Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Medi Ambient: Comissió Europea porta a Alemanya a la Cort sobre Accés a la Justícia

COMPARTIR:

publicat

on

120416_2_homeLa Comissió Europea porta Alemanya als tribunals per una bretxa en la seva legislació sobre l'accés a la justícia en qüestions mediambientals. Segons la legislació de la UE, els estats membres han d'assegurar un procediment de revisió legal de les decisions preses en el context de la Directiva d'avaluació d'impacte ambiental i la Directiva d'emissions industrials. La Comissió està preocupada per les llacunes aparents de la legislació alemanya en aquest àmbit, que poden estar restringint l'accés dels ciutadans a la justícia. Per recomanació del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, la Comissió porta Alemanya al Tribunal de Justícia de la UE.

El novembre de 2012, Alemanya va modificar la seva Llei de reparació legal en dret mediambiental (Umweltrechtsbehelfsgesetz) en un esforç per complir una recent Sentència del TJUE sobre la qüestió de la capacitat legal, és a dir, qui pot anar als tribunals en nom del medi ambient. Tot i que la nova legislació resol clarament algunes de les qüestions anteriors, la Comissió està preocupada per les mancances que encara queden.

D'acord amb la legislació modificada, els procediments iniciats després del 25 de juny de 2005 i finalitzats abans del 12 de maig de 2011 no estan coberts per la llei revisada, ni tampoc els procediments iniciats abans del termini d'execució del 25 de juny de 2005 i que encara estaven en curs després d'aquesta modificació. data. La Comissió considera que aquestes exclusions podrien retardar significativament l'aplicació de les normes d'accés a la justícia.

Altres preocupacions inclouen, per exemple, els arguments als quals es pot referir quan un cas arriba al tribunal. Segons la llei alemanya, si un sol·licitant ja ha plantejat certes preocupacions durant un procediment administratiu, el tribunal només pot considerar aquests arguments i ha d'ignorar els nous arguments que puguin haver sorgit posteriorment. Els tribunals alemanys també exigeixen als sol·licitants que demostrin que el resultat d'una avaluació d'impacte ambiental hauria estat diferent sense l'error de procediment que al·leguen, transferint efectivament la càrrega de la prova a un membre del públic, en contradicció amb els principis de la Directiva.

L'abril d'enguany es va enviar un dictamen motivat, però com que s'ha avançat poc, la Comissió ha decidit portar Alemanya al Tribunal de Justícia de la UE.

Fons

Sota Llei europea, els ciutadans tenen dret a conèixer l'impacte de la contaminació industrial i l'impacte potencial que els projectes poden tenir sobre el medi ambient, i el dret a impugnar aquestes decisions. La Directiva d'avaluació d'impacte ambiental, per exemple, exigeix ​​que els estats membres permetin que els ciutadans tinguin accés a un procés d'apel·lació judicial, i se'ls ha de permetre impugnar la legalitat de decisions sobre qüestions per a les quals es requereix l'oportunitat de participació pública en virtut de aquella Directiva.

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències