Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

La Comissió adopta noves normes per augmentar la transparència sobre els perfils de risc i remuneració dels banquers

COMPARTIR:

publicat

on

banquerLa Comissió Europea ha adoptat avui (4 de març) Normes tècniques de regulació (RTS) sobre criteris per identificar categories de personal les activitats professionals de les quals tenen un impacte important en el perfil de risc d'una institució (els anomenats "presos de riscos materials").

Aquestes normes identifiquen els que prenen riscos en bancs i empreses d’inversió. Això importa perquè els que prenen riscos són les persones que han de complir les normes de la UE sobre remuneració variable (incloses les bonificacions). Aquestes normes complementen els requisits del Directiva de requisits de capital (CRD IV) que va entrar en vigor el 17 de juliol de 2013 (vegeu MEMO / 13 / 690) i que van enfortir les regles sobre la relació entre el component variable (o bonificació) de la remuneració total i el component fix (o salari). Per al rendiment a partir de l’1 de gener de 2014, el component variable no excedirà del 100% del component fix de la remuneració total dels assumidors de riscos materials. En determinades condicions, els accionistes poden augmentar aquesta ràtio màxima fins al 200%.

Aquests RTS van ser desenvolupats per Autoritat Bancària Europea (EBA) i ara han estat aprovats per la Comissió Europea. El seu aval reforça les normes harmonitzades aplicables a la remuneració del personal dels bancs i empreses d’inversió de la Unió Europea (UE). Van establir una metodologia per identificar els que prenen riscos materials que sigui coherent a tota la UE i que es basi en una combinació de criteris qualitatius i quantitatius i que hauran d’aplicar totes les institucions subjectes al CRD IV. Es tracta de fer realitat les normes sobre remuneració.

El comissari del Mercat i Serveis Interns, Michel Barnier, va dir: "Alguns bancs estan fent tot el possible per eludir les normes de remuneració. L'adopció d'aquestes normes tècniques és un pas important cap a garantir que les normes de requisits de capital en matèria de remuneració s'apliquin de manera coherent a tota la UE. proporcionar claredat sobre a qui s’apliquen realment les noves normes de la UE sobre les bonificacions, que és clau per evitar l’elusió. A més, l’Autoritat Bancària Europea té el mandat de garantir pràctiques de supervisió coherents de les normes de remuneració entre les autoritats competents. La Comissió estarà vigilant per garantir que s’apliquen completament les noves regles ".

Elements clau de les normes tècniques adoptades

Com a principi general, s'ha d'identificar el personal que té un impacte significatiu en el perfil de risc de la institució si compleix un o més dels criteris establerts a les normes tècniques. Això inclou:

  1. Un conjunt de 15 criteris qualitatius estàndard relacionats amb el paper i el poder de decisió dels membres del personal (per exemple, són membres de l’òrgan de gestió de la institució, un alt directiu o tenen l’autoritat de comprometre’s significativament amb les exposicions al risc de crèdit de la institució, etc.)
  2. Criteris quantitatius estàndard relacionats amb el nivell de remuneració total del personal afectat en termes absoluts o relatius. En aquest sentit, el personal que no estigui atrapat per cap dels criteris qualitatius hauria d’identificar-se com a responsable de risc material si:

- la seva remuneració total supera els 500,000 € anuals;

anunci

- estan inclosos en el 0.3% del personal amb la retribució més alta de la institució, i;

- la seva retribució és igual o superior a la remuneració total més baixa de l’alta direcció i d’altres que prenen riscos.

Els RTS permeten a les institucions rebutjar la presumpció que els membres del personal són responsables de riscos materials si s'identifiquen únicament en virtut dels criteris quantitatius esmentats anteriorment, en condicions molt estrictes i sempre sotmesos a revisió supervisora. Referent a això:

  1. Per als membres del personal amb una retribució total de 500,000 € o més, s’ha de notificar a l’autoritat competent qualsevol refutació de la presumpció que el membre del personal assumeix riscos materials;
  2. per al personal amb una retribució total de 750,000 € o més, o per al personal inclòs en el 0.3% dels més guanyadors, cal l'aprovació prèvia de les autoritats competents i;
  3. per al personal amb una remuneració total de 1,000,000 € o més, les autoritats competents han d'informar l'EBA de qualsevol aprovació prevista abans de prendre la decisió. En cada cas, la càrrega de la prova recaurà en les institucions per demostrar que, malgrat l’elevada remuneració, el membre del personal en qüestió no té efectivament cap impacte material en el perfil de risc de la institució, en funció de la unitat de negoci. treballen, així com de les seves funcions i activitats.

Fons

Els requisits detallats dels articles 92 i 94 del CRD IV relatius a les polítiques retributives de les institucions i l’estructura de les retribucions atorgades per aquestes s’apliquen a tot el personal les activitats professionals de la qual tinguin un impacte material en el perfil de risc de la institució afectada. Per tant, les institucions estan obligades, en qualsevol cas, a identificar tots aquells que prenen riscos importants tenint en compte tots els riscos rellevants per a la seva institució. L’article 94 (2) del CRD IV delegava a la Comissió el poder d’adoptar normes tècniques reguladores pel que fa a criteris quantitatius adequats i qualitatius per identificar aquest personal i, amb aquest propòsit, va donar a l’Autoritat Bancària Europea (ABE) la tasca de desenvolupar un esborrany de les normes tècniques reguladores i presentar-les a la Comissió com a màxim el 31 de març de 2014.

Què és el següent?

El Parlament Europeu i el Consell tenen un mes per exercir el seu dret d’examen, amb la possibilitat d’ampliar aquest període per dos mesos més per iniciativa seva. Després d’expirar aquest període d’examen, l’RTS es publicarà al Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor el vintè dia següent a la data de publicació. Com passa amb qualsevol altre Reglament de la UE, les seves disposicions seran directament aplicables (és a dir, legalment vinculants en tots els estats membres sense implementació en la legislació nacional) a partir de la data d’entrada en vigor.

Per més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències