Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

És hora d’actuar amb més força a la UE contra la violència amb armes

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

gt_gun_violence_630x420_130225En els darrers anys, els tràgics atacs d'armes a Europa han cridat l'atenció del públic en diverses ocasions, sobretot a Noruega, Bèlgica, Finlàndia, França o Itàlia, per citar-ne alguns. Cap país no queda afectat i, a la UE en el seu conjunt, més de mil persones són víctimes d’homicides per armes de foc cada any, i mig milió d’armes de foc registrades perdudes o robades a la UE continuen sense trobar-se.

El 21 d’octubre, la Comissió Europea presenta suggeriments sobre com reduir la violència relacionada amb les armes a Europa. Identifica accions a nivell de la UE, mitjançant legislació, activitats operatives, formació i finançament de la UE, per fer front a les amenaces que comporta l’ús il·legal d’armes de foc.

En la mateixa ocasió, la Comissió Europea publica els resultats d'un Eurobaròmetre demostrant que sis de cada deu europeus realment creuen que és probable que el nivell de delicte relacionat amb armes de foc augmenti durant els propers cinc anys; també demostra que en general el 55% dels europeus volen una regulació més estricta sobre qui pot tenir, comprar o vendre armes de foc.

anunci

"Cada setmana sentim que es cometen nous actes de violència amb armes de foc. Tot i així, el debat sobre l'ús il·legal i el tràfic d'armes a Europa és preocupantment tranquil. El debat nord-americà sobre la prevalença de les armes sovint és més visible, quan ens hauríem de centrar en Tenim molta feina per fer aquí a Europa per assegurar-nos que les pistoles, els rifles i les armes d’assalt no acabin en mans dels delinqüents ", va dir Cecilia Malmström, comissària d'Afers Interns de la UE.

Per tant, la Comissió presenta idees per abordar els punts febles de la UE, durant tot el cicle de vida de les armes, inclosa la producció, venda, possessió, comerç, emmagatzematge i desactivació, tot respectant les fortes tradicions d’ús lícit d’armes, com ara el tir esportiu i la caça, per exemple. .

Unes normes comunes més estrictes sobre com desactivar les armes de foc podrien garantir que, un cop retirades les armes, continuïn inoperables.

anunci

La Comissió estudiarà un enfocament comú sobre com marcar les armes de foc amb números de sèrie quan es fabriquin per ajudar a rastrejar els que fan servir els criminals.

Cal considerar la legislació de la UE amb normes mínimes comunes sobre sancions penals per garantir que la dissuasió funcioni a tots els estats membres i que no hi hagi escletxes legals per als traficants. Aquestes normes podrien prescriure quines infraccions d’armes de foc haurien de ser objecte de sancions penals (fabricació il·lícita, tràfic, manipulació de marques, tinença il·lícita d’armes i intenció de subministrar-les), així com especificar el nivell de sancions que haurien d’imposar els estats membres .

La reducció de la violència amb armes de foc també es podria fer endurint la Directiva del mercat interior de la UE sobre la tinença d'armes als Estats membres, per exemple, reduint l'accés a models d'armes especialment perillosos per a ús civil. També s’analitzaran els procediments per a la concessió de llicències d’armes per buscar solucions concretes.

Els controls sobre la venda i la fabricació il·legal d’armes de foc s’han d’aplicar adequadament. La Comissió també buscarà més informació sobre nous reptes tecnològics, com ara la venda d’armes en línia o la impressió 3D de peces d’armes, però també sobre com reduir el risc de lliurament il·legal d’armes de foc pels serveis postals.

La Comissió també estudiarà com reduir l'amenaça de desviament de tercers països mitjançant l'assistència tècnica, inclòs reforçar els sistemes de control de l'exportació d'armes, tancar les rutes de contraban i gestionar millor les reserves d'armes militars.

Aquests suggeriments es discutiran ara amb el Parlament Europeu, els estats membres i les parts interessades per avaluar les diferents opcions, inclosa l'acció legislativa.

Aquestes prioritats es basen en discussions amb les autoritats policials, les opinions de les víctimes de violència amb armes de foc, ONG i fabricants autoritzats de minoristes i usuaris, així com en els resultats d’un Eurobaròmetre i les respostes a consulta pública.

enllaços d'interès

Enllaç a la Comunicació.

MEMO / 13 / 916

Reduir la violència amb armes de foc: el camí a seguir

Quin és l’abast del problema?

La majoria de les armes de foc que es mantenen legalment s’utilitzen amb finalitats legítimes per part de les persones que compleixen la llei. Tot i que el nombre d’armes de foc civils legalment controlades s’estima en 80 milions a la UE, no hi ha estadístiques precises sobre les moltes armes de foc en circulació il·legal. Algunes xifres, però, donen alguna indicació. Per exemple, gairebé mig milió d'armes de foc perdudes o robades a la UE continuen sense trobar-se, la gran majoria de les quals són armes de foc civils, segons el Sistema d'informació de Schengen.

Al mateix temps, és difícil avaluar amb precisió el volum de tràfic il·legal que proporciona negoci lucratiu als grups de delinqüència organitzada. Segons una estimació, el comerç il·legal d’armes de foc genera entre 125 i 236 milions d’euros anuals a nivell mundial, cosa que representa entre el 10 i el 20% del comerç total d’armes de foc legals.1.

Aquestes xifres només cobreixen armes de foc portàtils i no tenen en compte el comerç d’armes de foc pesades, municions i peces i components. A més, el comerç il·lícit d’armes de foc sovint s’entrellaça amb altres delictes greus com el narcotràfic, el tràfic de persones i la corrupció.

També és cert que les armes de foc legalment registrades, detingudes i comercialitzades es desvien a mercats criminals o a persones no autoritzades. És evident que les armes de foc en mans equivocades tenen conseqüències devastadores per als ciutadans. A la UE, hi ha de mitjana 0.24 homicidis i 0.9 suïcidis per arma de foc per cada 100 habitants a l'any (vegeu l'annex 000 de la Comunicació). Entre el 2 i el 2000 hi va haver més de 2010 víctimes d'assassinat o homicidi, assassinades per armes de foc, als 10.000 estats membres de la UE.

Quines són les normes a nivell de la UE?

El marc legislatiu existent de la UE en matèria d 'armes de foc es deriva en gran mesura del Protocol d'armes de foc de l'ONU (UNFP) que la UE va concloure a principis d’aquest any.

La legislació de la UE consisteix en:

 1. Directiva 2008 / 51 / CE, que integra les disposicions adequades exigides pel Protocol d'armes de foc pel que fa a les transferències intracomunitàries d'armes. La Directiva estableix normes sobre els controls dels estats membres sobre l'adquisició i possessió d'armes de foc i el seu trasllat a un altre estat membre.
 2. La directiva estableix 4 categories d'armes de foc, per ordre de nivell de perill. Tot i que està prohibit adquirir i posseir armes de foc de la categoria A (armes explosives, armes automàtiques ...), per a les armes de la categoria B (ex: semiautomàtiques) és necessària una autorització i per a les categories C i D n'hi ha prou amb una declaració.
 3. Regulació 258/2012, que aborda el comerç i les transferències amb països fora de la UE, transposant així les disposicions de l’article 10 del UNFP.
 4. El Reglament es basa en el principi que les armes de foc i articles relacionats no s’han de transferir entre estats sense el coneixement i el consentiment de tots els estats implicats. Estableix normes de procediment per a l'exportació i la importació, així com per al trànsit d'armes de foc, les seves parts i components i municions.
 5. Les exportacions d’armes de foc estan subjectes a autoritzacions d’exportació, que contenen la informació necessària per rastrejar-les, inclosos el país d’origen, el país d’exportació, el destinatari final i una descripció de la quantitat d’armes de foc i articles relacionats.
 6. Els estats membres tenen l'obligació de verificar que el tercer país importador hagi emès una autorització d'importació. En el cas del trànsit d’armes i articles relacionats a través de tercers països, cada país de trànsit ha d’avisar per escrit que no té cap objecció. Els Estats membres han de negar-se a concedir una autorització d’exportació si la persona que sol·licita té antecedents relatius al tràfic il·lícit o a altres delictes greus.

Quin és l'objectiu de la comunicació d'avui?

La UE té algunes de les normes més dures sobre armes de foc. Ha avançat significativament en la darrera dècada mitjançant l’actualització i el reforç de la regulació d’aspectes comercials de fabricació, tinença i venda d’armes de foc.

Molts països de la UE tenen una legislació sobre armes de foc ben funcionada. Tot i així, les divergències entre la legislació nacional faciliten que els grups de delinqüència organitzada i els implicats en activitats terroristes puguin aprofitar les llacunes de les cadenes de subministrament legals per obtenir armes i municions.

La Comissió creu que es pot fer més. Per tant, proposa idees per abordar les vulnerabilitats de la UE pel que fa al contraban d’armes i durant tot el cicle de vida de les armes, inclosa la producció, venda, tinença, comerç, emmagatzematge i desactivació.

Per exemple, hem de mirar si podem reforçar la legislació i com es pot reforçar la cooperació operativa entre els serveis d’aplicació de la llei i com treballar millor als països tercers i amb ells per frenar l’entrada d’armes il·lícites.

Les accions suggerides a la Comunicació d'avui facilitarien tant el comerç legal al mercat intern com la cooperació en matèria d'aplicació de la llei per identificar i pertorbar els grups criminals organitzats.

Ara seran discutits pel Parlament Europeu, el Consell i altres parts interessades (policia, agències duaneres, indústria, grups d’usuaris d’armes de foc legals, socis de tercers països i altres ciutadans interessats). A continuació, la Comissió podrà desenvolupar propostes legislatives concretes.

Quines són les principals prioritats?

La Comissió ha identificat quatre prioritats en virtut de les quals es consideren diverses accions concretes:

1. Salvaguardar el mercat lícit de les armes de foc civils

La Comissió plantejarà endurir la Directiva sobre el mercat interior de la UE (és a dir, la Directiva XNUMX/XNUMX / CE) 2008 / 51 / CE) sobre la tinença d’armes als Estats membres. Per exemple, s'hauria de continuar permetent l'accés a determinats models d'armes especialment perillosos per a ús civil?

Un enfocament habitual de com marcar les armes de foc amb números de sèrie quan es fabriquen podria ajudar a rastrejar els que utilitzen els criminals.

També hem de mirar els procediments per obtenir llicències d’armes. En general, les normes de llicència que són més fàcils d’entendre permetrien un enfocament més consistent en l’autorització per als comerciants, corredors i propietaris d’armes de foc allà on es trobin a la UE.

2. De legal a il·legal: reduir el desviament de les armes de foc a mans delictives

La reducció de l’amenaça de desviament de tercers països es podria aconseguir millor mitjançant assistència tècnica, inclòs reforçar els sistemes de control de les exportacions d’armes, tancar les rutes de contraban i gestionar millor les reserves d’armes militars.

Els controls sobre la venda i la fabricació il·legal d’armes de foc s’han d’aplicar adequadament, per exemple en el context de les fires d’armes. També hem de saber més sobre els nous reptes tecnològics, com ara la venda d’armes en línia o la impressió 3D de peces d’armes, però també sobre com reduir el risc de lliurament il·legal d’armes de foc pels serveis postals.

Per evitar el robatori i la pèrdua, la Comissió també estudiarà l’emmagatzematge (alguns països de la UE tenen normes obligatòries per guardar les armes de foc en un lloc segur, però d’altres no).

Tot i que els requisits varien d’un estat membre a un altre, les normes comunes a nivell de la UE per desactivar les armes de foc poden garantir que, un cop s’hagin tret de l’ús, continuïn inoperables.

3. Pressió creixent sobre els mercats criminals

Es seguiran desenvolupant les directrius per als agents de policia sobre investigacions transfrontereres sobre armes de foc relacionades amb la delinqüència.

Es pot reforçar la cooperació transfronterera entre policies, duanes i guàrdies fronterers mitjançant un millor intercanvi i anàlisi de la intel·ligència i una operació conjunta específica dirigida, per exemple, a les principals fonts i rutes d’armes de foc il·legals. Amb aquesta finalitat hi haurà finançament de la UE.

El rastreig d’armes de foc és essencial per identificar qui és responsable de les infraccions d’armes de foc i com va adquirir l’arma de foc. Millorar les capacitats d’identificació balística, facilitar l’intercanvi d’informació i bones pràctiques entre els estats membres, establir un dipòsit en línia central d’informació factual sobre tipus de balística i armes són maneres d’ajudar a la policia i la duana a identificar municions i armes.

També cal considerar la legislació de la UE amb normes mínimes comunes sobre sancions penals per assegurar-se que la dissuasió funciona a tots els estats membres i que no hi ha escletxes legals per als traficants. Aquestes normes podrien prescriure quines infraccions d'armes de foc haurien de ser objecte de sancions penals (fabricació il·lícita, tràfic, manipulació de marques, tinença il·lícita d'armes i intenció de subministrar armes de foc), així com preveure el nivell de sancions que haurien d'imposar els estats membres .

4. Construir una imatge d’intel·ligència millor

La UE intentarà recopilar dades més precises i completes sobre la delinqüència relacionada amb les armes de foc a la UE i a nivell mundial. Les eines i bases de dades de TI existents, com ara el sistema de gestió de riscos duaners, el sistema d’informació duanera i el sistema d’informació d’Europol, s’han d’explotar plenament en totes les etapes de la investigació criminal.

El 2014, s’organitzaran programes de formació addicionals per a oficials de policia de primera línia a nivell de la UE i nacional, inclòs a través del CEPOL, el Col·legi Europeu de Policia.

Què creuen que s’ha de fer els europeus?

Per preparar la comunicació d'avui i els debats futurs, la Comissió va llançar una consulta pública i una enquesta de l'Eurobaròmetre.

L'enquesta de l'Eurobaròmetre es va dur a terme als 28 estats membres de la UE entre el 16 de setembre i el 18 de setembre de 2013. Uns 26,555 enquestats van donar respostes sobre el nivell de propietat d'armes de foc entre els ciutadans europeus, les percepcions sobre la delinqüència relacionada amb armes de foc i si la regulació més estricta és la forma més eficaç per solucionar el problema.

Resultats aquí.

Les principals conclusions

Propietat d’armes de foc

 1. La majoria de les persones que posseeixen armes de foc les tenen per caça, esports o per motius professionals.
 2. Les raons per les quals posseeix una arma de foc difereixen considerablement d’un país a un altre: per exemple, el 73% dels propietaris d’armes a Finlàndia en tenen una per caçar, mentre que el 71% a Romania en té una per motius professionals.

Tràfic d'armes de foc i delictes relacionats

 1. La majoria (58%) creu que el nivell de delictes relacionats amb les armes de foc augmentarà durant els propers cinc anys, mentre que només el 6% creu que disminuirà.
 2. Al voltant de dos terços (64%) dels ciutadans europeus pensen que la UE, treballant en cooperació amb les autoritats nacionals, és la millor per abordar la qüestió del tràfic d’armes de foc a la UE des de fora de la UE.
 3. Una gran majoria de la gent (87%) opina que la UE hauria de cooperar amb països que no pertanyen a la UE per ajudar-los a controlar les armes de foc.

Regular la propietat i el comerç d’armes de foc

 1. Al voltant de sis de cada deu europeus (58%) pensen que hi hauria d’haver normes mínimes comunes a tota la UE quant a les lleis sobre armes de foc.
 2. La majoria dels enquestats (53%) recolzen una regulació més estricta de qui té dret a comprar, vendre o vendre armes de foc al seu país, mentre que el 39% de les persones afavoreixen altres maneres de reduir el nivell de delictes relacionats amb les armes de foc.
 3. Una gran majoria dels que donen suport a estàndards mínims comuns a nivell de la UE donen suport a estàndards específics sobre: ​​els tipus d’armes de foc que es poden vendre per a ús privat (73%); marcar cada arma de foc per identificar el seu propietari (95%); concessió de llicències per a la tinença d'armes de foc (88%); i com es castiga el tràfic il·legal d’armes de foc (86%).

La consulta pública es va obrir del 25 de març al 17 de juny de 2013 per recollir opinions de ciutadans i organitzacions sobre la possibilitat de més accions a nivell de la UE en matèria de control d'armes de foc. Els detalls sobre el nombre i la naturalesa de les respostes que es van rebre i els temes comuns que van sorgir són disponible aquí.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències