Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

comerç en la millora dels productes agrícoles transformats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

155902ff9d522e2b2435c421d081-grandeLa Comissió Europea celebra avui la votació del Parlament Europeu sobre la seva proposta per actualitzar el règim comercial dels productes agrícoles transformats (PAP). Els PAP són productes obtinguts mitjançant el processament de productes agrícoles bàsics, com ara confiteries, bombons, pastes, forns de pa, galetes, begudes espirituoses, refrescos. 

La UE és el principal exportador mundial de productes agrícoles processats, amb un valor total d’exportacions de 41.7 milions d’euros. La nova regulació facilitarà el comerç de PAPS entre la UE i els països extracomunitaris. El seu objectiu és actualitzar el marc legal per a la implementació dels acords comercials preferents de la UE celebrats amb països extracomunitaris. També preveu la concessió de devolucions a l'exportació a alguns PAP quan es produeixin pertorbacions del mercat (per exemple, un col·lapse dels preus mundials dels productes agrícoles com a conseqüència d'una collita abundant).

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, comissari per a la indústria i l'emprenedoria, va dir: "La indústria alimentària és el sector industrial més gran de la UE en termes d'ocupació i valor afegit. El seu règim comercial és particularment important per al creixement del sector i cal simplificar les normes pertinents Per tant, comptem amb el proper acord del Consell per a l’adopció definitiva del Reglament ”.

anunci

La votació d'avui fa referència a una proposta de la Comissió del 2013 per adaptar el marc legal del règim comercial de la UE de productes agrícoles transformats al Tractat de Lisboa, en particular a les seves disposicions sobre actes delegats i d'execució. La nova regulació actualitza el marc legal per a la implementació d’acords comercials bilaterals, en particular pel que fa a les condicions comercials preferents que la UE concedeix als països socis comercials en forma de drets d’importació i quotes aranzelàries reduïdes o nul·les, a canvi de millors condicions d’accés als mercats. Productes de la UE. També actualitza el marc legal per a la concessió de devolucions per a l'exportació de determinats productes alimentaris, creant una xarxa de seguretat que es pot desencadenar en casos de pertorbacions del mercat, com ara fortes fluctuacions dels preus del mercat agrícola mundial a causa de les condicions climàtiques o de l'especulació.

Com a conseqüència, s’espera que la regulació contribueixi a l’assoliment eficient dels objectius de la política agrícola comuna i, en particular, a estabilitzar els mercats, garantir la disponibilitat de subministraments i proporcionar als consumidors aliments a preus raonables.

Passos següents

anunci

Es preveu que el Consell aprovi la proposta el 14 d'abril. Després de l’adopció d’aquest text legal bàsic, la Comissió adoptarà en breu els actes delegats i d’execució necessaris per regular detalladament les diverses qüestions incloses en el reglament (com ara llicències d’importació, drets d’importació, contingents aranzelaris, restitucions a l’exportació, certificats de devolució, etc.) .).

Aquestes lleis tenen una importància especial per a la indústria manufacturera d’aliments, que és amb diferència el principal usuari de productes agrícoles bàsics produïts a la UE com el sucre, la llet, els cereals i els ous. La indústria de l'alimentació i les begudes és el sector industrial més gran de la Unió en termes de valor afegit i llocs de treball. Hi participen 289,000 empreses, la majoria d'elles petites o mitjanes. En total, generen una facturació anual superior a 1 bilió d'euros i donen feina a 4.6 milions de persones. Amb les importacions per valor d’11.8 milions d’euros, el saldo comercial de la UE d’aquests productes va ascendir a 30 milions d’euros el 2012. Això correspon a un augment mitjà anual del 13.2% des del 2008.

Legislació de la UE sobre productes agrícoles processats

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències