Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Sobre la base de les relacions de llarga data, la UE i Israel explorar noves oportunitats per al creixement i la innovació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

IsraelEnfortir les relacions comercials ja amistoses i explorar noves oportunitats per a les pimes europees al mercat israelià serà el principal focus de la visita d'aquesta setmana a Israel del vicepresident Antonio Tajani, comissari per a la indústria i l'emprenedoria.

Durant la visita, que tindrà lloc del 21 al 23 d’octubre, estarà acompanyat per més de 65 associacions industrials i empreses dels estats membres de la UE per ajudar-los a formar noves associacions i expandir-se a nous mercats, especialment en les àrees d’innovació i medi ambient. tecnologies, tecnologia de la informació i la comunicació, maquinària i espai. En reunions amb el president Shimon Peres i els principals ministres israelians, el vicepresident també signarà acords que reforcin la cooperació en matèria de política industrial, en el camp de la investigació de la navegació per satèl·lit i la cooperació amb les pimes. Aquesta visita forma part de les "Missions per al creixement" per ajudar les empreses europees, en particular les petites i mitjanes empreses, a obtenir millors beneficis dels mercats internacionals de ràpid creixement.

Confiant-nos en els punts forts mutus

anunci

Israel és una de les economies més competitives del món i, com la UE, un dels seus principals punts forts és la capacitat d'innovació de primer nivell mundial. Per tant, Israel i la UE tenen un fort interès mutu en augmentar les relacions comercials bilaterals i la integració dels mercats per promoure encara més la innovació, impulsar un creixement sostenible i crear llocs de treball. La missió per al creixement a Israel es dirigeix ​​a nombrosos sectors industrials, com les tecnologies espacials; tecnologies de la informació i la comunicació i el turisme; no obstant això, les tecnologies ambientals i innovadores també seran temes clau a l’agenda.

L'objectiu general d'aquesta missió és millorar el creixement i la competitivitat de la indústria europea explorant millor el potencial de creixement de l'economia dinàmica d'Israel. Aquest també serà el tema principal del debat a la reunió del president Peres i del vicepresident Tajani.

Tres objectius més específics són els següents:

anunci

(1) Més cooperació en política industrial, turisme, espai i innovació

Durant la visita, el vicepresident Tajani es reunirà amb el ministre d'Economia d'Israel, Naftali Bennett, per discutir com desenvolupar la cooperació en matèria de política industrial i innovació. L’acord d’associació UE-Israel (entrat en vigor l’1 de juny del 2000) constitueix la base del diàleg sobre aquests temes. Per posar més èmfasi en aquests temes, els dos ministres signaran una carta d’intencions sobre cooperació en política industrial, que té com a objectiu aprofundir la cooperació industrial entre la UE i Israel, així com identificar noves prioritats. A més, també té la intenció d’establir un enfocament dinàmic i integrat per gestionar la cooperació per tal de crear un entorn favorable que serveixi als interessos empresarials mutus.

El vicepresident també es reunirà amb el ministre de Turisme, Uzi Landau, per discutir la cooperació en el camp del turisme i la implementació de la declaració conjunta UE-Israeliana signada a 2011 en l'àmbit del turisme.

A més, mantindrà una reunió amb el ministre de Ciència, Tecnologia i Espai, Yaakov Perry, per debatre sobre la cooperació en el camp de l'espai. En aquesta reunió, es signarà un acord administratiu sobre cooperació en el camp dels sistemes de navegació per satèl·lit.

Com que la visita del vicepresident coincidirà amb la Conferència de control de tecnologia de l’aigua i el medi ambient a Tel Aviv, el creixement sostenible i verd també serà un dels temes importants de l’agenda. Intercanviarà punts de vista sobre l'impuls del creixement verd i sostenible tant a Israel com a la UE amb el ministre d'Energia i Recursos Hídrics, el Sr. Silvan Shalom. Hi ha un gran potencial de cooperació en aquest àmbit, ja que Israel resideix en una zona que pateix una escassetat d’aigua, la qual cosa ha inspirat als empresaris locals a presentar moltes innovacions innovadores en tecnologies de l’aigua i de l’agricultura.

(2) Ajudar a les empreses de la UE i, en particular, a les pimes a operar a Israel

L'economia d'Israel depèn en gran mesura del seu sector de les pimes per proporcionar creixement i llocs de treball, igual que els dels països de la UE. Pel que fa a la distribució de la classe de mida, el sector de les pimes israelianes reflecteix en gran mesura el de la mitjana de la UE, amb les microempreses i petites empreses que representen més de nou de cada deu empreses.

En la reunió amb el ministre d'Economia, el vicepresident Tajani promourà la cooperació i la comprensió mútua en la política de les pimes. L’objectiu final d’aquest debat és reduir els costos per a les empreses i augmentar la productivitat de les empreses de les dues parts.

El ministre Bennett i el vicepresident Tajani també signaran una carta d'intencions sobre la cooperació de les PIME per tal de crear un entorn més favorable per a les empreses que favoreixi les inversions. A partir d’aquesta carta, ambdues parts podrien fer més esforços per millorar les condicions marc de les pimes reduint la càrrega administrativa i augmentant l’accés a les finances.

(3) Promoció de contactes i oportunitats de negoci entre la UE i Israel

El 22 d’octubre de 2013 tindrà lloc un esdeveniment de trobada amb empresaris locals, en particular per a empreses que operen en els sectors de les tecnologies mediambientals, tecnologies facilitadores clau, maquinària i màquina-eina, tecnologies de la informació i la comunicació, matèries primeres i tecnologies espacials. Aquest esdeveniment es va organitzar amb l'ajut de l'Enterprise Europe Network, la xarxa de suport empresarial més gran del món, que proporciona serveis bàsics gratuïts als clients de les pimes per donar suport a la seva expansió a nous mercats i millorar la seva posició competitiva. La Enterprise Europe Network té tres organitzacions associades a Israel.

Dades sobre Israel

Població: 8 milions (2012)

PIB, preus actuals: 175 mil milions d'euros (2011)

PIB per càpita, preus actuals: € 22,559 (2011)

Consum individual real per habitant: € 17,000 (2012)

Les exportacions de la UE a Israel: 17.0bn € (2012)

Importacions de la UE procedents d'Israel: € 12.6bn (2012)

Estoc de la IED de la UE a Israel: € 7.5bn (2011)

Taxa d'inflació: 1.6% (2012)

Socis comercials importants

La UE és el primer soci comercial d'Israel amb un comerç total de 29.6 milions d'euros el 2012, que confirma una tendència positiva després de la caiguda del 2009 a causa de la crisi econòmica mundial. Israel també és un soci comercial important per a la UE, especialment a la zona mediterrània.

Antecedents: una llarga història de cooperació

La Unió Europea i Israel comparteixen una llarga història comuna, marcada per una creixent interdependència i cooperació. Tots dos comparteixen els mateixos valors de la democràcia, el respecte a la llibertat i l'estat de dret i estan compromesos amb un sistema econòmic internacional obert basat en els principis del mercat. Els líders polítics, industrials, comercials i científics israelians mantenen estrets vincles amb Europa. Durant cinc dècades de comerç, intercanvis culturals, cooperació política i un sistema desenvolupat d’acords s’han reforçat aquestes relacions.

Més informació sobre la missió per al creixement a Israel.

Més informació sobre Missions for Growth.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

"La dama no és per reduir-se" - Lagarde

publicat

on

Parafrasejant a la difunta primera ministra i monetarista britànica Margaret Thatcher, en una frase que és poc probable que hagi pronunciat, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha anunciat avui que "la dama no és per reduir el volum".

Basant-se en una avaluació conjunta de les condicions de finançament i les perspectives d'inflació, el consell rector del banc central ha decidit que les compres d'actius nets en el marc del programa de compra d'emergència per pandèmia (PEPP) poden continuar, però a un ritme més moderat.  

El consistori també va acordar mantenir els tipus d'interès tal com són, i va dir que espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors fins que vegi la inflació que arribi al dos per cent, però permetent un període transitori en què la inflació pugi augmentar moderadament. per sobre del seu objectiu.

anunci

Perspectives d'inflació

Lagarde va reconèixer que la gent de molts països de la zona euro està experimentant augments de preus, però va dir que quan el banc "mira sota la pell de la inflació" la seva perspectiva els fa creure que serà un 1.5% al ​​final de l'horitzó projectat.

Lagarde va destacar l'impacte dels preus de l'energia, però també va assenyalar la pujada de preus a causa dels colls d'ampolla de la cadena de subministrament relacionats amb l'obertura de l'economia de nou. El banc preveu que això serà en gran mesura de caràcter temporal, però reconeix que podria comportar una pressió alcista sobre els preus si es manté durant més temps del previst. 

anunci

Quant als salaris, Lagarde va dir que el BCE encara no havia vist evidències d'un augment significatiu dels preus, però hi estarà atent mentre les negociacions tindran lloc a la tardor. En qualsevol cas, espera que el creixement salarial sigui moderat i gradual.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències