Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ocupació: el monitor vacant europeu posa de manifest les oportunitats en treballs de TIC per a treballadors joves

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Women_in_ICTbrunetteL'ocupació continua creixent en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), amb un augment de 2% del nombre d'empleats entre 2011 i 2012 als estats membres de la UE de 26 (Irlanda i Croàcia estan excloses per raons metodològiques). L’últim número de l’European Vacancy Monitor (EVM) destaca la importància d’aquest sector com a font d’ocupació, fins i tot per als treballadors més joves. Al mateix temps, l'informe adverteix que la disminució del nombre d'estudiants de tercer cicle en l'àmbit de les TIC suposarà una probabilitat de falta de personal en el sector.

El EVM també confirma un estancament del nombre total de places vacants en el primer trimestre de 2013, així com una caiguda de 2% en contractacions a la UE 27 entre els primers trimestres de 2012 i 2013. La contractació disminueix a la majoria de grups de professionals, inclosos els professionals.

Contra aquesta tendència, els desenvolupadors i analistes de programari i aplicacions continuen sent una de les principals ocupacions en un rànquing de les principals ocupacions de 25 amb el major creixement dels empleats, després de professors de primària i primària i serveis empresarials i administradors.

anunci

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Aquest informe reforça el nostre compromís de donar suport a l'economia digital i la millora de les competències digitals. Com ha subratllat l'últim Consell Europeu, són necessàries noves inversions en infraestructures digitals i en educació i formació per cobrir futures vacants ".

El EVM destaca que en molts països les ocupacions de les TIC són una font important d’ocupació per als joves. A Letònia, Malta, Estònia, Bulgària, Eslovàquia, Xipre, Romania, Polònia i Àustria, més d’un de cada tres empleats de les TIC es troben entre els anys 15 i 29. Això és molt més gran en comparació amb una proporció de 18% a la UE en tots els treballadors amb estudis superiors.

Tanmateix, el nombre d’estudiants que han seguit cursos d’informàtica ha disminuït i la seva participació en el nombre total d’estudiants d’educació superior ha baixat de 5 a 4% entre 2004 i 2011 segons Eurostat. Per tant, calen accions per animar a més joves a seguir estudis rellevants i, sobretot, més dones, ja que menys d’un de cada cinc treballadors de les TIC eren dones a 2012 a EU27.

anunci

Per fer front a aquesta preocupació, la Comissió està liderant el programa Gran Coalició per a Digital Ocupació, una associació multidisciplinar de tota la UE que ajuda a afrontar un dèficit en el nombre de ciutadans europeus amb habilitats professionals de les TIC i explotar el potencial de creació d'ocupació de les TIC (vegeu IP / 13 / 182)

Fons

La importància del sector de les TIC per a la creació d'ocupació a Europa es va posar de manifest a la Comissió Paquet d'ocupació d'abril 2012 (Vegeu IP / 12 / 380 MEMO / 12 / 252), que incloïa un Document de treball del personal de la Comissió sobre l'explotació del potencial laboral de les tecnologies de la informació i la comunicació.

A 2012, hi havia 4.3 milions de treballadors en ocupacions de les TIC a la UE, amb França, Alemanya i el Regne Unit al voltant de la meitat del total.

L'European Vacancy Monitor és un butlletí trimestral publicat per la Comissió Europea, Direcció General d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió. Aquesta publicació forma part de la iniciativa emblemàtica Europa 2020 'Una agenda per a noves habilitats i llocs de treball' i, juntament amb el butlletí europeu de mobilitat laboral i l'Informe europeu de vacants i contractació, serveix per donar una vigilància actualitzada sobre l'evolució del mercat laboral a Europa.

Més informació

Notícia sobre el lloc web de la DG Ocupació.

Web de László Andor

Seguiu László Andor a Twitter

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Subscriviu-vos al European Vacancy Monitor i altres publicacions relacionades amb controlar el mercat laboral a la UE.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències