Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

S'ha explicat la governança econòmica de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

10635506329401268106Les lliçons apreses de la recent crisi econòmica, financera i del deute sobirà han conduït a reformes successives de les normes de la UE, introduint, entre altres coses, nous sistemes de vigilància de les polítiques pressupostàries i econòmiques i un nou calendari pressupostari.

Les noves normes (introduïdes a través del paquet Six, el paquet Two i el Tractat d’estabilitat, coordinació i governança) es basen en el semestre europeu, el calendari polític de la UE. Aquest sistema integrat garanteix que hi hagi normes més clares, una millor coordinació de les polítiques nacionals durant tot l'any, un seguiment regular i sancions més ràpides per incomplir les normes. Això ajuda els estats membres a complir els seus compromisos pressupostaris i de reforma alhora que fa que la Unió Econòmica i Monetària en general sigui més robusta.

Les següents són les característiques essencials del nou sistema.

anunci

COORDINACIÓ llarg de l'any: el semestre europeu

Abans de la crisi, la planificació de la política pressupostària i econòmica a la UE es va dur a terme a través de diferents processos. No hi havia vista integral dels esforços realitzats a nivell nacional, i no hi ha oportunitat perquè els estats membres per discutir una estratègia col·lectiva per a l'economia de la UE.

La coordinació i l'orientació

anunci

El semestre europeu, introduït el 2010, assegura que els estats membres debaten els seus plans pressupostaris i econòmics amb els seus socis de la UE en moments específics de l'any. Això els permet comentar els plans dels altres i permet a la Comissió donar orientacions polítiques amb temps, abans que es prenguin decisions a nivell nacional. La Comissió també controla si els estats membres estan treballant per aconseguir els objectius d’ocupació, educació, innovació, clima i reducció de la pobresa a l’estratègia de creixement a llarg termini de la UE, Europa 2020.

Un calendari clar

El cicle comença el novembre de cada any amb l'Enquesta anual de creixement de la Comissió (prioritats econòmiques generals per a la UE), que proporciona als estats membres orientacions polítiques per a l'any següent.

Les recomanacions específiques per països publicades als estats membres de la primavera ofereixen assessorament personalitzat sobre reformes estructurals més profundes, que sovint triguen més d'un any a completar-se.

monitoratge del pressupost de la zona euro s'intensifica cap al final de l'any, amb els estats membres que presentin projectes de plans pressupostaris, que són avaluats per la Comissió i discutides pels ministres de Finances de la zona euro. La Comissió també revisa la posició fiscal a la zona euro en el seu conjunt.

La Comissió supervisa l'aplicació de les prioritats i reformes vàries vegades l'any, amb un enfocament a la zona euro i els estats membres amb problemes fiscals o financers.

 • Novembre: L'Estudi Prospectiu Anual (AGS) estableix les prioritats econòmiques generals de la Unió Europea per a l'any següent. El Mecanisme d'Informe Alerta (AMR) pantalles dels Estats membres per als desequilibris econòmics. La Comissió publica els seus dictàmens sobre els projectes de plans pressupostaris (per a tots els països de la zona euro) i els Programes d'associació econòmica (per als països de la zona euro amb dèficits pressupostaris excessius). Els plans pressupostaris també són discutides pels ministres de Finances de la zona euro.
 • Desembre: els estats membres de la zona euro adopten els pressupostos anuals finals tenint en compte els consells de la Comissió i les opinions dels ministres de finances.
 • Febrer / Març: El Parlament Europeu i els ministres de la UE pertinents (per ocupació, l'economia i les finances, i la competitivitat) reunió al Consell de discutir l'AGS. La Comissió publica les seves previsions econòmiques d'hivern. El Consell Europeu adopta les prioritats econòmiques de la UE, sobre la base de l'AGS. És en aquesta època que la Comissió publica una revisió en profunditat dels estats membres amb desequilibris potencials (aquells identificats en el AMR).
 • Abril: els Estats membres presenten els seus programes d'estabilitat / convergència (plans pressupostaris a mitjà termini) i en els seus programes nacionals de reforma (plans econòmics), que ha d'estar d'acord amb totes les recomanacions prèvies de la UE. Aquests es reben fins al 15 abril per països de l'eurozona, i per al final d'abril per la UE. Eurostat publica les dades de deute i dèficit verificades respecte l'any anterior, el que és important comprovar si els Estats membres estan complint amb els seus objectius fiscals.
 • Maig: La Comissió proposa recomanacions específiques per països (RSE), un assessorament a mida de les polítiques als estats membres a partir de les prioritats identificades a l'AGS i la informació dels plans rebuts a l'abril. Al maig, la Comissió també publica el seu pronòstic econòmic de primavera.
 • Juny / Juliol: El Consell Europeu dóna suport als RSC, i la reunió de ministres de la UE en el Consell es discuteixen. Els ministres de Finances de la UE en última instància, els adopten al juliol.
 • Octubre: els estats membres de la zona euro presenten a la Comissió els projectes de plans pressupostaris per a l'any següent (abans del 15 d'octubre). Si un pla està fora de línia amb els objectius a mig termini d’un estat membre, la Comissió pot demanar que es redacti.

 

PRESSUPOST més responsable

El Pacte d'Estabilitat i Creixement es va establir al mateix temps que la moneda única per tal de garantir unes finances públiques sanes. No obstant això, la forma en què s'aplicava abans de la crisi no va impedir l'aparició de greus desequilibris fiscals en alguns estats membres.

Ha estat reformada mitjançant el paquet de sis (que va entrar en vigor al desembre de 2011) i el paquet de dues (que va entrar en vigor al maig de 2013), i reforçat pel Tractat d'Estabilitat, Coordinació i Governança (que va entrar en vigor al gener de 2013 a seus països signants 25).

normes millors

 1. dèficit global i els límits de deute: Límits de 3% del PIB per al dèficit i 60% del PIB per al deute s'estableixen en el Pacte d'Estabilitat i Creixement i recollits en el Tractat. Ells segueixen sent vàlides.
 2. Un major èmfasi en el deute: Les noves regles fan que l'existent 60% del límit del deute PIB operativa. Això significa que els estats membres poden ser col·locats en el procediment de dèficit excessiu si tenen ràtios de deute superiors 60% del PIB que no estan sent prou reduïda (on l'excés sobre 60% no s'ensorra per almenys 5% anual de mitjana durant tres anys).
 3. Un nou benchmark de despeses: en virtut de les noves normes, la despesa pública no ha d'augmentar més ràpid que el creixement potencial del PIB a mitjà termini, tret que es correspongui amb ingressos adequats.
 4. La importància de la posició pressupostària subjacent: el Pacte d'Estabilitat i Creixement se centra més en la millora de les finances públiques en termes estructurals (tenint en compte els efectes d'una recessió econòmica o mesures puntuals del dèficit). Els estats membres van establir els seus propis objectius pressupostaris a mitjà termini, actualitzats almenys cada tres anys, amb l'objectiu de millorar el seu saldo estructural en un 0.5% del PIB per any. Això proporciona un marge de seguretat contra l'incompliment del límit de dèficit 3%, amb els estats membres, especialment aquells amb deutes de més del 60% del PIB, insta a fer més en bons moments econòmics i menys en moments econòmics.
 5. Un pacte fiscal per als estats membres 25: En el marc del Tractat d'Estabilitat, Coordinació i Governança (TECG), a partir de gener 2014 objectius pressupostaris a mitjà termini han de ser respectats en la llei i ha d'haver un límit de 0.5% del PIB en els dèficits estructurals (arribant a 1% si la relació deute-PIB està molt per sota 60%). Això es coneix com el Pacte Fiscal. El tractat també diu que els mecanismes de correcció automàtica han de ser activats en cas d'infracció del límit de dèficit estructural (o l'ajust necessari per aconseguir-ho), el que requeriria els Estats membres a establir en la legislació nacional com i quan es corregeixi la infracció en el transcurs de pressupostos futurs.
 6. Flexibilitat durant una crisi: centrant-se en la posició pressupostària subjacent a mitjà termini, el Pacte d'Estabilitat i Creixement pot ser flexible durant una crisi. Si el creixement es deteriora inesperadament, els estats membres amb dèficits pressupostaris superiors al 3% del PIB podrien rebre un temps extra per corregir-los, sempre que hagin realitzat l'esforç estructural necessari. Aquest va ser el cas de 2012 per a Espanya, Portugal i Grècia, i en 2013 per a França, Països Baixos, Polònia i Eslovènia.

Una millor aplicació de les normes

 1. Millor prevenció: els Estats membres són jutjats sobre si compleixen els seus objectius a mitjà termini. Els progressos es valoren cada mes d'abril quan els estats membres presenten els seus Programes d'Estabilitat i Convergència (plans pressupostaris de tres anys, el primer per països de la zona euro, aquest últim per a la UE). Aquests són publicats i examinats per la Comissió i el Consell, com a màxim, tres mesos. El Consell pot adoptar una opinió o convidar els estats membres a fer ajustos als plans.
 2. Alerta primerenca: si hi ha una "desviació significativa" de l'objectiu a mig termini o del camí d'ajust cap a aquest, la Comissió adreça un advertiment a l'estat membre, que haurà de ser aprovat pel Consell i que es podrà fer públic. A continuació, es controla la situació durant tot l'any i, si no es corregeix, la Comissió pot proposar un dipòsit d'interès del 0.2% del PIB (només a la zona euro), que ha d'aprovar el Consell. Això es pot retornar a l'estat membre si es corregeix la desviació.
 3. Procediment de dèficit excessiu (PDE): Si els Estats membres incompleixin qualsevol dels criteris de dèficit o de deute, que es col·loquen en un procediment de dèficit excessiu, en la qual estan subjectes a la supervisió addicional (en general cada tres o sis mesos) i s'establirà un termini per a la correcció del seu dèficit. La Comissió verifica el compliment durant tot l'any, sobre la base de les previsions econòmiques regulars i les dades de deute i dèficit d'Eurostat.
 4. sancions més ràpides: Per països membres de la zona euro en el procediment de dèficit excessiu, sancions financeres entren en joc anterior i poden intensificar-gradualment. Si no es redueix el dèficit pot resultar en multes de 0.2% del PIB .. Les multes poden elevar-se fins a un màxim de 0.5% si es detecta el frau estadístic i sancions pot incloure una suspensió dels fons de cohesió (fins i tot per als països que no són de la zona euro). De forma paral·lela, els Estats membres que van signar el 25 TECG poden ser multats 0.1% del PIB per no integrar adequadament el pacte fiscal en la legislació nacional.
 5. Nou sistema de votació: Les decisions en la majoria de les sancions en el marc del procediment de dèficit excessiu es prenen per votació per majoria qualificada inversa (RQMV), el que significa que les multes es consideraran aprovats pel Consell llevat que una majoria qualificada dels estats membres de les trasbalsa. Això no era possible abans que el paquet de sis va entrar en vigor. A més, els Estats membres 25 que han signat el Tractat d'Estabilitat, Coordinació i Governança s'han posat d'acord per replicar el mecanisme de votació per majoria qualificada inversa encara més d'hora en el procés, per exemple, l'hora de decidir si voleu afegir un estat membre en el procediment de dèficit excessiu.

VIGILÀNCIA-UP va intervenir LA ZONA EURO

La crisi ha demostrat que les dificultats en un estat membre de la zona euro poden tenir importants efectes de contagi en els països veïns. Per tant, es garanteix una vigilància addicional que contingui problemes abans que es tornin sistèmics.

El paquet Two, que va entrar en vigor el 30 de maig de 2013, va introduir un nou cicle de control per a la zona euro, amb la presentació dels projectes de plans pressupostaris dels estats membres cada octubre (excepte els que formen part dels programes d’ajust macroeconòmic). A continuació, la Comissió emet un dictamen sobre ells

Això també permet un seguiment més profund de països de l'eurozona amb dèficit excessiu, i per a la vigilància estricta dels condemnats a més serioses dificultats.

 • Estats membres en el procediment de dèficit excessiu han de presentar informes sobre la marxa reulgar sobre la forma en què s'estan corregint els seus dèficits. Ara, la Comissió pot demanar més informació o recomanar una acció més lluny dels que estan en risc de perdre els seus terminis de dèficit. estats membres de l'eurozona amb dèficit excessius també han de presentar programes d'associació econòmica, que contenen els plans de reformes fiscals estructurals detallats (per exemple, en els sistemes de pensions, fiscals o de la salut pública) que corregeixin els seus dèficits de manera duradora.
 • Els estats membres amb dificultats financeres o amb programes d’assistència preventiva del mecanisme europeu d’estabilitat estan sotmesos a una "vigilància reforçada", la qual cosa significa que estan sotmesos a missions de revisió periòdiques per part de la Comissió i han de proporcionar dades addicionals sobre els seus sectors financers.
 • Programes d'assistència financera: es pot demanar als estats membres les dificultats dels quals puguin tenir "efectes adversos significatius" sobre la resta de l'eurozona que preparin programes complets d'ajust macroeconòmic. Aquesta decisió la pren el Consell, que es pronuncia per majoria qualificada a proposta de la Comissió. Aquests programes estan subjectes a missions de revisió trimestrals i a condicions estrictes a canvi de qualsevol ajuda financera.
 • supervisió posterior al programa: Els estats membres s'han de sotmetre a supervisió posterior al programa, sempre que 75% de tota ajuda financera disposat segueix pendent.

Vigilància avançades A desequilibris macroeconòmics

Basant-se en l'experiència de la crisi, les reformes Sis Paquet van introduir un sistema de monitorització de les polítiques econòmiques, afegint a la posició normal de detecció sota el semestre europeu. Això es diu el procediment de desequilibri macroeconòmic, i conté una sèrie de passos seqüencials:

 • Millor prevenció: tots els estats membres continuen presentant programes nacionals de reforma - ara es fa cada any a l'abril. Aquestes són publicades per la Comissió i examinades per assegurar-se que les reformes previstes s'ajusten a les prioritats de creixement i ocupació de la UE, inclosa l'estratègia Europa 2020 per al creixement a llarg termini.
 • L'alerta primerenca: Els estats membres són examinats per detectar possibles desequilibris en contra d'un quadre d'indicadors 11, així com indicadors auxiliars i altres dades, per mesurar l'evolució econòmica en el temps. Cada mes de novembre, la Comissió publica els resultats en l'informe sobre el mecanisme d'alerta (veure MEMO / 12 / 912). L'informe identifica els estats membres que requereixen una anàlisi més detallada (un examen a fons), però no extreu cap conclusió.
 • Els exàmens a fons: La Comissió porta a terme una revisió en profunditat dels Estats membres esmentats a l'AMR que estan exposats als riscos de desequilibris. L'examen a fons es publica a la primavera i confirma o nega l'existència de desequilibris, i si són excessius o no. Es demana als estats membres a adoptar les conclusions de l'examen en profunditat en compte en els seus plans de reforma per a l'any següent. Qualsevol seguiment està integrat en el consell de la Comissió dóna a cada estat membre en les recomanacions específiques per a cada país a finals de maig.
 • Els desequilibris excessius Procediment: Si la Comissió arriba a la conclusió que hi ha desequilibris excessius en un estat membre, podrà recomanar al Consell que l'Estat es doti d'un pla d'acció correctiva, incloent terminis per a noves mesures. Aquesta recomanació és adoptada pel Consell. La Comissió i el Consell supervisen l'estat membre durant tot l'any per comprovar si les polítiques del pla d'acció correctiva s'estan aplicant.
 • Multes per als estats membres de la zona euro: les multes s'apliquen només com a últim recurs i s'apliquen per la manca d'actuació reiterada (no per la correcció dels propis desequilibris). Per exemple, si la Comissió conclou reiteradament que el pla d’acció correctiva d’un estat membre de la zona euro no és satisfactori, pot proposar que el Consell apliqui una multa del 0.1% del PIB a l’any. Les sancions també es poden imposar i augmentar si els estats membres no prenen mesures basades en el pla (començant per un dipòsit amb interès del 0.1% del PIB, que es pot convertir en una multa si hi ha reiterats incompliments) Les sancions s'aproven tret que la majoria qualificada dels estats membres les anul·li.

Un pla per al futur

Les reformes realitzades durant els últims tres anys no tenen precedents, però la crisi ha demostrat la importància de la interdependència de les nostres economies des de la fundació de la Unió Econòmica i Monetària. Hi ha una necessitat particular perquè els països de la zona euro treballin més a prop per prendre decisions normatives que tinguin en compte l'interès més ampli dels seus membres membres de la zona euro.

Les idees de futur de la Comissió Europea s’exposen al pla sobre una unió econòmica i monetària profunda i genuïna, publicat el 28 de novembre de 2012 (vegeu IP / 12 / 1272). El Blueprint explica com construir sobre l'arquitectura que tenim, pas a pas, en els propers mesos i anys.

La Comissió ja ha desenvolupat les seves idees sobre un marc per a la coordinació ex ante de les principals reformes estructurals i en un instrument de convergència i competitivitat per encoratjar i donar suport als estats membres que estan implementant reformes difícils (veure IP / 13 / 248). Aquestes propostes es desenvoluparan després de les deliberacions en el Consell Europeu.

Més informació

Al Semestre Europeu.

En el procediment de dèficit excessiu (incloent els EDP en curs per país).

Sobre el procediment de desequilibris macroeconòmics (incloses les ressenyes en profunditat per països).

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
 • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
 • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint

agricultura

Proposta de retirada de la prohibició de la carn de xai als Estats Units per a la indústria

publicat

on

El FUW es va reunir amb l'USDA el 2016 per parlar d'oportunitats d'exportació de xai. D’esquerra, l’especialista agrícola nord-americà Steve Knight, el conseller nord-americà per a afers agrícoles, Stan Phillips, el principal responsable de polítiques de la FUW, Dr.

La Unió de Pagesos de Gal·les ha acollit amb satisfacció la notícia que aviat s’aixecarà la prohibició de la importació de xai gal·lès als Estats Units. L'anunci el va fer el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, el dimecres 22 de setembre. 

La FUW ha discutit durant molt de temps la perspectiva d’aixecar la prohibició injustificada amb l’USDA en diverses reunions de l’última dècada. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales ha destacat que es calcula que el mercat potencial per a la IGP Welsh Lamb als EUA valdrà fins a 20 milions de lliures esterlines als cinc anys posteriors a l’eliminació de les restriccions a l’exportació.

anunci

En declaracions de la seva granja d’ovelles de Carmarthenshire, el vicepresident de FUW, Ian Rickman, va dir: “Ara més que mai hem d’explorar altres mercats d’exportació alhora que protegim els nostres mercats establerts a Europa. El mercat dels Estats Units és un dels quals desitgem desenvolupar relacions molt més sòlides i la notícia que aquesta prohibició aviat es pugui aixecar és una notícia molt benvinguda per a la nostra indústria ovina ".

anunci
Seguir llegint

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències