Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Un bilió d’euros per invertir en el futur d’Europa: el marc pressupostari de la UE 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Euros2Avui (19 de novembre) el Parlament Europeu ha votat a favor del Marc Financer Multianual (MFP) de la UE per als anys 2014 a 2020. El consentiment del PE obre el camí per a l’aprovació definitiva pel Consell en les properes setmanes. S'han acabat dos anys i mig d'intenses negociacions, des que la Comissió va presentar les seves propostes el 29 de juny de 2011.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, ha donat la benvinguda a la votació d'avui: "Aquest és un gran dia per a Europa. El Parlament Europeu ha donat la benedicció final al pressupost europeu del 2014 al 2020, posant així fi amb èxit a les llargues negociacions. Ara, el Consell pot La Unió Europea invertirà gairebé un bilió d’euros en creixement i ocupació entre 1 i 2014. El pressupost de la UE és de dimensions modestes en comparació amb la riquesa nacional. Però el pressupost d’un any representa més diners (en els preus actuals) que el tot el pla Marshall a la seva època. El nostre pressupost modern i orientat al futur pot marcar una gran diferència en la vida de les persones. Ajudarà a enfortir i mantenir la recuperació en curs a tota la Unió Europea. Hi ha finançament perquè puguem sortir del crisi, suport financer per a aquells que es troben per sota del llindar de pobresa o que busquen feina, oportunitats d’inversió per a petites empreses i assistència per a comunitats locals, agricultors, investigadors i estudiants. és un acord que ajuda totes les famílies de tota Europa. Europa forma part de la solució ".

Mireu el vídeo missatge del president Barroso.

anunci

El comissari Janusz Lewandowski, responsable del pressupost i de la programació financera, va afirmar: "Per fi ho hem aconseguit; amb la votació d'avui al Parlament Europeu podem proporcionar previsibilitat de finançament a uns 20 milions de petites i mitjanes empreses europees, milions de les persones més pobres de al món, prop de 100,000 ciutats i regions, així com milers de laboratoris i universitats: Europa ha donat els vostres beneficis: tindreu fons europeus per invertir en creixement econòmic, investigació, educació, ajuda als joves aturats i ajuda humanitària per al proper set anys. No se m’acut un missatge millor que Europa podria enviar als seus ciutadans uns mesos abans de les properes eleccions europees: Europa funciona, Europa funciona!"

El marc financer plurianual de la UE 2014-2020 permet a la Unió Europea invertir fins a 960 milions d’euros en compromisos (1.00% RNB de la UE) i 908.4 mil milions d’euros en pagaments (0.95% de RNB de la UE). Els instruments per a circumstàncies imprevistes (com la reserva d’ajuda d’emergència, el Fons europeu de globalització, el Fons de solidaritat i l’instrument de flexibilitat) i el Fons europeu de desenvolupament es troben fora dels sostres del CFP. Si estan totalment activats, representen 36.8 milions d'euros addicionals (o el 0.04% del RNB de la UE). El marc pressupostari de la UE 2014-2020 defineix les prioritats de despesa orientades al creixement sostenible, l’ocupació i la competitivitat en línia amb l’estratègia de creixement de la UE Europa 2020. Per exemple, en comparació amb el marc actual, s’incrementa la partida 1A (Competitivitat per al creixement i l’ocupació). de 91.5 milions d’euros (= 9.2% del pressupost) a 125.6 milions d’euros (13.1% del pressupost)1.

12 aspectes destacats

anunci

El futur pressupost és un pressupost modern per a la Unió Europea al segle XXI. A continuació, es mostren 21 aspectes destacats que il·lustren diverses innovacions importants i mostren el clar valor afegit europeu del pressupost.

 • Les persones que busquen feina poden comptar amb el suport del futur pressupost de la UE, que aporta una contribució significativa a la creació d’ocupació a través del Fons Social Europeu (FSE) i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Per a això, es disposarà d'almenys 70 milions d'euros (és a dir, uns 10 milions d'euros a l'any) en virtut del FSE, que complementen l'acció nacional en aquest camp. La nova Iniciativa d’Ocupació Juvenil vinculada al FSE i amb un valor mínim de 6 milions d’euros donarà suport a la implementació de la Garantia Juvenil durant els anys 2014-2015. En general, la política de cohesió reformada posarà a disposició fins a 366.8 milions d’euros2 invertir a les regions, ciutats i economia d’Europa. Serà el principal instrument d’inversió de la UE per assolir els objectius d’Europa 2020: crear creixement i ocupació, fer front al canvi climàtic i a la dependència energètica i reduir la pobresa i l’exclusió social. Això s’ajudarà mitjançant l’orientació del Fons Europeu de Desenvolupament Regional cap a prioritats clau com el suport a les petites i mitjanes empreses, on l’objectiu és duplicar el suport de 70 milions a 140 milions d’euros durant els set anys. Hi haurà una orientació més forta als resultats i una nova reserva de rendiment en tots els fons estructurals i d’inversió europeus que incentivi bons projectes. Finalment, l'eficiència en la política de cohesió, el desenvolupament rural i el fons per a la pesca també es relacionarà amb la governança econòmica per afavorir el compliment dels estats membres de les recomanacions de la UE en el marc del semestre europeu.
 • Més joves que mai poden planificar la seva estada a l’estranger amb el suport del nou programa Erasmus + de la Unió Europea. Amb l'objectiu d'augmentar les competències i l'ocupabilitat, el programa tindrà un pressupost de gairebé 15 milions d'euros3, que és més d’un 40% superior als nivells actuals en termes reals. Més de 4 milions de persones rebran ajuda per estudiar, formar-se, treballar o fer-se voluntaris a l’estranger, inclosos 2 milions d’estudiants d’educació superior, 650,000 estudiants de formació professional i aprenents, a més de més de 500,000 que realitzaran intercanvis de joves o voluntaris a l’estranger. Fins a 200,000 estudiants que planifiquen un màster complet a l’estranger, per al qual poques vegades hi ha subvencions o préstecs nacionals, es beneficiaran d’un nou pla de garantia de préstecs gestionat pel Fons Europeu d’Inversions. També rebran finançament 600 associacions esportives, inclosos esdeveniments europeus sense ànim de lucre. Dos terços del pressupost es destina a oportunitats d’aprenentatge a l’estranger per a persones, dins de la UE i més enllà; la resta donarà suport a les associacions entre institucions educatives, organitzacions juvenils, empreses, autoritats locals i regionals i ONG, així com reformes per modernitzar l'educació i la formació i promoure la innovació, l'emprenedoria i l'ocupabilitat.
 • La cultura europea, el cinema, la televisió, la música, la literatura, les arts escèniques, el patrimoni i les àrees relacionades es beneficiaran d’un augment del suport en virtut del nou programa Europa creativa de la UE. Amb un pressupost de gairebé 1.5 milions d’euros4 durant els propers set anys (en termes reals un 9% més que els nivells actuals), el programa proporcionarà un impuls als sectors culturals i creatius, que són una font important d’ocupació i creixement. Les capitals europees de la cultura, el segell europeu del patrimoni, les jornades europees del patrimoni i els cinc premis europeus (Premi UE de patrimoni cultural / Premis Europa Nostra, Premi europeu d’arquitectura contemporània, Premi europeu de literatura, Premis europeus de frontera i Premi MEDIA) també rebrà suport d’Europa Creativa.
 • La investigació i la innovació finançades per la UE faran més per millorar la qualitat de vida dels europeus i millorar la competitivitat mundial de la UE. El nou programa de recerca i innovació Horizon 2020 està equipat amb un pressupost de gairebé 80 milions d’euros5 - al voltant d’un 30% més que en el marc actual en termes reals. Horitzó 2020 és clarament un element central de l’impuls de la UE per crear nou creixement i ocupació a Europa. Els investigadors i les empreses de tota Europa poden comptar amb un suport de la UE fortament augmentat i simplificat. Proporcionarà un impuls a la investigació de primer nivell a Europa, inclòs el Consell Europeu de Recerca, reforçarà el lideratge industrial en innovació, inclosa la inversió en tecnologies clau, un major accés al capital i suport a les pimes i ajudarà a abordar els principals reptes socials com el canvi climàtic. , desenvolupant un transport i una mobilitat sostenibles, fent que les energies renovables siguin més assequibles, assegurin la seguretat alimentària o facin front al repte d’una població envellida. Molt important, també ajudarà a salvar la bretxa entre la investigació i el mercat, per exemple, ajudant les empreses innovadores a desenvolupar els seus avenços tecnològics en productes viables amb potencial comercial real. La cooperació internacional serà una prioritat important d’Horitzó 2020. Sota Horitzó 2020, les accions Marie Skłodowska-Curie rebran més de 6 milions d’euros el 2014-20206 - Un 30% més que els nivells actuals. Això permetrà que la UE doni suport a més de 65,000 investigadors. L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) rebrà 2.7 milions d’euros el 2014-20207 millorar els vincles entre educació superior, investigació i empreses i donar suport a les empreses emprenedores i la formació especialitzada de postgrau.
 • Les petites i mitjanes empreses són l’eix vertebrador de l’economia europea, que representa aproximadament el 99% de totes les empreses europees i proporciona dos de cada tres llocs de treball del sector privat. Gràcies al nou programa COSME, poden esperar 2.3 milions d’euros8 en suport per fomentar la seva competitivitat i impulsar el creixement i l'ocupació a Europa. COSME és el primer programa de la UE dirigit a les pimes i facilitarà l’accés als mercats dins i fora de la UE i oferirà un accés més fàcil al finançament mitjançant garanties de préstecs i capital de risc.
 • El creixement i l'ocupació a Europa depenen fonamentalment de la inversió en infraestructures. Els ciutadans i les empreses es veuen obstaculitzats massa sovint perquè les xarxes d'infraestructures de tot Europa, ja sigui en transports, energia o TIC, són incompletes, ineficients o simplement no existeixen. Amb 33.3 milions d’euros (26.3 milions d’euros per al transport9, 5.9 milions d’euros per energia, 1.1 milions d’euros per al digital)10, el nou mecanisme Connecting Europe (CEF) serà l'instrument clau per a la inversió estratègica en infraestructures a nivell europeu. Ajudarà a construir les carreteres, ferrocarrils, xarxes elèctriques i gasoductes, i la infraestructura i serveis per al mercat únic digital, aportant el suport financer crucial necessari per tancar els enllaços que falten a les xarxes d'infraestructures europees que d'una altra manera no es construirien. Les millors interconnexions milloraran les oportunitats de negoci i la seguretat energètica i facilitaran la feina i els viatges. Beneficia tant els ciutadans com les empreses de tots els estats membres. En l’àmbit del transport, el mecanisme Connecting Europe ajudarà a realitzar la nova i esperada política d’infraestructures de transport, on nou corredors principals formaran la columna vertebral del transport al mercat únic europeu i revolucionaran les connexions est-oest. En el camp de la infraestructura energètica, el Fons per connectar Europa és essencial per assolir els principals objectius de la política energètica, energia assequible per a tots els consumidors, seguretat del subministrament i sostenibilitat. El CEF, juntament amb les solucions per a la concessió accelerada de permisos i els incentius regulatoris introduïts per la nova regulació de les directrius TEN-E, ara milloraran radicalment el clima d’inversió d’aquests projectes. El CEF és també el primer programa d’inversions a nivell de la UE en xarxes de banda ampla i infraestructures de serveis digitals per ajudar a fer realitat el mercat únic digital.
 • L’escassetat de diners públics augmenta la necessitat de desbloquejar altres fonts de finançament i, per tant, genera un efecte de palanquejament per al pressupost de la UE en comparació amb el finançament directe. Aquest és precisament el propòsit dels instruments financers, com ara préstecs, garanties, renda variable i altres instruments de participació del risc, que es poden utilitzar de manera més àmplia en el pressupost 2014-2020. S’implementaran en cooperació amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), el Fons Europeu d’Inversions (FEI) i els bancs promocionals nacionals. L’objectiu d’aquests instruments és fer front a fallades específiques del mercat en àrees com el finançament per a pimes, projectes de recerca i desenvolupament, eficiència energètica i infraestructures clau. Per exemple, la nova iniciativa de la PIME de la Comissió donarà suport als préstecs bancaris a les pimes dels estats membres especialment afectats per la crisi financera mitjançant garanties parcials de préstecs i instruments de titulització. Un altre instrument innovador, la iniciativa Project Bond, proporciona un canal de finançament alternatiu no bancari per a projectes d’infraestructura clau com ara línies ferroviàries, autopistes i xarxes de transmissió d’energia. D’aquesta manera, obre aquests projectes a inversors institucionals, com ara fons de pensions i companyies d’assegurances, que busquen fluxos de caixa estables a llarg termini, alhora que desenvolupa una alternativa als préstecs bancaris tradicionals com a font de finançament. Els instruments financers s’utilitzaran en programes com COSME (finançament per a pimes), Horizon 2020 (Recerca i Innovació), Erasmus + (pel seu esquema de garantia de préstecs (vegeu el punt 2) i el mecanisme Connecting Europe (infraestructura).
 • El pressupost de la UE per al període 2014-2020 marca un gran pas endavant en la transformació d’Europa en una economia neta i competitiva amb baixes emissions de carboni. Almenys el 20% de tot el pressupost es destinarà a projectes i polítiques relacionats amb el clima. El compromís del 20% triplica la quota actual del 6-8% i podria generar fins a 180 milions d’euros en finançament climàtic en totes les àrees de despesa principals, inclosos els fons estructurals, la investigació, l’agricultura, la política marítima i la pesca i el desenvolupament.
 • La política agrícola comuna (PAC) reformada és una forta resposta de la UE als grans reptes actuals, com ara la seguretat alimentària, el canvi climàtic i el creixement sostenible i la creació d’ocupació a les zones rurals. També respon millor a les expectatives de la gent: els pagaments directes seran més justos i ecològics. Els agricultors també gaudiran d’una posició més forta dins de la cadena de producció d’aliments i la nova PAC serà més específica, eficient i més transparent. Admet una agricultura orientada al mercat (per exemple, sense més subvencions a l'exportació, que es van eliminar gradualment els darrers anys). Els productes agrícoles van representar un percentatge elevat del 7% en les exportacions de la UE el 2011 amb un valor superior als 100 milions d'euros, més que els automòbils o els productes farmacèutics. Per tant, la PAC és un motor important per a l’ocupació i el creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu. Durant 50 anys, la política agrícola comuna ha estat una política genuïnament europea d’importància estratègica. Com que és una veritable política comunitària, més del 70% del finançament agrícola a Europa avui prové de la UE i ja no de les arques nacionals o regionals. La seva participació en el MFF 2014-2020 serà la següent: 312.7 milions d'euros o el 29% per a despeses i ajudes directes relacionades amb el mercat (pilar 1); i 95.6 milions d’euros o 9% per al desenvolupament rural (pilar 2).11 Encara el 1984, la PAC global representava al voltant del 70% del pressupost total de la UE.
 • Les normes de finançament seran molt més senzilles i, per tant, més fàcils d’entendre per als beneficiaris i seran menys propenses a errors. En total s’estan introduint al voltant de 120 mesures de simplificació. Per exemple: en la política de cohesió, el desenvolupament rural i el fons de pesca es simplificaran les inversions de la UE mitjançant regles comunes per a tots aquests fons estructurals i d'inversió europeus, així com normes comptables més senzilles, demandes d'informes més específiques i un major ús de la tecnologia digital ("e- cohesió ”). A COSME s’aplicarà un enfocament de “burocràcia zero” i es promourà la presentació electrònica i l’informe electrònic. Horitzó 2020 proporciona una simplificació important mitjançant un conjunt únic de regles per a tots els fons de recerca i innovació previstos prèviament a través de diferents programes.
 • Una Europa oberta i més segura és crucial per als nostres ciutadans. El futur pressupost ajudarà a garantir que les activitats de la UE que estimulin el creixement econòmic, cultural i social es puguin desenvolupar en un entorn estable, lícit i segur. Ajudarà a la gent a sentir-se a gust quan viu, viatja, estudia o fa negocis en altres estats membres. El futur pressupost donarà suport a la cooperació en matèria de dret civil i penal, permetrà a les persones exercir millor els seus drets com a ciutadans de la UE i promoure la igualtat. També proporcionarà finançament per abordar qüestions transfrontereres, com ara asil, migracions, control de fronteres i visats, i la lluita contra la delinqüència i el terrorisme. La capacitat de la UE de respondre amb rapidesa i eficàcia a les migracions o a la crisi relacionada amb la seguretat es reforçarà mitjançant un mecanisme de resposta d'emergència. Les quantitats previstes per a ciutadans, asil, migració, salut, consumidors i seguretat en l’anomenada partida 3 augmentaran un 26.5% en comparació amb el període anterior.
 • Com a actor global responsable, la UE continuarà el seu compromís amb la resta del món. Les relacions amb el nostre veïnat immediat, est i sud, i amb els nostres socis estratègics seguiran sent una prioritat. A mesura que creix la interdependència mundial, cal promoure la nostra seguretat i prosperitat més enllà de les nostres fronteres. És per això que l’objectiu general de l’acció exterior en virtut del nou marc financer plurianual (CFP) serà garantir que la UE continuï sent un soci influent i eficaç que promogui la democràcia, la pau, la solidaritat, l’estabilitat, la reducció de la pobresa i la prosperitat, tant en el nostre entorn immediat Veïnatge de la UE i arreu del món. Segueix plenament compromès a assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. El finançament de la UE se centrarà encara més en ajudar els més pobres del món concentrant el suport en menys països (com l’Àfrica subsahariana) i en menys sectors (com el creixement sostenible i inclusiu i el bon govern). A més, la UE mantindrà els seus esforços en prevenció de crisis per preservar la pau i enfortir la seguretat internacional. Els nostres instruments d’assistència externa també reforçaran el compromís de la UE amb tercers països en qüestions que preocupen mundialment, com ara el canvi climàtic, la protecció del medi ambient i les inestabilitats regionals, i permetran que la UE respongui de forma ràpida i eficaç als desastres naturals i causats per l’home al voltant món.

Més informació

Llegiu el MEMO / 13/1004 amb preguntes freqüents, taules i gràfics sobre el MFF 2014-2020

Visiteu el lloc web sobre el marc financer plurianual 2014-2020

i la programes individuals de finançament de la UE

Conegueu més informació sobre xifres per programa en preus actuals i 2011

Obteniu més informació sobre les assignacions nacionals en virtut del Política Agrícola Comuna

Política de cohesió

Llegiu MEMO / 13/1006 amb text complet del missatge de vídeo del president Barroso

Llegiu el MEMO / 13/79 sobre el MFF

Marc financer plurianual (CFP)

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
 • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
 • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint

agricultura

Proposta de retirada de la prohibició de la carn de xai als Estats Units per a la indústria

publicat

on

El FUW es va reunir amb l'USDA el 2016 per parlar d'oportunitats d'exportació de xai. D’esquerra, l’especialista agrícola nord-americà Steve Knight, el conseller nord-americà per a afers agrícoles, Stan Phillips, el principal responsable de polítiques de la FUW, Dr.

La Unió de Pagesos de Gal·les ha acollit amb satisfacció la notícia que aviat s’aixecarà la prohibició de la importació de xai gal·lès als Estats Units. L'anunci el va fer el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, el dimecres 22 de setembre. 

La FUW ha discutit durant molt de temps la perspectiva d’aixecar la prohibició injustificada amb l’USDA en diverses reunions de l’última dècada. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales ha destacat que es calcula que el mercat potencial per a la IGP Welsh Lamb als EUA valdrà fins a 20 milions de lliures esterlines als cinc anys posteriors a l’eliminació de les restriccions a l’exportació.

anunci

En declaracions de la seva granja d’ovelles de Carmarthenshire, el vicepresident de FUW, Ian Rickman, va dir: “Ara més que mai hem d’explorar altres mercats d’exportació alhora que protegim els nostres mercats establerts a Europa. El mercat dels Estats Units és un dels quals desitgem desenvolupar relacions molt més sòlides i la notícia que aquesta prohibició aviat es pugui aixecar és una notícia molt benvinguda per a la nostra indústria ovina ".

anunci
Seguir llegint

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències