Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Futur d'Europa Debat: Comissari Piebalgs debats amb els letons a Riga

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

ApiebalgsCom letons imaginar el futur d'Europa? Quines són les seves preocupacions pel que fa a la situació econòmica? Aquestes seran algunes de les qüestions que la UE, Andris Piebalgs, Comissari de Desenvolupament (a la foto) i el ministre de Defensa de Letònia Dr. Artis Pabriks a discutir sobre els ciutadans amb aproximadament 200 18 a l'octubre a Riga.

Només uns mesos abans de l'entrada del país a la zona euro, el comissari letó viatja al seu país d'origen per acollir aquest esdeveniment. Serà el 35è esdeveniment d'una sèrie de diàlegs ciutadans que els comissaris europeus celebren a tota la Unió Europea. Com cada debat, se centrarà en tres temes principals: la crisi econòmica, els drets dels ciutadans i el futur d’Europa.

"Aquests darrers anys han estat moments difícils tant per a Letònia com per a la resta de la UE, amb el boom econòmic substituït per una greu crisi. L'atur i la desigualtat social han crescut a la majoria de països i hem d'actuar tant a nivell nacional com de la UE per Aquest és un moment extremadament interessant a Letònia, ja que estem a punt de canviar el lat per l’euro, deu anys després de votar per formar part de la UE. El que els ciutadans pensen que és més important que mai i estic desitjant debat a Riga ", va dir el comissari Piebalgs.

anunci

El debat a Riga també formarà part de la campanya "Orgullós de ser" organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Letònia, que promou l'excel·lència de Letònia a Europa i els beneficis que la pertinença a la UE ha reportat al país i als ciutadans.

La informació rebuda es constitueixen blocs importants per a una comunicació política sobre el Futur d'Europa a principis de la primavera 2014.

Fons

anunci

De què són els diàlegs ciutadans?

El diàleg ciutadà és una oportunitat per reunir membres de la Comissió Europea, el Parlament Europeu, polítics nacionals i locals i ciutadans europeus, per conèixer les seves expectatives per al futur de la UE.

Més de debats 30 s'han mantingut fins ara, recentment a Hèlsinki (Finlàndia), Györ (Hongria), Košice (Eslovàquia), Estocolm (Suècia) i Suro (Bèlgica).

Molt s'ha aconseguit en els anys 20 des de la introducció de la ciutadania de la UE: l'última de la UE estudi mostra que avui el 62% dels ciutadans de la UE se senten "europeus". A Letònia, aquesta xifra és del 56%. A tota la UE, els ciutadans fan servir els seus drets diàriament. Però la gent no sempre és conscient d’aquests drets. Per exemple, al voltant de dos de cada tres letons (66%) diuen que els agradaria saber més sobre els seus drets com a ciutadans de la UE. (Més detalls disponibles a l’annex següent).

És per això que la Comissió ha convertit el 2013 en l'Any Europeu dels Ciutadans. Els diàlegs ciutadans són el centre d’aquest any.

Per què està fent la Comissió això ara?

Perquè Europa es troba en una cruïlla de camins. El futur d’Europa és el que es parla de la ciutat - amb moltes veus que parlen d’avançar cap a la unió política - una Federació d’Estats Nació o un Estats Units d’Europa. Els propers mesos i anys seran decisius per al futur curs de la Unió Europea. Una major integració europea ha d’anar de la mà del reforç de la legitimitat democràtica de la Unió. Donar veu als ciutadans en aquest debat és, per tant, més important que mai.

Quin serà el resultat dels diàlegs?

Els comentaris dels ciutadans durant els Diàlegs ajudaran a guiar a la Comissió a mesura que redacta plans per a la futura reforma de la UE. Un dels propòsits principals dels diàlegs també serà preparar el terreny per a les eleccions europees 2014.

En 8 2013 de maig la Comissió Europea va publicar el seu segon UE Informe sobre la ciutadania, Que planteja 12 noves mesures concretes per resoldre els problemes dels ciutadans (encara tenenIP / 13 / 410 MEMO / 13 / 409). L’Informe ciutadà és la resposta de la Comissió a una important consulta en línia celebrada a partir de maig de 2012 (IP / 12 / 461) i les preguntes plantejades i suggeriments fets durant els diàlegs ciutadans sobre els drets i el futur dels ciutadans de la UE.

Per obtenir més informació sobre el Diàleg Riga, feu clic aquí.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Around 3,000 towns and cities across Europe are participating in this year's Setmana Europea de la Mobilitat, which started yesterday and will last until Wednesday, 22 September. The 2021 campaign has been launched under the theme ‘Safe and healthy with sustainable mobility', and will promote the use of public transport as a safe, efficient, affordable, and low-emission mobility option for everyone. 2021 is also the 20th anniversary of car-free day, from which the European Mobility Week has grown.

“A clean, smart and resilient transport system is at the core of our economies and central to people's lives. This is why, on the 20th anniversary of the European Mobility Week, I am proud of the 3,000 cities across Europe and beyond for showcasing how safe and sustainable transport options help our communities to stay connected during these challenging times,” said Transport Commissioner Adina Vălean.

For this landmark year, the European Commission has created a virtual museum showcasing the history of the week, its impact, personal stories, and how it links with the EU's broader sustainability priorities. Elsewhere, activities around Europe include bicycle festivals, exhibitions of electric vehicles and workshops. This year's event also coincides with a consulta pública on the Commission's ideas for a new urban mobility framework, and the Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connecting Europe Express train.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències