Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Mecanisme única resolució és pedra angular de la unió bancària diu CESSAMENT

COMPARTIR:

publicat

on

ComPress_colorsC +El Comitè Econòmic i Social Europeu espera amb interès l'establiment del Mecanisme de resolució individual (SRM) que considera com una fita en l'establiment de la unió bancària. Això farà que la recuperació banc i regles consistents en tota la UE resolució.

El CESSAMENT considera que la unió bancària com la mesura més important per tornar la confiança d'empreses i el públic, i com una manera de tornar a Europa el creixement. També ajudaria a reduir la fragmentació del mercat interior que segueix afectant els negocis a tot Europa.

El Comitè va dir que el maneig de la supervisió i la resolució bancària en el mateix nivell d'autoritat era el moviment en la direcció correcta. El primer serà gestionat pel Mecanisme de Supervisió Única i aquest últim, pel Mecanisme de resolució única. El requisit previ per a un SRM eficaç és la seva capacitat per mobilitzar-se ràpidament, va dir el CESE.

Pel que fa al Fons únic de resolució del banc, l'objectiu del qual és garantir l'estabilitat financera i l'eficàcia de la resolució bancària, el CESE va destacar la necessitat d'establir claredat sobre la base legal del fons. "Cal aclarir la base jurídica del fons el més aviat possible i tots els reptes que comporta la creació del fons, com ara el risc de perill moral, s'han d'abordar amb antelació", va dir. Daniel Mareels (Grup d'Empresaris, Bèlgica).

Segons el Comitè és essencial per al fons de resolució que ha suficients recursos financers per tal que sigui eficient i eficaç. Els membres de la Junta de resolució ha de ser independent i el control democràtic de la seva decisió assegurat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències