroes diu: “La UE és neutra en matèria de tecnologia, però per a les zones més aïllades, el satèl·lit és una bona opció per mantenir-se connectat; i és probable que continuï així ".

Molts europeus no s’adonen que la banda ampla per satèl·lit és una opció per a ells. És per això que Neelie Kroes ha llançat avui broadbandforall.eu un servei desenvolupat per l'Associació Europea d'Operadors de Satèl·lits (ESOA) per permetre als ciutadans comprovar ràpidament les seves opcions de banda ampla per satèl·lit.

Hi ha 148 satèl·lits que proporcionen serveis als europeus. Els paquets bàsics comencen a partir de 10 € al mes, amb paquets de 20 Mbps a partir de 25 € al mes, amb un preu mitjà de les antenes parabòliques de 350 € (pot ser més barat si es subscriu una subscripció premium).

anunci

No obstant això, Kroes va advertir que la banda ampla bàsica no és suficient i que les velocitats de banda ampla més ràpides eren essencials per oferir un continent realment connectat:

"Europa necessita una connectivitat ràpida. No podem deixar enrere algunes empreses i ciutadans. Ara hem aconseguit la banda ampla bàsica, ens hem de centrar immediatament en invertir en noves xarxes ràpides".

"L'accés a velocitats de banda ampla fiables i assequibles de 30 Mbps i 50 Mbps són essencials per al desenvolupament econòmic europeu i per a la propera generació de productes i serveis digitals com ara televisió connectada, eHealth, cloud computing i cotxes connectats".

Fons

El paquet del continent connectat de la Comissió per enfortir el mercat únic de les telecomunicacions té l'objectiu de construir campions europeus forts en altres àrees de l'ecosistema digital. Per exemple, mesures com un règim d'autorització únic asseguraran que el dret a operar en un estat membre dóna dret a operar en tots. En particular, això suposarà un impuls per a tecnologies transfrontereres com el satèl·lit. Amb un marc comú i una governança col·laborativa, no hauria d’haver de fer front a múltiples burocràcies separades.

Els moderns satèl·lits bidireccionals de banda ampla KA poden proporcionar velocitats de descàrrega de fins a 20 megabits per segon.

Empreses com Eutelsat i Astra són líders mundials en banda ampla per satèl·lit. Avui en dia, més de 250 satèl·lits proporcionen més de 20 programes de televisió des de l'òrbita geoestacionària i uns 000 d'ells són operats per membres de l'ESOA a Europa.

A més, la Comissió ha finançat dues iniciatives per donar suport al desplegament de banda ampla per satèl·lit a les regions europees en què participen 43 socis de 16 estats membres. El SABRE i BRESAT els projectes que reuneixen les autoritats nacionals i regionals estan treballant juntament amb els principals representants de la indústria de satèl·lits per sensibilitzar, compartir les millors pràctiques en l’ús de fons, analitzar els obstacles i aportar solucions.

La connectivitat és essencial per a l’ecosistema digital més ampli de la UE de fabricants d’equips, empresaris d’Internet, objectes intel·ligents, venda a l'engròs, venda al detall i logística, contingut creatiu europeu, educació i serveis públics digitals. Al setembre, la Comissió va presentar un paquet per enfortir el mercat únic de les telecomunicacions i, en particular, estimular la inversió en banda ampla d'alta velocitat (vegeu IP / 13 / 828 i MEMO / 13 / 779)

Què és la banda ampla per satèl·lit?

Internet per satèl·lit, també conegut com a banda ampla per satèl·lit, és una connexió a Internet bidireccional d’alta velocitat realitzada mitjançant satèl·lits de comunicacions en lloc d’un telèfon fix o altres mitjans terrestres. Avui en dia, la banda ampla per satèl·lit és àmpliament comparable amb la banda ampla DSL en termes de cost i rendiment, amb paquets bàsics disponibles a partir de 10 euros al mes. Tot i que la fibra i el cable ofereixen un rendiment de velocitat superior, no estan disponibles per a tots els usuaris, com ho és ara per satèl·lit. Això fa que el satèl·lit sigui atractiu, especialment en zones aïllades, ja que poden tenir una cobertura fixa o mòbil pobra o nul·la.

Quin suport públic existeix per a la implantació de Broadbadn a les zones rurals?

El finançament públic també continua jugant un paper a l’hora de proporcionar connexions de banda ampla a les llars i empreses de la UE, especialment a les zones rurals. La Comissió ho té generosament Directrius sobre ajuts estatals per ajudar els estats membres a oferir banda ampla de manera competitiva.

El suport per a la banda ampla estarà disponible a través de connectar Europa, amb les TIC ara com a prioritat dels fons estructurals de la UE, i noves directrius sobre ajudes estatals per a la banda ampla (vegeu IP / 12 / 1424).

Quins són els propers objectius de banda ampla de la Comissió?

Els serveis digitals de demà, des de la televisió connectada a la computació en núvol i l'e-Health, confien cada vegada més en connexions de banda ampla ràpides i efectives. Aquestes connexions s’estan convertint en fonamentals per a la nostra economia i, s’estima que un augment del 10 per cent en la penetració de la banda ampla fa augmentar el PIB entre l’1 i l’1.5%. El Agenda Digital per a Europa (DAE), s’ha fixat l’objectiu de convertir tots els europeus en digitals i garantir la competitivitat d’Europa al segle XXI. La connectivitat ràpida i la connexió són essencials per a aquest objectiu DAE de banda ampla objectius:

  • Banda ampla bàsica per a tothom el 2013;
  • Xarxes de nova generació (NGN) (30 Mbps o més) per a tots el 2020, i;
  • El 50% de les llars amb subscripcions de 100 Mbps o més.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències