Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

40 milions d '€ per a una nova investigació de la UE sobre eficiència dels recursos

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat el finançament de nous projectes de recerca de 14 per donar forma a una economia més eficient en termes de recursos a Europa. Els projectes, que impliquen la col·laboració de més de socis de 140 d'entitats de recerca i empreses privades, abordaran els reptes del reciclatge de residus procedents de productes manufacturats i del sector agrícola per millorar la qualitat del medi ambient i estalviar diners. Cada projecte aborda un tema clau, com ara la reutilització de pneumàtics d’auto desestacionalitzats, la recuperació d’elements clau de les bateries, la producció de fertilitzants verds a partir de residus animals i la generació d’energies netes renovables procedents dels aliments i els residus de les plantes.

Els fons de 40 milions d’euros s’inclouen a la trucada 2013 Environment del setè programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic de la UE (FP7) i implicaran socis de països europeus 19.

L' inici d’aquests projectes es durà a terme el proper dimarts i dimecres a Brussel·les (5-6 novembre), on els coordinadors del projecte es reuniran amb la Comissió Europea per fixar les prioritats i coordinar els treballs a seguir.

anunci

Projectes de recerca en eficiència en recursos

Aquí es presenta un resum dels projectes de recerca d’eficiència de recursos 14 que rebran un total de milions de € 40.

ANAGENNISI (Reutilització innovadora de tots els components de pneumàtics en formigó, contribució pressupostària de la UE: mln 3.12, coordinadora del projecte: la Universitat de Sheffield, Sheffield, Regne Unit): actualment, gairebé el 50% de tots els pneumàtics / components reciclats encara acaben sent combustible. , en aplicacions de baixa qualitat o en abocadors. Tots els components dels pneumàtics (cautxú, cable d'acer d'alta resistència i filferro, reforç tèxtil d'alta resistència) són materials d'alta qualitat i mereixen ser reutilitzats per les seves propietats rellevants. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar solucions innovadores per reutilitzar tots els components dels pneumàtics en aplicacions de formigó innovadores d'alt valor amb un impacte ambiental reduït. Per exemple, la construcció és el màxim usuari de materials amb el formigó el material estructural més popular. El formigó és intrínsecament fràgil en compressió (tret que estigui confinat adequadament) i feble en tensió i, per tant, normalment es reforça amb barres o fibres d'acer.

anunci

APSE (Ús de materials respectuosos del medi ambient per a un nou concepte de paviments d'asfalt per a un entorn sostenible, contribució pressupostària de la UE: mln 2.45, coordinador del projecte: Acciona Infraestructuras SA, Alcobendas, Espanya): el transport per carretera és el mode de transport de superfície més important. a Europa, la UE disposa de 5.000.000 quilòmetres de carreteres pavimentades, i és fonamental per al seu desenvolupament social i econòmic. La indústria de l’asfalt és un dels majors consumidors d’energia i matèries primeres i és el que més contribueix a l’emissió de gasos d’hivernacle. El desenvolupament de noves tecnologies per integrar residus i materials reciclats en el cicle productiu de mescles asfàltiques és una solució que millora tant la sostenibilitat com l’eficàcia de costos de la indústria del paviment d’asfalt reduint la petjada de CO2 d’aquests paviments i els costos ambientals i associats als residus. generació i eliminació.

COLABATS (recuperació de cobalt i lantànids de bateries, contribució pressupostària de la UE: mln 3.59, coordinador del projecte: C-Tech Innovation Limited, Chester, Regne Unit): El projecte COLABATS proporcionarà nous processos industrials per al reciclatge dels metalls crítics Cobalto i lantànids i metalls econòmics clau del níquel i del liti, a partir de piles de reciclatge, millorant significativament les eficiències de reciclatge i la puresa dels metalls de les rutes de recuperació existents. Aquestes bateries es troben a productes de consum quotidians, com ara telèfons mòbils, reproductors multimèdia portàtils, etc., així com altres equips industrials, i són freqüents en vehicles híbrids i elèctrics, que s'estan estenent cada vegada més a les nostres carreteres.

ELICiT (Tecnologia de refrigeració de baix impacte ambiental, contribució pressupostària de la UE: 2.12 milions d’euros, coordinador del projecte: Whirlpool Europe srl, Comerio, Itàlia): les activitats d’ELICiT ajudaran a que el refredament magnètic sense gas eficient passi de ser una tecnologia a escala de laboratori a ser volum comercialitzable de productes. Aquest projecte se centra específicament en l’aplicació de la tecnologia de refrigeració magnètica al mercat nacional de refrigeració. Aquesta és una tecnologia que desenvolupen les pimes, però que finalment serà utilitzada pels fabricants mundials d’aparells electrodomèstics. El projecte té com a objectiu millorar la col·laboració entre pimes, fabricants mundials d’aparells, universitats i centres de recerca.

ILLUMINAT (classificació i reciclatge automatitzat de llums de residus, contribució pressupostària de la UE: mln 1.77, coordinador del projecte: C-Tech Innovation Limited, Chester, Regne Unit): El concepte de la proposta ILLUMINATE és desenvolupar sistemes automatitzats capaços de classificar de manera efectiva bombetes en diferents classes i eliminar objectes estrangers. Això és essencial per a un procés econòmicament viable. Es crearà una unitat de classificació automàtica i segellada. Es basarà en un sistema de sensors combinat amb una unitat de processament d’autoaprenentatge i serà capaç de reconèixer formes, materials de colors i / o pes. Per solucionar la situació actual en què hi ha poca o cap separació del mercuri que conté materials que no contenen mercuri a partir de les bombetes al final de la vida útil, el projecte ILLUMINATE desenvoluparà mètodes i processos per a dues àrees principals de la cadena de subministrament: la recollida dels fluxos de residus i classificació dels residus.

ManureEcoMine (Subministrament de fertilitzants de fertilitzants verds a partir de fems: demostració de sostenibilitat tecnològica, econòmica i ambiental, contribució pressupostària de la UE: mln 3.80, coordinador del projecte: Universiteit Gent, Gant, Bèlgica): els porcs i les vaques europees produeixen conjuntament prop de 10.000 milions de tones de fems per any, un recurs en gran part sense explotar de carboni i nutrients orgànics. ManureEcoMine proposa un enfocament integrat per al tractament i la reutilització de residus ramaders en zones sensibles i vulnerables als nitrats i més enllà, aplicant els principis ecoinnovatius de sostenibilitat, recuperació de recursos i eficiència energètica. Les tecnologies d’eficàcia provada en el camp del tractament d’aigües residuals es combinaran en diverses configuracions de processos per demostrar el seu potencial tecnològic i ambiental a escala pilot per a fems i porcs.

PILOT-ABP (Planta pilot per a indústries de subproductes animals respectuosos amb el medi ambient, contribució pressupostària de la UE: mln 1.79, coordinador del projecte: Institut Tecnològic del Calçat i Conexes, Elda, Espanya): Els subproductes animals (ABP) són materials d'origen animal que la gent no consumeixi i representi una part important del flux de residus biològics. Més de 20 milions de tones s’estrenen anualment de la UE a partir d’un escorxador, plantes que produeixen aliments per al consum humà, productes lactis i com a estoc caigut de les granges. A Europa, hi ha un requisit creixent per seleccionar solucions que demostrin la millor tècnica disponible per al tractament de residus ABP. El projecte PILOT-ABP té com a objectiu desenvolupar noves tecnologies ecoinnovatives associades al procés de subproductes animals, que permeten, d'una banda, una millora ambiental del procés, gràcies a un consum més eficient de l'energia utilitzada en el procés i una millor recuperació de matèries primeres, amb una disminució relacionada de la producció de residus i, d’altra banda, un augment del valor afegit dels productes obtinguts que condueix a una millor rendibilitat financera de les pimes.

PlasCarb (Transformació innovadora basada en plasma de residus alimentaris en carboni gràfic d'alt valor i hidrogen renovable, contribució pressupostària de la UE: mln 3.78, coordinadora del projecte: Centre for Process Innovation Limited, Redcar, Regne Unit): 140 milions de tones de residus alimentaris i vegetals produïts anualment a Europa. PlasCarb vol transformar-lo en una font sostenible de valor afegit econòmic significatiu, és a dir. carboni gràfic d'alt valor i hidrogen renovable. La immensa majoria de l’hidrogen i el carboni que s’utilitzen actualment a la indústria es deriven de fonts de petroli fòssil, la majoria dels quals s’importen a la UE de regions que sovint són políticament inestables o competitives. PlasCarb s'estendrà més enllà de les millors tècniques disponibles (MTD) actuals en la valorització de residus alimentaris de digestió anaeròbia (AD) per generar energia renovable.

Recycal (processament de tall tèrmic de deixalles d'alumini reciclat per aliatges d'alumini d'alt rendiment, contribució pressupostària de la UE: mln 2.40, coordinador del projecte: TWI Limited, Cambridge, Regne Unit): alumini secundari (residu post-consumidor) prèviament rebaixat a la qualitat baixa Els productes, o exportats, ara es podrien transformar en un material de baix cost i baix cost per a productes de forjat i peces de fosa d’alta qualitat mitjançant l’adopció de la tecnologia innovadora. Reciclar posarà de relleu la bretxa de la investigació a la industrialització mitjançant la participació d’una pime amb capacitat per a la investigació que dissenyarà i fabricarà un prototip de petita unitat de HSP a escala industrial i després farà recomanacions sobre el disseny d’un equipament millorat i els costos probables del procés. Altres socis de les pimes ajudaran amb la modelització econòmica a través d’un anàlisi del cicle de vida, que inclourà els costos del procés i l’estalvi energètic juntament amb l’impacte de la petjada de carboni.

REEcover (Recuperació d'elements de terres rares a partir de residus magnètics de la indústria de reciclatge de RAEE i desheres de la indústria del mineral de ferro, contribució pressupostària de la UE: mln 6.00, coordinadora del projecte: Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet NTNU, Trondheim, Noruega): l'objectiu de REEcover és millorar Subministrament europeu dels elements crítics de les terres rares i per enfortir les posicions de les pimes en la cadena de valor de producció i recuperació. Demostra i compara la viabilitat i el potencial d'aquestes rutes en dos tipus diferents de residus industrials dipositats: residus de la indústria del mineral de ferro i residus magnètics, que ambdós tenen potencial de convertir-se en matèria primera valuosa.

ReFraSort (Tecnologies innovadores de separació per al reciclatge d'alt grau de residus refractaris mitjançant tecnologies no destructives, contribució pressupostària de la UE: 1.75 mln €, coordinador del projecte: Vlaamse Instelling Voor Technologisch Onderzoek NV, Mol, Bèlgica): Els productes refractaris són un element vital en tots els nivells -processos de temperatura i representen un mercat global substancial. La reutilització de material refractari té un alt potencial per reduir la producció de residus i el consum de matèria primera primària. L’objectiu del projecte ReFraSort és garantir que la tecnologia desenvolupada s’adapti a les necessitats de la indústria refractària de producció i reciclatge, i que maximitzin el seu potencial de valorització, donant unes condicions límit clares com ara criteris de qualitat per a la separació, la viabilitat econòmica i l’impacte ambiental. definit. El potencial d’aplicació industrial es demostrarà mitjançant la producció i l’avaluació de material refractari amb un contingut significatiu de matèria primera secundària.

ResCoM (Resource Conservative Manufacturing: transformació de residus en recursos d'alt valor mitjançant sistemes de productes de bucle tancat, contribució pressupostària de la UE: mln 4.37, coordinador del projecte: Kungliga Tekniska Hoegskolan, Estocolm, Suècia): en un món amb pressions creixents sobre els recursos i el medi ambient , la UE no té més remei que anar a la transició cap a una economia circular eficaç en termes de recursos i, finalment, regeneradora. L'objectiu principal del projecte ResCoM és desenvolupar un marc innovador i una plataforma de programari de col·laboració per a la implementació industrial de sistemes de fabricació en bucle tancat. Les operacions pilot demostraran que la recopilació, la remanufacturació i l’actualització de productes descartats en nous productes de valor afegit seran rendibles, eficients en recursos i més sostenibles que els sistemes de fabricació lineal actuals. Per donar suport a les operacions pilot, el consorci ResCoM desenvoluparà una plataforma de programari que consisteix en un mòdul de gestió de cicle de vida de producte de bucle tancat, juntament amb un mòdul d'informació de materials.

ShredderSort (Recuperació selectiva de trituradores automotrius de metalls no fèrrics mitjançant espectroscòpia de tensor electromagnètica combinada i espectroscòpia de plasma induïda per làser, contribució pressupostària de la UE: MLN 3.38, coordinadora del projecte: Lenz Instruments SL, Cornellá de Llobregat, Espanya): cada any, més de 50 milions de vehicles arriben al final de la seva vida útil a tot el món. A la UE, la quantitat de residus generats per la indústria de l'automòbil va pujar a 10 milions de tones a 2010, i es preveu que augmenti 40% fins a 2015. Així, el reciclatge adequat d'aquests residus té implicacions importants des del punt de vista mediambiental. Al voltant de 8% del pes total de la trituradora d'automòbils es correspon amb metalls no ferrosos, que sovint és processat per la separació de mitjans pesants i per fer-ho a mà. Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar una nova tecnologia de classificació seca per a la trituradora d'automòbils no fèrrics. En primer lloc, la trituradora es separarà en diferents metalls, segons la seva conductivitat.

SIKELOR (reciclatge de pèrdues de silici, aportació pressupostària de la UE: mln 1.40, coordinador del projecte: Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf E, Dresden, Alemanya): La conversió directa d'energia solar a l'electricitat s'està expandint ràpidament per satisfer la demanda d'energies renovables. Les cèl·lules solars fotovoltaiques comercials més eficients es basen en el silici. Tot i que la reutilització de les matèries primeres és una preocupació greu de la indústria fotovoltaica, es perd fins a 50% del recurs valuós en serradures durant la obliació. En l'actualitat, la majoria de lingots de silici es tallen en galetes primes per LAS (serrat abrasiu solt) utilitzant purins de partícules abrasives de carbur de silici. Es preveu que el FAS substituirà la LAS gairebé completament per 2020 per oblidar-se de poli / mono-cristallí. La intenció del projecte proposat és reciclar la pèrdua FAS amb l'objectiu d’arribar a una solució sostenible.

Es pot obtenir informació addicional sobre aquests i altres projectes rellevants de tecnologia ambiental de la UE trobat aquí.

Sobre el finançament europeu en recerca i innovació

El 2014 la Unió Europea llançarà un nou programa de finançament de la investigació i la innovació de set anys anomenat Horitzó 2020. Des del 2007 la UE ja ha invertit prop de 50 milions d’euros en projectes de recerca i innovació per donar suport a la competitivitat econòmica d’Europa i estendre les fronteres del coneixement humà. El pressupost de recerca de la UE representa al voltant del 12% de la despesa pública total en investigació dels 28 estats membres de la UE i se centra principalment en àmbits com la salut, el medi ambient, el transport, l'alimentació i l'energia. També s’han creat aliances d’investigació amb les indústries farmacèutica, aeroespacial, automobilística i electrònica per fomentar la inversió del sector privat en suport al creixement futur i a la creació d’ocupació amb altes qualificacions. Horizon 2020 se centrarà encara més en convertir excel·lents idees en productes, processos i serveis comercialitzables.

Per obtenir la informació més recent sobre recerca i innovació europea, feu clic aquí.

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint

agricultura

Proposta de retirada de la prohibició de la carn de xai als Estats Units per a la indústria

publicat

on

El FUW es va reunir amb l'USDA el 2016 per parlar d'oportunitats d'exportació de xai. D’esquerra, l’especialista agrícola nord-americà Steve Knight, el conseller nord-americà per a afers agrícoles, Stan Phillips, el principal responsable de polítiques de la FUW, Dr.

La Unió de Pagesos de Gal·les ha acollit amb satisfacció la notícia que aviat s’aixecarà la prohibició de la importació de xai gal·lès als Estats Units. L'anunci el va fer el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, el dimecres 22 de setembre. 

La FUW ha discutit durant molt de temps la perspectiva d’aixecar la prohibició injustificada amb l’USDA en diverses reunions de l’última dècada. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales ha destacat que es calcula que el mercat potencial per a la IGP Welsh Lamb als EUA valdrà fins a 20 milions de lliures esterlines als cinc anys posteriors a l’eliminació de les restriccions a l’exportació.

anunci

En declaracions de la seva granja d’ovelles de Carmarthenshire, el vicepresident de FUW, Ian Rickman, va dir: “Ara més que mai hem d’explorar altres mercats d’exportació alhora que protegim els nostres mercats establerts a Europa. El mercat dels Estats Units és un dels quals desitgem desenvolupar relacions molt més sòlides i la notícia que aquesta prohibició aviat es pugui aixecar és una notícia molt benvinguda per a la nostra indústria ovina ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències