Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Drets dels pacients en l'assistència sanitària transfronterera a ser implementades

COMPARTIR:

publicat

on

indexEl Directiva de la UE 2011/24 / UE sobre els drets dels pacients en assistència sanitària transfronterera entrarà en vigor el 25 d'octubre de 2013. El Fòrum Europeu de Pacients (EPF) ha desenvolupat un conjunt de recomanacions orientar les autoritats i els organismes nacionals per garantir que aquesta Directiva aporti beneficis tangibles per als pacients i l’assistència sanitària.

Per primera vegada, el dret dels pacients a Europa a buscar assistència sanitària en un altre estat membre i rebre un reemborsament per aquesta s’estableix clarament en un marc legal. Aquest dret ja existia abans de l'adopció d'aquesta Directiva, però només s'aplicava a l'autorització prèvia o al tractament mèdic imprevist; no hi havia cap garantia que es cobrís el cost de l'assistència hospitalària.

"Tot i que el compromís final no va assolir la nostra ambiciosa visió, continua sent una fita important per als pacients", va comentar el director de l'EPF, Nicola Bedlington. "Ara depèn molt de la manera com la Directiva apliqui els estats membres, ja que moltes de les disposicions són opcionals o deixen marge per a la seva interpretació. Per tant, organitzarem diverses conferències sobre aquest tema per animar les organitzacions nacionals de pacients a aprofitar al màxim les oportunitats ”, va afegir.

El primer del cicle de conferències està prevista els dies 9 i 11 de desembre a Brussel·les amb representants d'organitzacions de pacients dels Països Baixos, Luxemburg, Alemanya, França i Bèlgica.

EPF va donar la benvinguda a la creació de punts de contacte nacionals (NCP) per obtenir informació. El nombre i la forma exacta que adoptaran tornaran a ser de la decisió de l’Estat membre. També cal que consultin les organitzacions de pacients, però no com fer-ho.

"Recomanem que els grups de pacients siguin informats de manera proactiva sobre l'establiment de les PCN i que participin regularment des de l'inici del procés. Això serà clau per garantir que la informació proporcionada compleixi les necessitats de la vida real dels pacients i es proporcioni en un format fàcil d'utilitzar i accessible ", va dir Kaisa Immonen-Charalambous, assessora principal en polítiques de l'EPF.

Les organitzacions de pacients poden contribuir al funcionament eficient dels PCN assegurant la difusió eficaç de la informació a nivell de base. Poden col·laborar de manera proactiva en establir contactes amb els ministeris i el parlament pertinents per assegurar-se que les lleis proposades sobre, per exemple, el reemborsament, siguin compatibles amb els pacients, així com demanar als governs nacionals que estableixin un sistema de "pagaments directes", tal com es refereix a l'article 9 (5).

anunci

Gran part del valor de la Directiva radicava en la base legal que preveia per a una cooperació europea millorada en àmbits clau de la salut, com ara l’avaluació de la tecnologia sanitària, la salut electrònica, les malalties rares i els estàndards de qualitat i seguretat sanitària. Recomanem que les organitzacions de pacients prenguin aquestes iniciatives a les seves comunitats nacionals per defensar una assistència sanitària d'alta qualitat per a tots els pacients, ja sigui a casa o a l'estranger.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències