Connecteu-vos amb nosaltres

Duana

El pla de trànsit del 2020 de Kazakhstan ajuda a connectar Europa i Àsia

COMPARTIR:

publicat

on

ruta de la SedaRecentment, el govern de Kazakhstan va adoptar un pla de desenvolupament d’infraestructures que abasta des d’ara fins al 2020. Va ser desenvolupat en part pel Banc Mundial i acordat prèviament per totes les agències i associacions estatals i locals afectades. De fet, és el primer pla a gran escala del país per al desenvolupament d’infraestructures de transport i la seva integració al sistema de transport mundial.

Mentre presentava el document, el ministre de Transport i Comunicacions Askar Zhitmagaliyev va assenyalar que el projecte augmentarà el trànsit en dues ocasions, integrarà Kazakhstan al sistema de transport internacional i desenvoluparà infraestructures locals situades fora dels centres de la ciutat.

A finals de 2012, Kazakhstan ocupava el lloc 86 en l’índex de rendiment logístic del Banc Mundial. No obstant això, s’espera que les mesures integrals previstes per millorar la qualitat del transport, així com l’eliminació de barreres físiques i no físiques, proporcionin al Kazakhstan l’oportunitat d’arribar al lloc 40 en aquesta classificació.

El programa busca desenvolupar tots els modes de transport de 2020. Trenta mil quilòmetres de carreteres, 8,202 quilòmetres de ferrocarril i totes les estacions de ferrocarril de 302 seran renovades. El programa inclou diverses altres mesures dirigides al desenvolupament de les infraestructures de transport.

Juntament amb la reparació i la construcció de carreteres, el programa se centra fortament en el desenvolupament de la infraestructura de serveis de carretera i del trànsit de passatgers. Per 2020, està previst construir centres de serveis de carretera 260. A més, es construiran nou estacions d’autobús, terminals 45, estacions de servei 155 i estacions de taxis de viatgers 1,048 a les zones provincials del país.

anunci

El document també augmenta el nombre de rutes d'autobús. Avui, el servei regular d'autobusos cobreix 75 percentatge de pobles rurals amb una població de persones superiors a 100. Mentrestant, per 2020 està previst obrir rutes addicionals 300, que cobriran completament tots els pobles.

A més, es faran canvis en el sector ferroviari. Les línies Zhezkazgan - Beineu i Arkalyk - Shubarkol estan en construcció. A més, la línia entre l'estació de Zhetygen i l'estació de Kazybek, que ignora Almaty, es construirà entre 2015-2017 a través d'una associació públic-privada centrada en la descàrrega de càrrega al centre de trànsit.

En general, s'espera que el 2020 el 81% dels ferrocarrils estatals es considerin "bons" i el 19% com a "satisfactoris". A més, a la llum de l'escassetat de flota de material rodant, actualitzarà més de 650 motors de ferrocarril, més de 20 camions i 000 turismes.

També es reconstruiran els aeroports de la nació, inclosos 11 dels 18 aeroports existents. Les reparacions se centraran en pistes i terminals. A més, el 2020 s’obriran 75 noves rutes aèries internacionals.

El programa inclou el desenvolupament ulterior de la infraestructura de transport d’aigua. En particular, s'està duent a terme un projecte per ampliar la capacitat del port marítim d'Aktau afegint tres terminals de càrrega seca. Com a resultat, la capacitat de traspàs del port augmentarà des de 16.8 milions de tones per any fins a 20.5 milions de tones.

"Kazakhstan, amb la seva ubicació a la cruïlla de diversos passadissos de transport internacionals, compleix tots els requisits previs per convertir-se en un important centre logístic que connecti Europa i Àsia", va dir el primer ministre Serik Akhmetov en una reunió del gabinet. Va destacar que el president presta especial atenció al desenvolupament del potencial de trànsit, a la implementació de grans projectes d'infraestructures i a la integració de la regió als corredors de transport internacional.

Kazakhstan Temir Zholy (KTZ), la companyia ferroviària nacional, amb tota la seva gamma d’actius i competències, es convertirà en el principal operador logístic multimodal darrere del pla. La companyia també operarà el port marítim d’Aktau, SEZ Khorgos - East Gates, els aeroports i la xarxa de terminals nacionals del país.

La integració dels actius de transport en una estructura única, segons Zhumagaliev, proporcionarà el nivell necessari de coordinació i gestió, formarà serveis multimodals integrats i introduirà una finestra. Això crearà condicions favorables per a les capacitats de trànsit i exportacions de Kazakhstan. L'adquisició d'infraestructures portuàries i terminals de Dubai World a Kazakhstan donarà un impuls addicional al desenvolupament del sistema de transport i logística del país. Kazakhstan està negociant amb Swissport International i Lufthansa Consulting sobre qüestions relatives als aeroports del país.

El president de KTZ Askar Mamin va informar sobre el desenvolupament del sistema de transport i logística. Segons ell, per millorar la competitivitat i augmentar la capacitat de trànsit, la companyia està implementant una estratègia empresarial per promocionar els seus serveis i millorar la seva qualitat i eficiència. Avui dia, les rutes de trens de mercaderies 14 s'executen entre Àsia i Europa. Com a resultat, els terminis de lliurament de la superfície procedents dels centres de consolidació a la Xina es reduiran fins a un X% menys que els de les rutes marítimes tradicionals.

La capacitat de transitar les mercaderies a través de Kazakhstan requereix una infraestructura de transport i logística completament desenvolupada i la seva integració en el sistema internacional. Per fer-ho, el país està implementant projectes d'inversió per al desenvolupament i la modernització de les infraestructures i el sector del transport i la logística. A 2014, es posaran en marxa les noves línies de Zhezkazgan Beineu i Arkalyk Shubarkol. Això simplificarà la configuració dels corredors de transport internacional a l'est, a l’oest, al nord i al sud i reduirà la ruta Dostyk - Aktau per quilòmetres 750.

La primera empresa marítima de càrrega seca del país s’establirà a finals d’any. Les empreses privades modernitzaran completament l’aeroport del país al llarg de dos anys i construiran una xarxa totalment limitada de centres logístics de classe A i B.

També es construeix fora del país una xarxa de complexos de transport i logística, que inclou instal·lacions per a la consolidació i distribució de fluxos de trànsit i centres per a la promoció de les exportacions de Kazakhstan.

El projecte clau de l’Espai Econòmic Comú és la creació d’una empresa integrada de transport i logística. L'administració ferroviària de Kazakhstan, Rússia i Bielorússia proporcionarà serveis integrats basats en els principis de la "finestra única", que són tecnologia simplificada, estàndards de qualitat i política de preus. Més endavant es desenvoluparan paràmetres tecnològics per als corredors d’infraestructures que alimenten la terminal principal.

La ubicació del Kazakhstan també permet al país accedir a la ruta transcàspia. Actualment, Kazakhstan no disposa de flota pròpia de càrrega seca i les mercaderies s’exporten des d’Aldan a través de vaixells estrangers. És per això que KTZ busca adquirir la seva pròpia flota de càrrega seca el 2020, la companyia  Els vaixells 20 compensaran més de  El 50% de tot el trànsit marítim procedent d’Aktau. La implementació del principi de "flota pròpia de càrrega pròpia i port pròpia" afavorirà un transport de mercaderies transcàspic efectiu.

Abans d’acabar l’any, es desenvoluparà un estudi de viabilitat per a la construcció de centres de transport i logística a Kazakhstan. S'espera que el complex de transports i logística impulsi el creixement econòmic. L’efecte global del valor afegit brut de les millores del sistema de transport i logística ascendeix a $ X mil milions; l’efecte mitjà sobre el creixement del PIB serà al voltant del 15 percentatge, segons va dir el cap de la companyia nacional KTZ.

Com a resum de la discussió, el primer ministre va destacar la importància i l’abast del programa: 5 bilió de tenge (32.4 mil milions de dòlars EUA)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències