Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Grup BEI: Fort reacció a la crisi

COMPARTIR:

publicat

on

imatgesCom a part integral de la resposta de la Unió Europea a la crisi, el Grup BEI va augmentar significativament el seu suport financer el 2013 per promoure el creixement i l'ocupació a Europa.

El grup, format pel Banc Europeu d’Inversions i el Fons Europeu d’Inversions, va proporcionar un fort suport anticíclic a l’economia, amb un finançament per valor de 75.1 milions d’euros, un 37% més que el 2012. Dins de la UE, l’import assolit 67.1 milions d’euros (un increment del 42%). Cal destacar l’accés significativament millorat al finançament de les petites i mitjanes empreses (pimes) assegurat pel Grup BEI. Les pimes són l’eix vertebrador de l’economia europea. Werner Hoyer, president del Grup BEI (a la foto) va dir: “El nostre suport a les pimes es va convertir en la nostra contribució política més gran, que va ascendir a 21.9 milions d’euros. Això és un màxim històric! "

El Banc Europeu d’Inversions va signar préstecs per valor de 18.5 milions d’euros per a pimes i empreses de capital mitjà, mentre que el Fons Europeu d’Inversions va comprometre 3.4 milions d’euros. Això va permetre al grup, juntament amb socis d'inversió privada, mobilitzar més de 50 milions d'euros per donar suport a les pimes. En total, un total de 230,000 empreses van rebre suport directe o indirecte a través de l’activitat del Grup BEI. Aquestes empreses donen feina a 2.8 milions de persones a tot Europa.

A més, el Grup BEI es va centrar clarament en la investigació i la innovació, proporcionant 17.2 milions d’euros en suport financer per augmentar la competitivitat de l’economia europea. El banc és l'accionista majoritari del FEI i, per tal d'ampliar el paper del fons, el Consell del BEI va decidir el desembre de 2013 reforçar el fons mitjançant una ampliació de capital i un mandat més ampli. El president Hoyer va dir: "El FEI és un instrument molt potent per solucionar les mancances del mercat mitjançant l'ús de recursos propis, garanties i préstecs per superar les limitacions de finançament existents per a les empreses".

Com a banc de la UE, el BEI va continuar posant un gran èmfasi en altres prioritats clau de la UE, signant préstecs per valor de 19 milions d'euros a nivell mundial per a l'acció climàtica i 15.9 milions d'euros per a infraestructures estratègiques. El banc també va llançar nous instruments a mida com el mecanisme de finançament del comerç, el fons de garantia de les pimes i els bons del projecte.

El juliol de 2013, el BEI va llançar un programa dedicat a l'ocupació juvenil "Habilitats i ocupació: invertir per a joves" per complementar la lluita europea contra l'atur juvenil. El programa tenia un volum inicial de préstecs de 6 milions d’euros. El president Hoyer va comentar: "Estic molt orgullós que s'hagi superat significativament el compromís inicial del programa. En només sis mesos, el BEI ha prestat préstecs per valor de 9.1 milions d’euros per fer front a l’atur juvenil. Aquest és un gran èxit! "

El BEI també va continuar exercint el seu paper internacional malgrat la crisi a Europa. El 2013, el Banc va proporcionar 7.7 milions d’euros a projectes fora de la Unió Europea. A través de les seves activitats de finançament, el Banc va continuar afegint valor com a mitjà important per canalitzar la inversió internacional cap a la UE, ja que gairebé la meitat dels seus bons es van col·locar a inversors fora de la Unió. El 2013, el banc va assolir un dels seus programes de finançament més grans de la història (72 milions d’euros), mantenint amb diferència el programa més gran de qualsevol institució de finançament supranacional.

anunci

La fortalesa financera del banc es reflecteix en la seva adequació de capital, que va millorar del 23.1% al 28.7% el 2013, després d’una ampliació de capital decidida pels accionistes del banc, els 28 estats membres de la UE, el 2012. La qualitat dels actius de El banc es va mantenir fort, amb préstecs deteriorats de prop del 0.2% de la cartera, mentre que la liquiditat per valor de 66 milions d’euros es manté a nivells prudents. El total d’actius a finals de 2013 es va situar en 512 milions d’euros, mentre que els fons propis van augmentar fins a gairebé 58 milions d’euros.

De cara al futur, el Grup BEI continuarà amb el seu suport anticíclic al creixement i l’ocupació a Europa. Aquesta tasca és prioritària, atesa la durada i la profunditat de la crisi, que té efectes negatius sobre el creixement a llarg termini d'Europa. El president Hoyer va dir: "La inversió es manté per sota dels nivells anteriors a la crisi gairebé a tot Europa i està obstaculitzant el potencial de creixement dels estats membres. A més, estem endarrerits en termes de competitivitat mundial perquè els països fora de la UE inverteixen a un nivell molt més alt en tecnologia i innovació que la UE i la majoria dels seus estats membres ".

Per tant, Europa ha de prendre mesures addicionals. “Hem d’invertir més. En particular, hem d’invertir significativament més en recerca i desenvolupament, innovació i infraestructures basades en el segle XXI per augmentar la nostra competitivitat. Avui encara ho podem fer des d’una posició de força. Però si no enfrontem els reptes, tindrem un moment molt difícil, atesa la competència mundial ", va dir el president, i va afegir que el Grup BEI continuarà fent una contribució substancial per abordar els reptes actuals a Europa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències