Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Grècia és estat membre XVI per inscriure a les noves normes de la UE ajudar les parelles internacionals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

bandera gregaEl 18 d'octubre, Grècia va anunciar la seva decisió d'unir-se als 15 països que ja participaven en les normes de la UE que permeten a les parelles internacionals seleccionar la legislació del país que s'aplica al seu divorci. Les noves normes, vigents des del juny del 2012, van ser la primera vegada que els estats membres van decidir procedir a la integració mitjançant el procediment de "cooperació reforçada" (IP / 10 / 347). Una cooperació millorada, introduïda pel Tractat de Niça a 2001, però no utilitzada fins a la Comissió Barroso II, permet avui a un grup d'almenys nou estats membres aplicar mesures si tots els Estats membres de 28 no aconsegueixen un acord. En el cas de les regles del divorci, això va fer possible que els països inicialment de 14 (vegeu antecedents) acceptessin, a 2011, un Reglament que Lituània va afegir a 2012 (IP / 12 / 1231) i ara per Grècia. La regulació té com a objectiu donar seguretat jurídica a les parelles i evitar una "cursa judicial" i un fòrum de compres en divorcis, evitant al mateix temps processos emocionalment i econòmicament costosos.

"Les normes de la UE sobre el divorci transfronterer van obrir nous camins per a la integració europea. Van mostrar el camí a seguir en àrees on la manca d'unanimitat va ser un escull per avançar, convertint les innovacions legals del Tractat de Lisboa en una realitat pràctica", va dir. La vicepresidenta Viviane Reding, comissària de justícia de la UE. "És molt engrescador veure que un altre estat ha demanat participar en la cooperació reforçada que ajuda a les parelles internacionals que divorcien. Tot i que la lliure circulació de persones permet als homes i dones de tota Europa reunir-se i enamorar-se, per garantir que hi hagi seguretat jurídica en cas de divorci ".

El Reglament sobre la llei aplicable al divorci té com a objectiu proporcionar ajuda a les parelles més febles durant els conflictes de divorci. Les parelles internacionals poden acordar per endavant quina llei s'aplicaria en cas de divorci o separació legal. En cas que la parella no estigui d'acord, els jutges tindran una fórmula comuna per decidir la llei de quin país s'aplica. El Reglament, que va entrar en vigor el 21 de juny de 2012, no té cap efecte sobre les lleis nacionals sobre divorci o matrimoni, ni preveu l’adopció de normes que afectin el dret de família substancial dels estats membres.

anunci

Amb gairebé 1 milions de divorcis a la zona de la UE a 2009 (dades d'Eurostat), la solució ajuda a parelles de diferents nacionalitats, que viuen separadament en diferents països o que viuen junts en un país diferent del seu país d'origen i els protegeix de complicats, llargs i dolorosos procediments.

La legislació sobre divorcis ha donat un exemple per superar el desacord entre els estats membres en altres àrees polítiques en què s'ha utilitzat la cooperació reforçada: la patent unitària de la UE (MEMO / 12 / 971) i la proposta d’un impost sobre transaccions financeres (IP / 13 / 115).

Fons

anunci

Segons els tractats de la UE, la cooperació reforçada permet que nou o més països avancin amb una mesura important però bloquejada per una petita minoria d’Estats membres. Altres països de la UE mantenen el dret a unir-se quan vulguin (article 331 TFEU).

Els governs de la UE van adoptar la Decisió del Consell autorització d'una cooperació reforçada sobre la llei aplicable al divorci i la separació legal a 12 July 2010 (IP / 10 / 917, MEMO / 10 / 100). Es va publicar al Diari Oficial de la UE el 22 de juliol de 2010. Els 14 països participants (Àustria, Bèlgica, Bulgària, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Letònia, Luxemburg, Malta, Portugal, Romania, Eslovènia i Espanya) van negociar i, el 20 de desembre de 2010, va adoptar un Reglament del Consell que conté les regles detallades que s'aplicaran als divorcis internacionals (que es va publicar al Diari Oficial de la UE el 29 de desembre de 2010).

Altres estats membres que vulguin participar poden presentar la seva sol·licitud en qualsevol moment. Segons el Tractat de Lisboa, primer han de notificar al Consell ia la Comissió. Després de Lituània, Grècia és el segon estat membre addicional que ha de notificar a les institucions el seu desig de participar en la cooperació reforçada.

Després de la petició de Grècia d’incorporar-se a la normativa sobre divorcis transfronterers, la Comissió ha de confirmar ara, en un termini de quatre mesos, la participació del país en la cooperació reforçada establerta.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències