Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Cobertura 100% bàsica de banda ampla assolida a tota Europa: la propera parada, banda ampla ràpida per a tothom

COMPARTIR:

publicat

on

imatgeAra totes les llars de la UE poden tenir una connexió bàsica de banda ampla, gràcies a la disponibilitat de banda ampla per satèl·lit a escala europea. Les connexions per satèl·lit ja estan disponibles als 28 països, cosa que significa que tots els europeus poden subscriure’s per satèl·lit, inclosos els tres milions de persones que encara no estan cobertes per xarxes de banda ampla fixes i mòbils.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va acollir amb satisfacció la fita assolida per un dels principals objectius de l'Agenda digital per a Europa: "El meu lema és Cada digital europeu, ara cada europeu realment té l'oportunitat. Tenim moltes coses a fer per millorar les xarxes i igualar les oportunitats, però l’oportunitat hi és.

"Gràcies a la cobertura addicional que proporciona la banda ampla per satèl·lit, hem aconseguit l'objectiu de banda ampla per a tothom del 2013. Aquest és un gran resultat per als ciutadans europeus".

anunci
Com arribem al 100% de cobertura?
FIX (ADSL, VDSL, cable, fibra, coure) 96.1%
M MOBBIL (2G, 3G, 4G) 99.4%
SATÈL·LIT 100%

A finals de 2012, el 99.4% de les llars de la UE tenien accés a cobertura bàsica de banda ampla fixa o mòbil; inclòs el 96.1% de les llars de les zones rurals. Però el 0.6% final (o aproximadament 3 milions de ciutadans) incloïa moltes famílies i empreses en zones rurals i aïllades on el desplegament de banda ampla fixa o mòbil és més feixuc i car.

Kroes diu: “La UE és neutra en matèria de tecnologia, però per a les zones més aïllades, el satèl·lit és una bona opció per mantenir-se connectat; i és probable que continuï així ".

Molts europeus no s’adonen que la banda ampla per satèl·lit és una opció per a ells. És per això que Neelie Kroes ha llançat avui broadbandforall.eu un servei desenvolupat per l'Associació Europea d'Operadors de Satèl·lits (ESOA) per permetre als ciutadans comprovar ràpidament les seves opcions de banda ampla per satèl·lit.

anunci

Hi ha 148 satèl·lits que proporcionen serveis als europeus. Els paquets bàsics comencen a partir de 10 € al mes, amb paquets de 20 Mbps a partir de 25 € al mes, amb un preu mitjà de les antenes parabòliques de 350 € (pot ser més barat si es subscriu una subscripció premium).

No obstant això, Kroes va advertir que la banda ampla bàsica no és suficient i que les velocitats de banda ampla més ràpides eren essencials per oferir un continent realment connectat:

"Europa necessita una connectivitat ràpida. No podem deixar enrere algunes empreses i ciutadans. Ara hem aconseguit la banda ampla bàsica, ens hem de centrar immediatament en invertir en noves xarxes ràpides".

"L'accés a velocitats de banda ampla fiables i assequibles de 30 Mbps i 50 Mbps són essencials per al desenvolupament econòmic europeu i per a la propera generació de productes i serveis digitals com ara televisió connectada, eHealth, cloud computing i cotxes connectats".

Fons

El paquet del continent connectat de la Comissió per enfortir el mercat únic de les telecomunicacions té l'objectiu de construir campions europeus forts en altres àrees de l'ecosistema digital. Per exemple, mesures com un règim d'autorització únic asseguraran que el dret a operar en un estat membre dóna dret a operar en tots. En particular, això suposarà un impuls per a tecnologies transfrontereres com el satèl·lit. Amb un marc comú i una governança col·laborativa, no hauria d’haver de fer front a múltiples burocràcies separades.

Els moderns satèl·lits bidireccionals de banda ampla KA poden proporcionar velocitats de descàrrega de fins a 20 megabits per segon.

Empreses com Eutelsat i Astra són líders mundials en banda ampla per satèl·lit. Avui en dia, més de 250 satèl·lits proporcionen més de 20 programes de televisió des de l'òrbita geoestacionària i uns 000 d'ells són operats per membres de l'ESOA a Europa.

A més, la Comissió ha finançat dues iniciatives per donar suport al desplegament de banda ampla per satèl·lit a les regions europees en què participen 43 socis de 16 estats membres. El SABRE BRESAT els projectes que reuneixen les autoritats nacionals i regionals estan treballant juntament amb els principals representants de la indústria de satèl·lits per sensibilitzar, compartir les millors pràctiques en l’ús de fons, analitzar els obstacles i aportar solucions.

La connectivitat és essencial per a l’ecosistema digital més ampli de la UE de fabricants d’equips, empresaris d’Internet, objectes intel·ligents, venda a l'engròs, venda al detall i logística, contingut creatiu europeu, educació i serveis públics digitals. Al setembre, la Comissió va presentar un paquet per enfortir el mercat únic de les telecomunicacions i, en particular, estimular la inversió en banda ampla d'alta velocitat (vegeu IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779)

Què és la banda ampla per satèl·lit?

Internet per satèl·lit, també conegut com a banda ampla per satèl·lit, és una connexió a Internet bidireccional d’alta velocitat realitzada mitjançant satèl·lits de comunicacions en lloc d’un telèfon fix o altres mitjans terrestres. Avui en dia, la banda ampla per satèl·lit és àmpliament comparable amb la banda ampla DSL en termes de cost i rendiment, amb paquets bàsics disponibles a partir de 10 euros al mes. Tot i que la fibra i el cable ofereixen un rendiment de velocitat superior, no estan disponibles per a tots els usuaris, com ho és ara per satèl·lit. Això fa que el satèl·lit sigui atractiu, especialment en zones aïllades, ja que poden tenir una cobertura fixa o mòbil pobra o nul·la.

Quin suport públic existeix per a la implantació de Broadbadn a les zones rurals?

El finançament públic també continua jugant un paper a l’hora de proporcionar connexions de banda ampla a les llars i empreses de la UE, especialment a les zones rurals. La Comissió ho té generosament Directrius sobre ajuts estatals per ajudar els estats membres a oferir banda ampla de manera competitiva.

El suport per a la banda ampla estarà disponible a través de connectar Europa, amb les TIC ara com a prioritat dels fons estructurals de la UE, i noves directrius sobre ajudes estatals per a la banda ampla (vegeu IP / 12 / 1424).

Quins són els propers objectius de banda ampla de la Comissió?

Els serveis digitals de demà, des de la televisió connectada a la computació en núvol i l'e-Health, confien cada vegada més en connexions de banda ampla ràpides i efectives. Aquestes connexions s’estan convertint en fonamentals per a la nostra economia i, s’estima que un augment del 10 per cent en la penetració de la banda ampla fa augmentar el PIB entre l’1 i l’1.5%. El Agenda Digital per a Europa (DAE), s’ha fixat l’objectiu de convertir tots els europeus en digitals i garantir la competitivitat d’Europa al segle XXI. La connectivitat ràpida i la connexió són essencials per a aquest objectiu DAE de banda ampla objectius:

  • Banda ampla bàsica per a tothom el 2013;
  • Xarxes de nova generació (NGN) (30 Mbps o més) per a tots el 2020, i;
  • El 50% de les llars amb subscripcions de 100 Mbps o més.

Per més informació, feu clic aquí.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències