Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Callanan: "L'acord sobre el pressupost de set anys de la UE demostra que es poden reduir els costos i augmentar el valor dels contribuents"

COMPARTIR:

publicat

on

Mentre els eurodiputats es preparen per votar definitivament l’aprovació del pressupost de la UE 2014-2020, el líder del grup de conservadors i reformistes europeus Martin Callanan (A la foto) ha dit que l'acord demostra que, malgrat la gran postura dels eurodiputats en els darrers nou mesos, és possible reduir la despesa a la UE tot ajustant les prioritats per afegir valor.

En declaracions al debat aquest matí abans de la votació, Callanan ha dit que les demandes del Parlament per a augments pressupostaris importants, impostos de la UE i la fi de les bonificacions han estat rebutjades. Tot i que es crearà un grup per examinar els anomenats "recursos propis" de la UE, Callanan va recordar als eurodiputats que els governs nacionals mantenen el control sobre aquesta qüestió per unanimitat, de manera que "no perdria molt el son" sobre la seva creació.

Callanan també va dir que la ECR generalment dóna suport a molts dels programes de despesa que s’adopten avui que continuaran donant suport als nous membres de la UE, ajudaran a construir infraestructures més fortes al mercat únic i finançaran àrees com la investigació transfronterera.

Ell va dir:

"Bé, aquí som nou mesos. Es va gastar una gran quantitat d'aire calent. S'han fet moltes amenaces que no s'han materialitzat mai. I en el fons encara tenim l'acord del MFF que els nostres governs nacionals van negociar al febrer.

"El meu grup sempre ha dit que el proper pressupost de set anys hauria d'assolir dos principis clau: en primer lloc, reduir-lo i, en segon lloc, reprioritzar-lo fora de capçaleres que no afegeixin valor econòmic en una economia global del segle XXI. Aquest CFP és, al nostre parer, un petit pas en la direcció correcta.

"No va arribar tan lluny com esperaríem. No obstant això, demostra que es poden reduir els costos de la UE i augmentar el valor per als contribuents.

anunci

"La votació d'avui marca la culminació d'un llarg procés que es va iniciar fa uns quants anys quan aquest parlament va començar a redactar l'informe de la comissió SURE. Aquella comissió va proposar un augment del pressupost del cinc per cent. Volia nous recursos propis i impostos sobre qualsevol cosa, des de volar fins a les vendes a CO2 I va demanar l'abolició de les bonificacions nacionals plenament justificades. Per sort, gairebé res d'això s'ha materialitzat.

"Només a l'àrea de Recursos Propis, el parlament ha aconseguit una concessió menor que veurà com es produeixen una broma d'anomenats savis independents de les tres institucions que somien tota una sèrie de noves formes de gastar més diners dels contribuents en els seus projectes de mascotes de la UE Tanmateix, segur que no perdré molt el son d’aquest grup. El tractat té clar que els recursos propis continuen sota el poder del Consell sota unanimitat i crec que, en el nostre cor, tots sabem que no passarà Com que els nous recursos propis canviarien fonamentalment la relació entre la UE i els governs nacionals, en lloc de ser servidors, es convertiria en el seu amo, obligant-los a recaptar ingressos per gastar en qualsevol nou pla que vulgui imaginar aquesta Cambra. Els recursos propis són les mateixes persones que sempre demanen "Més Europa" com la resposta a tots els nostres mals. Com si tirar diners al problema ho solucionés d'alguna manera. En canvi, de la mateixa manera que necessitem una Europa millor, també necessiten una despesa millor i més efectiva.

"Per això, generalment, acollim amb satisfacció el resultat de les negociacions sobre les diferents normatives de despesa. Molts d'aquests programes ajudaran a promoure la investigació transfronterera, a tapar els forats de la infraestructura del mercat únic i a donar suport als nous membres de la Unió. Tanmateix, aquests programes són plurianuals per la seva naturalesa i es basen en la certesa. La postura que hem vist de molts en aquest parlament des del febrer, però sobretot des de l’estiu, farà que sigui difícil que molts funcionin correctament. 1 de gener.

"Estic d'acord amb aquest parlament en una àrea important, però. La gestió pressupostària de la Comissió Europea ha estat espantosa. No podem ni hem d'acabar en una situació en què tornem regularment als governs nacionals tal com Oliver Twist demana constantment més . I quan es produeixen despeses excessives, s’ha d’estalviar des d’altres llocs per compensar. És hora que la UE aprengui a viure dins de les nostres possibilitats. Un resultat satisfactori en aquestes negociacions no empeny la nostra demanda de reforma pressupostària general.

"En general, senyor president, aquest acord representa un compromís just entre el nord, el sud, l'est i l'oest; entre els contribuents nets i els destinataris nets. Nou mesos després i estem votant un acord que és fonamentalment el mateix que al febrer. Aquest parlament s’ha posicionat i s’estructura durant aquest procés poc edificant, però en realitat podem tenir clar que el sentit comú del Consell ha prevalgut. Per a nosaltres serveix d’il·lustració de que és possible fer que la UE faci menys i ho faci millor ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències