Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ocupació: el monitor vacant europeu posa de manifest les oportunitats en treballs de TIC per a treballadors joves

COMPARTIR:

publicat

on

Women_in_ICTbrunetteL'ocupació continua creixent en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), amb un augment de 2% del nombre d'empleats entre 2011 i 2012 als estats membres de la UE de 26 (Irlanda i Croàcia estan excloses per raons metodològiques). L’últim número de l’European Vacancy Monitor (EVM) destaca la importància d’aquest sector com a font d’ocupació, fins i tot per als treballadors més joves. Al mateix temps, l'informe adverteix que la disminució del nombre d'estudiants de tercer cicle en l'àmbit de les TIC suposarà una probabilitat de falta de personal en el sector.

El EVM també confirma un estancament del nombre total de places vacants en el primer trimestre de 2013, així com una caiguda de 2% en contractacions a la UE 27 entre els primers trimestres de 2012 i 2013. La contractació disminueix a la majoria de grups de professionals, inclosos els professionals.

Contra aquesta tendència, els desenvolupadors i analistes de programari i aplicacions continuen sent una de les principals ocupacions en un rànquing de les principals ocupacions de 25 amb el major creixement dels empleats, després de professors de primària i primària i serveis empresarials i administradors.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Aquest informe reforça el nostre compromís de donar suport a l'economia digital i la millora de les competències digitals. Com ha subratllat l'últim Consell Europeu, són necessàries noves inversions en infraestructures digitals i en educació i formació per cobrir futures vacants ".

El EVM destaca que en molts països les ocupacions de les TIC són una font important d’ocupació per als joves. A Letònia, Malta, Estònia, Bulgària, Eslovàquia, Xipre, Romania, Polònia i Àustria, més d’un de cada tres empleats de les TIC es troben entre els anys 15 i 29. Això és molt més gran en comparació amb una proporció de 18% a la UE en tots els treballadors amb estudis superiors.

Tanmateix, el nombre d’estudiants que han seguit cursos d’informàtica ha disminuït i la seva participació en el nombre total d’estudiants d’educació superior ha baixat de 5 a 4% entre 2004 i 2011 segons Eurostat. Per tant, calen accions per animar a més joves a seguir estudis rellevants i, sobretot, més dones, ja que menys d’un de cada cinc treballadors de les TIC eren dones a 2012 a EU27.

Per fer front a aquesta preocupació, la Comissió està liderant el programa Gran Coalició per a Digital Ocupació, una associació multidisciplinar de tota la UE que ajuda a afrontar un dèficit en el nombre de ciutadans europeus amb habilitats professionals de les TIC i explotar el potencial de creació d'ocupació de les TIC (vegeu IP / 13 / 182)

anunci

Fons

La importància del sector de les TIC per a la creació d'ocupació a Europa es va posar de manifest a la Comissió Paquet d'ocupació d'abril 2012 (Vegeu IP / 12 / 380 i MEMO / 12 / 252), que incloïa un Document de treball del personal de la Comissió sobre l'explotació del potencial laboral de les tecnologies de la informació i la comunicació.

A 2012, hi havia 4.3 milions de treballadors en ocupacions de les TIC a la UE, amb França, Alemanya i el Regne Unit al voltant de la meitat del total.

L'European Vacancy Monitor és un butlletí trimestral publicat per la Comissió Europea, Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió. Aquesta publicació forma part de la iniciativa emblemàtica Europa 2020 'Una agenda per a noves habilitats i llocs de treball' i, juntament amb el butlletí europeu de mobilitat laboral i l'Informe europeu de vacants i contractació, serveix per donar una vigilància actualitzada sobre l'evolució del mercat laboral a Europa.

Més informació

Notícia sobre el lloc web de la DG Ocupació.

Web de László Andor

Seguiu László Andor a Twitter

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Subscriviu-vos al European Vacancy Monitor i altres publicacions relacionades amb controlar el mercat laboral a la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències