Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Cap a un sistema d’IVA eficient: 7è fòrum fiscal de Brussel·les

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

article-2310591-0F08C25400000578-314_634x420El dilluns 18 de novembre, el 7è Fòrum Fiscal de Brussel·les reunirà 250 participants de 37 països per debatre sobre el sistema de l'IVA de la UE i sobre com millorar-ne l'eficiència. Entre els temes a tractar hi ha la lluita contra el frau en l’IVA, la millora del compliment de l’IVA i el paper de l’IVA en la consolidació fiscal. El comissari Šemeta acollirà el Fòrum i pronunciarà l'adreça d'obertura. Entre els altres ponents d’alt nivell hi ha el secretari d’Estat belga John Crombez, el secretari d’Estat portuguès Paulo Nuncio i l’eurodiputada Sharon Bowles. Aquest esdeveniment anual és una oportunitat important per als responsables polítics, els grups d'interès i els experts per reunir-se, intercanviar opinions i debatre solucions sobre qüestions clau en el camp de la fiscalitat de la UE.

El comissari tributari Algirdas Šemeta va dir: "L'impost sobre el valor afegit (IVA) el paguen els ciutadans, el cobren les empreses i suposa més del 20% dels ingressos nacionals. Per tant, té un impacte significatiu en tots els ciutadans de la UE i en el pressupost de tots els estats membres. La nostra reforma del sistema d’IVA de la UE ja està en marxa, però encara ens queda molt per recórrer perquè l’IVA sigui a prova de fraus, eficaç i favorable a les empreses. El Fòrum Fiscal de Brussel·les és l’oportunitat perfecta per reunir experiència, experiència i idees. per alimentar la reforma contínua ".

La primera sessió del Fòrum se centrarà en la manera de lluitar millor contra el frau de l'IVA. El frau en l’IVA no només comporta pèrdues considerables d’ingressos, sinó que també crea distorsions de la competència i càrregues fiscals addicionals per als contribuents honestos. Aquest any s’ha adoptat una nova legislació important per evitar el frau del carrusel. No obstant això, es demanarà als participants que considerin altres mesures que puguin reduir encara més aquest problema. Es programen debats sobre formes innovadores de millorar la lluita contra el frau, com ara accions conjuntes entre empreses i administracions tributàries, tant a nivell nacional com transfronterer.

anunci

La segona sessió examinarà com millorar el disseny de l'IVA pot contribuir a la consolidació fiscal. L’IVA representa el 20% de tots els impostos recaptats a la UE i, per tant, juga un paper important en la qualitat dels ingressos dels estats membres. La millora de l’eficiència de l’IVA podria ajudar els estats membres a satisfer millor les seves necessitats fiscals sense la necessitat de noves pujades d’impostos. Els debats inclouran una mirada a l’exemple concret de Portugal i també es plantejarà la qüestió de l’eficàcia dels tipus reduïts d’IVA.

La tercera sessió del Fòrum se centrarà en facilitar el compliment i reduir les càrregues de les empreses. La millora del sistema de l’IVA pot reduir substancialment la càrrega administrativa per a les empreses, tal com es va assenyalar en la recent Comunicació de la Comissió sobre l’adequació reguladora (IP / 13 / 891). Les iniciatives positives recents han estat les noves normes de facturació, que van entrar en vigor el gener del 2013, i la proposta d’una declaració estàndard de l’IVA (IP / 13 / 988). Un sistema d'IVA més senzill és més senzill de complir i, per tant, pot tenir un impacte positiu també en els rebuts de l'IVA, ja que més contribuents paguen el que deuen.

Context

anunci

El Fòrum Tributari de Brussel·les és una conferència anual que reuneix a responsables polítics, experts, parts interessades i públic en general de tot el món per debatre qüestions fiscals d’interès polític i general particular. Es tria un tema diferent cada any, generalment sobre la base dels reptes polítics i pràctics més urgents en matèria fiscal.

El Fòrum tindrà lloc al Centre de Conferència Albert Borschette a Brussel·les de 10 a 17h.

enllaços d'interès

La transmissió web de la conferència estarà disponible el 18 de novembre des de aquest enllaç web.

També es pot trobar més informació sobre el fòrum i el programa a aquest enllaç web.

Pàgina d'inici del Comissari de la Unió Tributària i de la Unió Duanera, Comissionat d'Auditoria i Antifrau Algirdas Šemeta.

La vigilància pressupostària de la UE es posa en marxa.

Seguiu el comissari Algirdas Šemeta Twitter.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències