Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els més vulnerables necessiten canvi fonamental en les actituds i la prestació de serveis diu Mental Health Europe

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

image003En un article recentment publicat, Mental Health Europe (MHE) reclama inversions socials i una estratègia global de la UE. Quan es tracta del problema massiu de la creixent pobresa que creix per Europa, ha esdevingut evident que les anomenades mesures d’austeritat han perpetuat, en lloc de solucionar la crisi econòmica i social.

L’augment de les persones sense llar és una prova dramàtica que cada vegada hi ha més persones que es troben en una extrema precarietat i exclusió, condicions incompatibles amb els valors fonamentals de la Unió Europea: drets humans, solidaritat i cohesió. Està àmpliament documentat que les retallades de despesa pública que els governs nacionals van emprar per intentar accelerar la recuperació han fracassat i que cada vegada hi ha més persones que es troben sota el llindar de la pobresa i a través de les creixents esquerdes dels sistemes de salut i atenció social ja sobrecarregats. Si no es garanteix l'accés efectiu a serveis de qualitat per a tothom, només podem esperar un deteriorament tràgic addicional del fenomen de les persones sense llar i dels problemes de salut mental que inevitablement comporten.

El dia internacional per a l’eradicació de la pobresa (17 d’octubre), MHE va demanar a les institucions europees i als governs nacionals que adoptessin un enfocament individualitzat per fer front a la pobresa, tenint en compte les necessitats dels grups més exclosos de la societat.

anunci

Actualment, més de 120 milions d’europeus viuen a la pobresa o estan en risc de patir-la. Entre aquests, un de recent publicació Paper de posició MHE calcula que més de 500,000 persones estan sense llar. MHE informa que el 30% de les persones sense llar experimenten problemes de salut mental en la seva forma greu i crònica. Així, més de 150,000 persones amb greus problemes de salut mental es troben sense llar al territori de la UE, sens dubte, experimenten la forma d’exclusió més extrema. La seva posició al límit de la societat genera una pèrdua de confiança en l’atenció social per part del públic en general, juntament amb els costos elevats dels serveis d’emergència. Per a les persones sense llar, viure al carrer sense suport s’associa amb el desenvolupament de problemes de salut mental, que fins i tot poden provocar la mort. De fet, a Dinamarca, es va trobar que els homes sense llar tenien 7.3 vegades més probabilitats de prendre la vida que la població en general, i les dones sense llar tenien 14.8 vegades més probabilitats de fer-ho.

El document de posició MHE identifica la manca d’accés als serveis com la causa fonamental i el factor habilitant per a l’exclusió extrema de les persones sense llar amb problemes de salut mental i l’estigma que juga un paper crucial en la perpetuació del rebuig.

Per abordar la qüestió de les persones sense llar, MHE creu, per tant, que tots els estats membres, guiats per institucions europees, haurien d’invertir en serveis integrats, personalitzats i basats en les relacions, basats en un entorn legal que promogui els drets humans i la igualtat d’accés. Una llar segura i uns ingressos adequats són les bases de totes les intervencions necessàries per generar confiança i aconseguir una autèntica participació social d'acord amb les necessitats de l'individu. Per tant, l’empoderament dels usuaris i un autèntic sentit de solidaritat social haurien de ser la base de totes les mesures. En concret, a nivell de la UE, MHE demana una estratègia de la UE sobre les persones sense llar amb una perspectiva integral de salut mental per enfortir les iniciatives de la Unió sobre aquest tema.

anunci

Tot i que participar en els pitjors casos de pobresa i exclusió pot ser descoratjador, els canvis sistèmics en la prestació de serveis i en el tracte amb els més vulnerables ofereixen lliçons valuoses que ajudarien a la població en general. És hora que els governs deixin de buscar solucions ràpides i comencin a buscar solucions viables a llarg termini per recuperar-se. Començar pels més vulnerables pot ser el camí a seguir.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències